Ratchet & Clank: Rift Apart 11 Haziran'da PS5 için Çıkacak

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Insomniac Games, Ratchet & Clank: Rift Apart için çıkış tarihi verdi.

11 Haziran 2021'de PlayStation 5 için çıkacak.

PlayStation Store'da standart sürüm 619,00 TL ve dijital deluxe sürüm 699,00 TL'den ön siparişe açıldı.

Dijital deluxe sürüm ek olarak beş zırh seti, fotoğraf modu çıkartma paketi, 20 nadiranyum, oijital oyun müzikleri, dijital sanat kitabı ve oyun içi geliştirme malzemeleri içerecek.

Oyun PlayStation Store'da Ratchet & Clank: Ayrı Dünyalar adıyla listelendi. Türkçe gelecek gibi görünüyor.

Oyunun tanıtım yazısı:
 

Boyutlar arası bir macerada önüne geleni patlat.
 
Ratchet ve Clank’le boyut dolu bir maceraya atılarak, başka bir gerçeklikteki şeytani bir imparatoru alt etmelerine yardım et. Aksiyon dolu dünyalar ve ötesine, akıllara durgunluk veren hızlarda sıçra. Etkileyici görseller ve şaşırtıcı silahlarla dolu bu macerada galaksiler arası maceracılar, PlayStation 5 konsoluna patlama dolu bir giriş yapıyorlar.
 
Çılgın silahlar
 
- Şeytani bir robot olan imparator dur durak bilmeden organik yaşamı yok etmeye çalışıyor ve sırada, Ratchet ve Clank’in kendi boyutu var. Dinamik ikilinin çılgın silahlarının tozunu almalı ve yaklaşmakta olan bir boyut çöküşünü durdurmalısın.
 
- Burst Pistol, Topiary Sprinkler ve Shatterbomb’un da içinde bulunduğu etkileyici yeni silahlarla eve dönüş yolunda önüne geleni patlat. Şehir semalarındaki halatlarda kay, çatışmaya atıl ve fizik kurallarına meydan okuyan yeni teçhizatlarla boyutlarda geçiş yap.
 
Yeni simalar

- Muhteşem ikili, tanıdık müttefiklere ve yeni simalara rastlayacak. Bunlardan birisi, robotik kötülüğü defetme konusunda bir o kadar kararlı olan yepyeni bir Lombax direniş savaşçısı.
 
- Ratchet ve farklı bir boyuttan gelen yeni gizemli kadın Lombax olarak oyna.
 
- Clank’in yepyeni boyutlar arası mekaniklerini keşfet.
 
Baş döndüren görseller

- PlayStation 5 konsolunun nefes kesen hızı ve oyuncuyu içine çeken özellikleriyle desteklenen büyüleyici ve boyutlar arası maceranın tadını çıkar. Yapımları çokça beğenilen Insomniac Games tarafından sıfırdan geliştirilen bu yapımda, DualSense kablosuz kontrol cihazı ile oyundaki hareketlerinin elinde bıraktığı hissin çok daha ötesine geçeceksin. 
 
Tarzla yolculuk yap

- Yeni dünyaları ve oynanış şekillerini bir araya getiren galaksiler arası düzlemdeki boyut yarıklarını tecrübe et. Çatışma avantajını hızlıca sağlamak için savaş alanları boyunca ışınlan ve boyut geçişli bulmacalarla gezegen yarıklarını onar.
 
- Daha önce görülmemiş gezegenleri ziyaret et ve PlayStation 5 konsolunun gücü sayesinde egzotik bitki örtüsü ve hayvan topluluğuyla her zamankinden daha canlı olan eski ve sevilen gezegenlerin alternatif boyutlardaki hâllerini gör. 
 
Baş döndüren görseller: Gelişmiş ışıklandırma ve ışın izleme sayesinde süper keskin bir görsel doygunluk. Keskin, dinamik 4K ve HDR görüntüyle, evreni kurtarmaya çalışırken göz kamaştıran oyun içi dünyalarla karşılaşacaksın. Pek çok farklı boyutta yeni düşmanlarla karşılaşırken, Performans Modu’nu kullanarak 60fps hedef kare hızını tecrübe et.

Hızlı yükleme: Jet hızıyla gezegen sıçraması yap. PS5 sisteminin SSD hızıyla neredeyse anında yükleme yaparak galaksi boyunca hiper hızlarda yolculuk et.
 
Uyarlanabilir tetikler: Savaşları gerçekmiş gibi hissettiren DualSense kablosuz kontrol cihazıyla limitsiz boyutsal enerjiyi hisset. Düşmanları ezip geçerken, her silahın eşsiz tepkilerini hissedeceksin.

Dokunsal geri bildirim: DualSense kablosuz kontrol cihazının dokunsal geri bildirimiyle oyun içi sarsıntı ve patlamaların etkisini hisset.
 
Uyumlu kulaklıklarla Tempest 3D AudioTech: En sevdiğin kulaklıklarını kullanırken üstünde, altında ve çevrende yer alan her şeyi duymanı sağlayan teknolojiyle, 3D boyutsal ortamlarda sesin büyüsüne kapıl. Yüksek doğallığa sahip ses sayesinde, dünyalar hayat bulurken çatışma seslerini hisset ve merak duygusuyla keşfet.

 
Yeni fragman: