Epic Games, Epic Games Store Özel Oyun Anlaşmalarından Yüz Milyonlarca Dolar Para Kaybediyor

Gazali Çetinkaya

 
Epic Games Store Aralık 2018'de açıldığından bu yana süreli özel oyun anlaşmaları stratejisini sürdürüyor ve bunun için geliştiricilere epey bir para döküyor. Control, Hitman 3, Metro Exodus ve Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 gibi pek çok oyun çıkışında PC'de Epic Games Store'a özeldi.

Epic Games ile Apple arasında devam dava sürecinde Epic Games Store'un özel oyun anlaşmalarına harcadığı para ve zarar ettiği tutar bilgileri ortaya çıktı.
 
Apple'ın belirttiğine göre Epic Games Store 2019'da 181 milyon dolar ve 2020'de 273 milyon dolar para kaybetmiş. 2021 sonu itibarıyla kaybın 139 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Toplamda 600 milyon dolara yakın ve buna özel oyun anlaşmalarının yanı sıra diğer harcamalar da dahil.
 
2019 ve 2020'deki özel oyun anlaşmalarından tek başına 330 milyon dolar civarında kayıp bekleniyor.

Epic Games 2020'de özel oyun anlaşmalarına 444 milyon dolar yatırım yapmış. Epic Games Store kullanıcıları 2020'de mağazadaki oyun içeriklerine 700 milyon dolar harcadı fakat bunun çoğu Fortnite'tan geliyor ve sadece 265 milyon doları üçüncü parti oyunlara ait.
 
Apple'ın avukatları Epic Games Store'un App Store ile karşılaştırılamayacağını ve Epic Games Store'un şimdiye kadar kâr getirmediğini kanıtlamak adına bu verileri paylaştı.
 
Apple, Epic Games Store'un 2027'ye kadar kâra geçemeyeceğini düşünüyor. Epic Games ise bu konuda daha pozitif ve 2023 itibarıyla gerçekleşmesini umuyor. Epic Games ayrıca bu kayıpları büyük bir problem olarak görmüyor.
 
Epic Games CEO'su Tim Sweeney, pazar payı kazanmak için yaptıkları pazarlama ve kullanıcı edinme maliyetlerinden dolayı Epic Games Store'un şu aşamada henüz kârlı olmadığını belirtti.