CS:GO'da Dereceli Maçlar Artık Ücretli

Mehmet Tandoğan

 
 
Valve, yeni Counter-Strike: Global Offensive oyuncularının artık dereceli oyun için ödeme yapması gerektiğini duyurdu.
 
Daha önce, oynaması ücretsiz rekabetçi birinci şahıs nişancı oyununun yeni oyuncuları düşmelere, rütbelere, beceri gruplarına ve Prime (ücretli) eşleştirmeye giden ücretsiz bir yola erişebiliyordu.
 
Valve, zaman içinde bu faydaların "kötü oyuncuların hem yeni hem de mevcut oyuncuların deneyimlerine zarar vermesi için bir teşvik" haline geldiğini söyledi.

Şimdi ise şirketin yeni oyuncuların farklı bir teklifi var. Herkes oyun modlaırnda, topluluk sunucularında ve atölye haritalarında oynanabilecek. Ancak artık XP ve rütbe almayacaklar.
 
Valve, bu özelliklerin artık yalnızca Prime Status oyuncularına açık olduğunu bildirdi. Prime Status yükseltmesinin maliyeti ise 10,89 Euro. 
 
Yeni oyuncular, Steam mağazasından Seçkin Durum yükseltmesini satın alarak Prime'a yükseltme yapmaya devam edebilir. Ancak artık Prime'a giden ücretsiz bir yol yer almıyor. (Yükseltmeyi önümüzdeki iki hafta içinde satın alırsanız, mevcut beceri grubunuz ve XP ilerlemeniz devam edecek.) 

Prime oyuncular ayrıca yetenek gruplarının etkilenmeyeceği ve lobi yetenek grubu kısıtlamalarının olmadığı derecesiz maçlar da oynayabilir.