Resmi: PS3, PS Vita ve PSP Mağazaları Kapatılıyor

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 3, PS Vita ve PSP mağazalarının kapatılacağını doğruladı.

PlayStation 3 ile PSP mağazaları 2 Temmuz'da ve PS Vita mağazası 27 Ağustos'ta kapatılacak.

Kapandıktan sonra kullanıcılar artık dijital oyun veya indirilebilir içerik satın alamayacak. Daha önce satın alınmış ürünler indirilip oynanabilir olmaya devam edecek.
 
PlayStation.com üzerinden paylaşılan tüm detaylar:
 

PlayStation Store'u, 2 Temmuz 2021'de PlayStation 3 konsollarında ve 27 Ağustos 2021'de PlayStation Vita cihazlarında kapatıyoruz. Ayrıca PSP'de (PlayStation Portable) hâlâ kullanılabilen satın alma işlevi de 2 Temmuz 2021'de sona erecek.
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sona erdikten sonra hangi özellikleri kullanabilirim?
 
Erişmeye devam edebileceğiniz özellikler:
 
- Önceden satın aldığınız oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz.
- Önceden satın aldığınız video/medya içeriklerine erişmeye devam edebilirsiniz.
- Oyun ve PlayStation Plus kuponlarını kullanmaya devam edebilirsiniz.
- Hizmete üyeliğiniz devam ettiği sürece, PlayStation Plus üzerinden almış olduğunuz oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz. 
 
Erişiminizin sonlandırılacağı özellikler:
 
- Artık oyunlar ve video içerikleri dahil olmak üzere PS3, PS Vita ve PSP dijital içeriklerini satın alamazsınız.
- Artık PS3, PS Vita ve PSP'deki oyunlarda oyun içi satın alma işlemi gerçekleştiremezsiniz.
- PS3, PS Vita, PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra bu cihazlarda PSN cüzdanındaki para kuponlarını (ör. hediye kartları) kullanamazsınız. PSN cüzdanınızdaki para PSN hesabınızda kalır ancak cüzdanınızdaki parayı yalnızca web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için para kullanabilirsiniz.
 
Sahip olduğum oyunlara nasıl erişebilirim?

PS3, PS Vita veya PSP cihazınızdaki sahip olduğunuz içerikleri ilgili cihazdaki İndirme Listesi'ne erişerek indirebilirsiniz. 
 
Yalnızca PS3, PS Vita veya PSP cihazlarını aktif olarak kullanıyorum ve şu anda PS4 veya PS5 cihazım yok. Bu cihazlarda PlayStation Store kapatıldıktan sonra PSN cüzdanımda kalan paraya ne olur?

PSN cüzdanınızdaki para PSN hesabınızda kalır ancak cüzdanınızdaki parayı yalnızca web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için para kullanabilirsiniz. Yalnızca PS3, PS Vita veya PSP cihazlarını aktif olarak kullanıyorsanız PS4 veya PS5 konsolu kullanmayın. PS4 veya PS5 konsolu kullanmayı düşünmüyorsanız cüzdanınızda kalan para için iade talep edebilirsiniz. Mağaza kapatılmadan önce cüzdanınıza para aktarmak istiyorsanız yalnızca istediğiniz içeriği satın almak için gereken miktarda para aktarmanız önerilir. Bu sayfayı güncelleyerek para iadesi talep etme hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP'de PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra Cross-Buy içeriklerini satın almaya devam edebilecek miyim?

Evet, web'deki PlayStation Store, PlayStation App ya da PS4 ve PS5 konsollarından Cross-Buy içeriklerini satın alabilecek ve hem PS4 sürümüne hem de PS3/PS Vita/PSP sürümlerine erişebileceksiniz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store'un kapatılması ve satın alma işlevlerinin sonlandırılması, PlayStation Plus üyeliğimi veya PlayStation Now aboneliğimi etkileyecek mi?

Hayır, bu durum kullanıcıların mevcut PlayStation Plus üyeliklerini veya PlayStation Now aboneliklerini etkilemeyecek. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store'un kapatılması ve satın alma işlevlerinin sonlandırılması, PlayStation Plus üyeliğim üzerinden aldığım oyunları etkileyecek mi?

Hayır, hizmete üyeliğiniz devam ettiği sürece PlayStation Plus üzerinden almış olduğunuz oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra kuponları kullanmaya devam edebilecek miyim?
 
- PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra da oyun ve PlayStation Plus kuponlarını kullanabileceksiniz.
- PS3, PS Vita, PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra bu cihazlarda PSN cüzdanındaki para kuponlarını (ör. hediye kartları) kullanamazsınız.
- PSN cüzdanınızdaki para PSN hesabınızda kalır ancak cüzdanınızdaki parayı yalnızca web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için para kullanabilirsiniz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra sahip olduğum video içeriklerini indirmeye devam edebilecek miyim?

Evet. PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra da sahip olduğunuz video içeriklerini indirip izleyebilirsiniz. Sahip olduğunuz video içeriklerini; PS3, PS4 veya PS5'te Videolarım uygulaması üzerinden ya da mobil cihazlarda PlayStation Video uygulaması üzerinden izleyebilirsiniz.