Black Ops, Modern Warfare 2'nin Rekorunu Kırdı

Alkan Adakaner


 
     Infinity Ward'taki karışıklıklardan sonra Call of Duty serisine ne olacağı konusunda herkesin kafasında soru işareti vardı. Serinin ana yapımcısı büyük darbe almıştı ve bundan sonra ana geliştirici Treyarch olacaktı.
 
     Call of Duty: Black Ops, Modern Warfare serisinin başarısını yakalayabilir mi sorusunu seriyi yakından takip eden herkes kendi kendine sormuştur. Bu soru sonunda yanıtlandı. Call of Duty: Black Ops ilk gün satışları ele alındığında tüm zaman en büyük eğlence ürünü olmayı başardı.
 
    Activision tarafından yapılan açıklamaya göre Amerika ve İngiltere'yi ele alacak olursa ilk gün satışları sonrası Black Ops, Modern Warfare 2'yi geçti.
 
    Call of Duty: Black Ops ilk gününde bu bölgelerde 5.6 milyon adet satmayı başardı ve 360 milyon dolarlık bir gelir sağladı. Call of Duty: Modern Warfare 2 ise aynı dönemde 4.7 milyon adet satıp 310 milyon dolarlık gelir sağlayabildi.
 
     Oyuncular ve oyun otoriteleri tarafından da çok beğenilen Call of Duty: Black Ops sonrası Treyarch'a olan güven de artmış oldu.
 
kaynak