Steam Artık Türkçe!

Samet Konuksal


 
 
     Sitemizi takip edenlerin de bildiği üzere indirimleriyle haberler köşemizde sıkça yer verdiğimiz, PC oyunculuğunun devam etmesinde önemli bir yere sahip olan Steam, artık Türkçe!
 
     Uzun süredir Steam'i Türkçeleştirmek adına uğraşan BuharTR ekibi, iki yıl süren çalışmanın ardından bugün, Steam'i resmi bir şekilde Türkçe olarak sundular.
 
     Steam'i Türkçe olarak kullanmak için, ekibin yayınladığı bu talimatları kullanabilirsiniz; "Steam'in Steam menüsünden Settings'e tıklayın. Ardından açılan pencerede Beta Participation kısmında Change butonuna tıklayın. Karşınıza gelen ekranda seçim menüsünden Beta Update'i seçin ve Steam'in yeniden başlamasını bekleyin. Yeniden başlama işlemi gerçekleştiğinde yine Steam menüsünden Settings'i seçin ve Interface sekmesine gidin. Dil seçimi menüsünden Türkçe (Turkish)'i seçin ve Steam'i Türkçe kullanmaya başlayın."
 
     Ayrıca, çorbada bizim de tuzumuz olsun diyorsanız beta sürecindeki hataları BuharTR forumlarındaki bu konu üzerinden bildirebilirsiniz. Şuanlık sadece temel hatlar Türkçe olsada, bu sürecin ardından bazı Valve oyunları Türkçe olarak karşımıza çıkabilir veya achievementleri artık Türkçe görebiliriz. Tabiki en önemli olanı ise, oyun dünyası, ülkemizde bulunan oyuncu kitlesini bu gibi Türkçe projelerle daha kolay görebilir. Hatta BuharTR ekibi, son yayınladığı haberler üzerinde Alien Swarm ve Team Fortress 2'nin Türkçeleştirme çalışmasına başlandığını yazmışlar bile! 
 
     İşte Steam'in yeni hâli;