Overwatch 2 Haritası Dinamik Havaya Sahip Olacak

Mehmet Tandoğan

 
 
Overwatch 2 haritaları, oyun için yeni bir teknik blogda vurgulandığı gibi, günün dinamik zamanlarını ve hava durumunu içerecek.
 
Overwatch 2'nin yeni özelliğinden daha önce bahsedilmişti.. Ancak bu sistemin nasıl çalışacağı konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi. Bu durum Overwatch web sitesindeki yeni bir teknik blog sayesinde değişti. Blog, dinamik hava konusunda çeşitli ayrıntıları hayranlara sunuyor. Ayrıca harita değişiklikleriyle ilgili bazı ilginç detayları da açığa çıkarıyor.
 
Bu yeni sisteme 'Environmental States' adı verildi ve bu sistem Overwatch'daki haritaların statik ayarlardan kurtulmasına izin verecek. Aydınlatma sanatçısı Fabien Christin, blog yazısında bu özellik hakkında şunları söylüyor: “Overwatch 2 için bir yerin hissini tamamen değiştirecek ilginç yeni ruh halleri yaratmak istedik. Numbani'ye seyahat ettiğinizi ve fütüristik şehrin sıcak bir Afrika gün batımında aydınlandığını gördüğünüzü hayal edin." 
 
Overwatch 2, bu yeni sistemin uygulanacağı kapsamlı bir PvE moduna sahip olacak. Bununla birlikte, bu hava etkilerinin rekabetçi çok oyunculuya kadar uzanıp uzanmayacağından söz edilmiyor. Ancak oyuncular rastgele zorlu hava koşullarıyla uğraşmak zorunda kalırsa, bir maçın rekabetçi bütünlüğünü etkileyebileceğinden dolayı bu durum pek olası görünmüyor.