EA, Battlefield 2042'nin Zorlu Çıkışı için Halo Infinite'i Suçluyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı Electronic Arts ve geliştirici DICE, 19 Kasım'da birinci şahıs nişancı Battlefield 2042'yi piyasaya sürdü. Halo Infinite'in hikaye modu ise Aralık ayında yayınlandı. Hikaye modunun yayınlanmasının ardından geliştirici 343 Industries sürpriz bir şekilde Halo Infinite'in oynaması ücretsiz çok oyunculu modunu, Xbox'ın 20. yıl dönümünü kutlamak adına 15 Kasım'da oyunculara sundu.
 
EA'nın baş işletme görevlisi Laura Miele bir toplantıda (Tom Henderson tarafından Xfire'da aracılığıyla bildirildi),  Battlefield 2042'nin kötü çıkışının nedenlerinden birinin sürpriz şekilde yayınlanan Halo Infinite'in çok oyunculu modu olduğunu söyledi. 
 
Bu konuda Miele şöyle devam etti: "Battlefield 2042'nin çıkışında ve ilk gün yamalarında herhangi bir sorun yoktu. Erken süreçte gelen kritik eleştiriler de oldukça iyiydi."
 
Miele'ye göre iki oyunun yakın zamanlarda çıkış yapması, karşılaştırmaya neden oldu. Bu süreçte yapılan karşılaştırmalar Battlefield 2042 için pek de olumlu değildi. Çünkü Battlefield 2042 içerisinde birçok hatayı barındırıyordu. Halo Infinite ise 2042'ye oranla daha iyi bir çıkış gerçekleştirdi.