GTA V Satışları 165 Milyonu Aştı

Mehmet Tandoğan

 
 
Take-Two Interactive, 31 Mart 2022'de sona eren mali kazanç raporunu yayınladı. Raporda, en çok satan franchise'ların satış rakamları açıklandı.
 
Take-Two'nun en çok satan serisi Grand Theft Auto olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Grand Theft Auto V satışları 165 milyon satışı aştı. Böylece ABD'de son 10 yılın en çok satan oyunu GTA V oldu. GTA serisinin tamamı ise 375 milyon satış rakamını geçti.
 
Sadece iki oyunu bulunan Red Dead Redemption serisi, dünya çapında 67 milyonun üzerinde sattı. Red Dead Redemption 2 ise 44 milyon satış rakamını aştı. Son beş yılda ABD'de en çok satan ikinci oyun oldu. 
 
Öte yandan NBA 2K serisi dünya çapında 123 milyondan fazla sattı. Bunun yanı sıra Borderlands serisi dünya çapında 75 milyon satış rakamını aştı: Borderlands 2, 26 milyonun üzerinde sattı. Borderlands 3 ise 15 milyon ile önceki çeyrek rakam satışıyla aynı kaldı.
 
Son olarak Sid Meier'in Civilization serisi 62 milyon satış rakamını aştı. BioShock serisi yeni çeyrekte 39 milyondan fazla sattı. Mobil oyun WWE SuperCard ise 26 milyon indirmeyi aştı.