Double FineYeni Oyunu Stacking'i Duyurdu

Ersin Kılıç


 
     Monkey Island, Maniac Mansion, Full Therottle ve Grim Fandango gibi oyunların arkasında bulunan Tim Schafer'in firması Double Fine, son olarak Metal çağında Brutal Legend ve indireilebilir olan Costume Quest ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Böylesine farklı işlere imza atan firma yaptığı açıklama ile yeni oyununu duyurdu.
 
     Tıpkı Costume Quest'te olduğu gibi indirilebilir olarak oyuncuların karşısına çıkacak oyunun ismi ise Stacking. Oyun TPS kamera açısına sahip olacak. 1930'lı yılların havasına sahip olan oyunda Adventure ve daha çok puzzle unsurları yer alıyor. 
 
     Oyunun konsepti ise Matruşka bebekleri üzerine kurulmuş. Bildiğiniz gibi Rusya'nın dünyaca bilinen Matruşka bebekleri iç içe geçmeleri ile ünlüdür. Oyunda da tam olarak bu konsept üzerinde durulmuş. Charlie Blackmore adlı karakteri yönlendireceğimiz oyunda bulmacaları çözecek ve etrafınızdaki diğer Matruşka oyuncaklarını daha doğrusu karakterleri kandırarak onların özelliklerinden de yararlanmaya çalışacaksınız.
 
     Xbox Live ve PSN için hazırlanan oyunun 2011 yılı bahar döneminde çıkması planlanıyor. Oyunun ekran görüntülerine ve IGN'de yayınlanan ilk tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.