Microsoft, Activision Blizzard'ı Satın Alıyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, 68.7 milyar dolarlık bir anlaşmayla Activision Blizzard'ı satın alacağını duyurdu. Satın alım, Activision Blizzard içerisinde yer alan yan kuruluşları da kapsıyor. Yan kuruluşlar arasında Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob ve Treyarch gibi stüdyolar yer alıyor.
 
Satın alım sonrası şirkete geçecek olan franchise'lar arasında Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk's Pro Skater, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve daha fazla oyun serisi bulunuyor. 
 
Activision Blizzard, satın alım işlemi tamamlanana kadar bağımsız olarak çalışmaya ve Bobby Kotick, firmanın CEO'su olarak hizmet etmeye devam edecek. Anlaşma tamamlandığında Microsoft, Xbox Game Pass'e Activision Blizzard oyunlarını dahil edecek.
 
Öte yandan Spencer: "Activision Blizzard oyunları çeşitli platformlarda oynanıyor. Dolayısıyla toplulukları desteklemeye devam etmeyi planlıyoruz," dedi.
 
Bethesda'nın oyunlarına benzer şekilde, Activision'ın gelecekteki oyunlarının Xbox ve PC'ye özel olması bekleniyor.