Bethesda'ya Fallout 4 Season Pass'iyle İlgili Toplu Dava Açıldı

Gazali Çetinkaya

 
Bethesda, Fallout 4'ün Season Pass'iyle ilgili bir toplu dava ile karşı karşıya.

Fallout 4'ün Season Pass'i Eylül 2015'te 30 dolar fiyat etiketiyle duyuruldu ve fiyatı daha sonra 50 dolara yükseltildi. Season Pass, oyun için yapılmış tüm DLC'lere erişim sözü veriyordu.

2017'de ise Fallout 4 ile Skyrim'e yeni içerikler getirecek koleksiyon Creation Club duyuruldu. Bu koleksiyon hem dışarıdan firmalarla hem de Bethesda Games Studios'un kendisi tarafından geliştirildi. Creation Club içerikleri, Fallout 4'ün Season Pass'ini satın alanlara ücretsiz sunulmadı.
 
Özel hukuk bürosu The X-Law Group'tan avukatlar Filippo Marchino ile Thomas Gray, Creation Club'ın Fallout 4 DLC'si olduğunu ve Season Pass'e dahil olması gerektiğini savunuyor ve bunun üzerinden Bethesda'ya toplu dava açıldı.
 
Güncelleme: (İlk olarak Temmuz 2019'da başlayan dava süreci) sözleşme ihlali, haksız zenginleşme, yanlış beyanda bulunma ve dolandırıcılık gibi suçlamaları kapsıyor. Bethesda avukatı Margaret Esquenet bu suçlamaları reddetti. 
 
Dava ayrıca Microsoft'un Bethesda ana şirketi ZeniMax Media'yı satın almasını erteleyebilir. Filippo Marchino, ihtiyati tedbir amacıyla yargıçtan Microsoft'un ZeniMax Media satın alımını durdurmasını isteyeceğini belirtti.
 
Yargılamanın 2022'ye kadar yapılabileceği ve tazminat miktarının en fazla 1.1 milyar dolar olabileceği söyleniyor. Cezai tazminat dahil edildiğinde daha da fazla.