Jim Ryan: PlayStation'ın Birinci Taraf Oyunlar Üzerinde Çalışan 17 Stüdyosu Var

Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Interactive Entertainment başkanı Jim Ryan, bu haftaki Sony CES 2022 basın toplantısında, PlayStation Studios ailesinin şu anda birinci taraf oyunlar üzerinde çalışan 17 stüdyosu olduğunu söyledi.
 
Ryan: "PlayStation Studios ailesi altında toplam 17 stüdyomuz var. Bu ekipler yaratıcı yeteneklerini açığa çıkarıyor ve kendi yenilik anlayışlarını oyunlara yansıtıyor. Oyunculara bu yenilikleri sunmak görmek için sabırsızlanıyoruz," dedi.
 
Ek olarak Ryan şu sözleri dile getirdi: "PlayStation 5'teki yenilikler aynı zamanda konsol deneyimini de genişletiyor. Daha ilk yılımızda konsola, 3D ses ve PS5 ile PS4 arasında oyun paylaşımı gibi yeni özellikler ekledik. Bu yıl ayrıca PS5'te yeni bir turnuva özelliği sunmayı planlıyoruz. PlayStation'daki yenilikler aynı zamanda yeni eğlence deneyimlerinin kilidini açıyor. Bu da yeni teknolojileri keşfetmeye öncülük edeceğimiz anlamına geliyor."
 
Bu yıl çıkacak büyük birinci taraf PlayStation oyunları arasında, 18 Şubat'ta PS5 ve PS4 için piyasaya sürülecek olan Guerrilla Games'in Horizon Forbidden West oyunu ve Polyphony Digital'in 4 Mart'ta PS5 ve PS4 için çıkacak olan Gran Turismo 7 oyunu yer alıyor. Bunun yanı sıra Santa Monica'nın bu yıl içerisinde PS5 ve PS4 için çıkaracağı God of War Ragnarök oyunu bulunuyor.