ASUS Republic of Gamers CES 2021'de Yeni Oyuncu Ekipmanlarını Duyurdu

Gazali Çetinkaya

 
 
ÖNEMLİ NOKTALAR

- Oyun ekosistemi zenginleşiyor: ROG Citadel XV etkileşimli deneyimi, çevrimiçi izleyicilere ROG oyun evrenini ve marka mirasını tanıtıyor
 
- Yeni monitör ve çevre birimleri: Dünyanın ilk 32” HDMI 2.1 oyun monitörü ROG Swift PG32UQ, ROG Claymore II klavye ve ROG Gladius III Kablosuz fare 
 
 
ASUS Republic of Gamers (ROG), ilk interaktif deneyimini ve heyecan verici bir oyun silahları ve teknolojileri serisini CES 2021 ROG For Those Who Dare sanal lansman etkinliğinde duyurdu. Etkinlikte, konsol ve PC oyunları için HDMI 2.1 desteğine sahip 32” ROG Swift PG32UQ 4K 144 Hz oyun monitörünün yanı sıra ROG Claymore II oyun klavyesi ve ROG Gladius III Kablosuz oyun faresi ilk kez oyuncuların karşısına çıktı. Bu en yeni ürünler ve daha fazlası, ROG For Those Who Dare sanal etkinlik canlı akışı sırasında tanıtılan ve Steam'den ücretsiz olarak indirilebilen sınırları aşan etkileşimli bir deneyim olan ROG Citadel XV'de keşfedilebiliyor.

ROG Citadel XV, oyun ekosistemini ve genel oyun deneyimini zenginleştirmek için ROG donanım ve yazılımları oyun içeriğine doğru genişletiyor. Deneyim, oyuncuları en yeni ROG ürünlerini ve teknolojilerini deneyimleyecekleri ROG Citadel yeraltı kalesine götürüyor. Yeni ROG dünyasını görmek için birkaç fütüristik Cyberpunk'tan ilham alan laboratuvar oyuncuları karşılıyor. Laboratuvar tasarımları, Vanguard, Fusion ve Rebel temalarına dayanan ROG tasarım dilini yansıtıyor. Kalenin içinden geçtikten sonra, katılımcıların ekranda hareket eden üç boyutlu hedefleri indirerek amaçlarını ve reflekslerini test edebilecekleri, atari salonundan ilham alan birinci şahıs nişancı mini oyununun kilidini açabiliyor.
 
ROG Swift PG32UQ
 
 
 

Dünyanın ilk 32” HDMI 2.1 oyun monitörüdü olan ROG Swift PG32UQ, 1 ms hareketli görüntü yanıt süresine (MPRT) ve 144 Hz IPS panele sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Monitör, en yeni oyun konsollarında 120 Hz'ye kadar 4K görselleri desteklemek için iki HDMI 2.1 bağlantı noktasına sahip. ultra yüksek çözünürlüklü video akışlarını tek bir arabirim üzerinden yüksek hızda ve görsel kalitede algılanabilir bir kayıp olmadan taşımaya yarayan bir sıkıştırma standardı olan Display Stream Compression (DSC) teknolojisini de destekleyen PG32UQ, tek bir DisplayPort 1.4 bağlantısı aracılığıyla 4K 144 Hz görüntü verebiliyor.

G-SYNC uyumlu olan PG32UQ, değişken kare hızlarında tutarlı ve pürüzsüz görseller için ASUS Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB Sync) teknolojisi ve ASUS Variable Overdrive teknolojisine sahiptir.

DisplayHDR 600 uyumluluğuna sahip PG32UQ, %160 sRGB ve %98 DCI-P3 renk gamını destekliyor ve Delta E <2 renk doğruluğunu garanti etmek için kutusundan fabrikada önceden kalibre edilmiş halde çıkıyor. ROG Swift PG32UQ’nun, 2021'in ilk çeyreğinin sonunda satışa sunulması bekleniyor.
 
ROG Claymore II
 
 
 

ROG Claymore II, içi boş kare gövde tasarımı ve her yönden tuş başına aydınlatma için gömülü RGB LED'ler kullanan ROG RX Mavi Optik Mekanik Anahtarlara sahip ilk mekanik RGB oyuncu klavyesidir. Sıfıra yakın geri çevrilme gecikmesi sağlayan benzersiz anahtar tasarımı, tuşları basıldıkları anda hemen tetikliyor. İçi boş kare gövde, dört tuş başlığı köşe mandalı ve X-sabitleyici mekanizması tutarlı ve yalpalamasız tuş vuruşları sağlarken, 100 milyon tuşa basma ömrü olağanüstü dayanıklılık sunuyor. Claymore II, ROG RX Kırmızı anahtarlı modeliyle de aramızda olacak.

Claymore II'nin manyetik bir bilek desteği ve çeşitli oyun tarzlarına ve oyun kurulumlarına uyması için klavyenin %80’lik uzunluğunun her iki tarafına da takılabilen çıkarılabilir bir sayısal tuş takımı bulunuyor. Sayısal tuş takımı, üretkenlik kısayolları veya makro komutları için özelleştirilebilen dört ortam kontrol tuşu içerir, ayrıca ses seviyesini ayarlamak için bir de kaydırma tekerleğine sahip.

Kablolu USB-C ve 2,4 GHz RF kablosuz bağlantılar, gecikmesiz bağlantı sağlıyor. 4000 mAh pil, tek bir şarjla 40 saate kadar kullanım sağlarken, USB-C bağlantısı ayrıca diğer cihazlar için hızlı şarjı veya USB geçişini destekliyor. Claymore II, çok sayıda özelleştirme seçeneği için kablosuz Aura Sync aydınlatma senkronizasyonu ve Armoury Crate yazılım desteğine de sahip.
 
ROG Gladius III Wireless
 

ROG Gladius III Wireless, kablolu, kablosuz 2,4 GHz RF ve Bluetooth modlarıyla gelişmiş üç modlu bağlantıya sahip ergonomik bir 19.000 dpi oyun faresi. Yeni ve özel Push-Fit Anahtar Soketi II, hem geleneksel 3 pinli mekanik hem de 5 pinli Omron optik mikro anahtarları destekliyor ve kullanıcının düğme tıklama ve hissini tercihlerine göre uyarlamasına olanak tanyor. Kullanıcılar ayrıca farenin ömrünü uzatmak için yıpranmış anahtarları da değiştirebiliyor.  Devrim niteliğindeki sıfır tıklama gecikmesi gerçek zamanlı tepki verirken esnek, düşük sürüklemeli ROG Paracord kablosu ve yuvarlak kenarlı% 100 TPFE ROG Omni fare ayakları yumuşak bir kayma sağlıyor. ROG Gladius III'ün kablolu bir versiyonu da mevcut.
 
basın bülteni