Resident Evil Village Mayıs'ta PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One ve PC için Çıkacak

Gazali Çetinkaya

 
Capcom, Resident Evil serisinin sekizinci büyük devam oyunu olan Resident Evil Village'ın çıkış tarihini duyurdu.

7 Mayıs 2021'de PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.

PlayStation 5 özel demosu Maiden bugün yayınlandı. Oyundaki görselliği ve 3D sesi tanıtan bağımsız deneyimi PlayStation Store üzerinden indirip oynayabilirsiniz. Daha sonraki bir tarihte tüm platformlar için ayrı, yeni bir demo daha gelecek.
 
Ön siparişler başladı. Her sürüm için ön sipariş bonusları dekoratif bir silah eklentisi Mr. Raccoon Weapon Charm ve tabanca mühimmatı, av tüfeği mühimmatı, bir ilk yardım tedavi paketi ve bir maymuncuk bulunan Survival Resources Pack. Dijital deluxe sürüm Trauma Pack (Samurai Edge silahı ve Mr. Everywhere aksesuarı gibi hatıra eşyaları), bir ekran filtresi, özel güvenli oda arka plan müziği ve Resident Evil Village deneyimini destekleyecek pek çok öğe içerecek.
 
PS Store Standart Sürüm -- 499,00 TL
PS Store Deluxe Sürüm -- 569,00 TL
Xbox Store Standart Sürüm -- 485,00 TL
Xbox Store Deluxe Sürüm -- 554,00 TL
Steam Standart Sürüm -- 279,00 TL
Steam Deluxe Sürüm -- 332,22 TL 
 
Capcom ayrıca çok oyunculu Resident Evil oyunu Resident Evil Re:Verse'ü duyurdu. Resident Evil Village'ı satın alan tüm kullanıcılara ücretsiz sunulacak.
 
Resident Evil Village, ilk olarak Resident Evil 7 biohazard'da başlayan Ethan Winters'ın hikayesine devam ediyor. En son oyunda, nabız hızlandırıcı aksiyon, Resident Evil serisiyle eşanlamlı, hayatta kalma korku oyunuyla birleşiyor. Oyun oynanışına ilk kapsamlı bakışta geliştirme ekibi, önceki Resident Evil oyunlarından hayranların en sevdiği öğelere geri dönen bazı özellikler dahil olmak üzere birkaç yeni ayrıntı ortaya çıkardı. Kahramanı Ethan artık "Dük" adlı bir tüccar ile eşya alıp satabilecek, üretim için tarifler satın alabilecek ve silahları özelleştirebilecek. Oyun boyunca bulunan malzemeleri kullanarak, köyün dehşetinden kurtulmak için gereken paha biçilmez sarf malzemelerini üretebilecek. Bu malzemelerin kullanılması, serinin fanların aşina olabileceği alan yönetimine dayalı revize edilmiş bir envanter sistemi ile daha stratejik planlama da içerecek.
 
Bugünkün sunumda görünen düşman kadrosu, şimdiye kadar Resident Evil Village'da gösterilenlerin sadece birkaçı. Ethan, kendisini amansızca takip eden hızlı hareket eden yaratıklar ve Leydi Dimitrescu’nun böcek sürülerine dönüşebilen gizemli kızları gibi birçok tehdit ile karşı karşıya gelecek. Oyunun farklı rakipleri kendi kendine özgü saldırı yöntemlerine sahip olacak, bu nedenle oyuncuların hayatta kalmak için ne zaman saldıracaklarına, ne zaman korunacaklarına veya kaçacaklarına dair hızlı kararlar alarak stratejilerini uyarlamaları gerekecek. Ethan'ın cephaneliğinde düşmanlardan uzaklaşmak ve bir sonraki hamlesine karar verebilmek için ona zaman kazandıracak yeni bir hareketi var.
 
Yeni fragman:
 
 
Oynanış videosu: (34:48 - 39:47)
 
 
Kısa Oynanış Klipleri: