Bioshock: Infinite PS3'te de Harika Olacak

Alkan Adakaner

 
 
     Son dönemlerde bazı oyunların Xbox 360 ve PC sürümlerinin PS3'e göre az da olsa daha iyi görseller sunduğunu veya daha iyi performans sergilediğini görüyoruz. Bunun nedenini geliştiricilerin PS3 mimarisinde karşılaştıkları zorluklar olarak açıklıyorlar.
 
     Irrational Games yetkilileri ise Bioshock: Infinite'in PS3 sürümünün de çok iyi olacağını söylüyor. Chris Kline'ın açıklamasında "Playstation 3 sürümünü mükemmel yaptığımızdan emin olma konusunda ciddiyiz. Irrational Games PC, PS3 ve Xbox 360 sürümlerini eş zamanlı olarak stüdyomuzda geliştiriyoruz"
 
    Bildiğiniz gibi ilk Bioshock oyunu Playstation 3 için diğer sürümlerden 1 yıl sonra çıkmıştı ve oyunu Irrational Games bu konsola uyarlamamıştı.
 
     PS3'ü ana platform olarak seçtiklerini ve bütün platformlarda oyun motorunu PS3 mimarisine daha yakın olması için değiştirdiklerini (programcılara kolaylık olsun diye) söyleyen yetkili, bu nedenle kod yazmak kendileri için her ne kadar zor olsa da PS3 ve diğer platformlarda hız artışı sağladığını söyledi.
 
     Yani oyunun Playstation 3 sürümünün diğer platformlardan geri kalmaması için Irrational Games daha fazla çaba gösteriyor. Umarız bu tür girişimler diğer geliştiriciler tarafından da yapılır.
 
kaynak