Techland, Eski CD Projekt RED Çalışanlarıyla AAA Açık Dünya Oyunu Geliştiriyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Techland, eski CD Projekt RED çalışanları ile beraber fantezi bir dünyaya sahip AAA açık dünya aksiyon rol yapma oyunu geliştirdiğini duyurdu.
 
Techland CEO'su Pawel Marchewka bir basın açıklamasında yeni oyun hakkında şunları söyledi:  “Şu ana kadar Dying Light serisiyle başardıklarımızdan oldukça memnunuz. Dying Light 2 Stay Human ile yolculuğumuz daha yeni başladı diyebiliriz. Bu oyunu en az beş yıl boyunca desteklemeyi planlıyoruz.
 
Dying Light 2 dışında bir başka hedefimiz daha var. Son birkaç yıldır yaptığımızdan çok farklı bir IP'yi sizlere sunmak istiyoruz. Tamamen yeni nesil bir deneyim yaratmak istiyoruz. Yıllar boyunca ekip olarak birçok beceri kazandık ve deneyim elde ettik. Bu temele dayanarak oyunculara açık dünyada geçen yeni bir fantezi ortamını sunmak istiyoruz. Şu anda bu proje hakkında daha fazla ayrıntı paylaşamıyor olsak da hepimiz buna gerçekten büyük yatırımlar yapıyoruz. Zamanı geldiğinde bunu sizlere göstermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." 
 
 
 
Oyun üzerinde çalışan isimler arasında şunlar yer alıyor:
 
- Karolina Stachyra: Daha önce The Witcher 2: Assassins of Kings ve The Witcher 3: The Wild Hunt oyunları üzerinde hikaye yönetmeni olarak çalıştı.
- Arkadiusz Borowik: Daha önce The Witcher 2: Assassins of Kings ve The Witcher 3: The Wild Hunt üzerinde çalışan hikaye lideri.
 
Ek olarak son birkaç ayda ekibe şu isimle dahil oldu:
 
- Bartosz Ochman 
- Mario Maltezos
- David McClure
- Kevin Quaid
- Marcin Surosz