FIFA 21 Yeni Nesil Sürümü Erken Çıktı

Gazali Çetinkaya

 
Electronic Arts, FIFA 21 PS5 ve Xbox Series yeni nesil sürümünü bir gün erken yayınladı.
 
Oyunun PS4 & PS5 veya Xbox One & Xbox Series X|S sürümünü satın almış kullanıcıların kütüphanesinde ücretsiz yükseltme ikonu görünmesi lazım. Bunu ücretsiz olarak satın alıp yeni nesil sürümü indirebilirsiniz. İndirme boyutu yaklaşık 50GB.
 
Yeni nesil sürümün sunduğu özellikler: 
 

DualSense Dokunsal Geri Bildirimleri

Golü son anda engelleyen müdahalelerden direğe çarpan nefis gollerle PlayStation 5’teki yeni DualSense kontrol cihazının zengin ve tepkisel dokunmatik geri bildirimleri oynanış deneyimini derinleştiriyor. Sahada olan bitene tepki vererek maçın ritmini ellerinizde hissetmenizi sağlayan sürükleyici kontrol cihazı dokunsal geri bildirimleriyle şutların, pasların ve müdahalelerin etkisini hissedin.
 
İtme-Çekme Fizik Kuralları

Genişletilmiş oyuncu etkileşimi sistemi, Gerçek Oyuncu Hareketi Teknolojimizi (RPMT) top kapma mücadelelerine ekliyor. Akan oyunda ve duran top pozisyonlarında oyuncular her zamankinden daha hızlı tepki süresiyle itme ve çekme hareketleri yaparken top kapma mücadelesinin geliştirilmiş fizikselliğini hissedin.
 
Görüntüler ve Sesler

Premier League, LaLiga Santander ve Bundesliga dahil dünyanın en büyük müsabakalarından özel olarak kaydedilen binlerce özgün marşla birlikte FIFA 21, hem mevcut nesilde hem de yeni nesilde spor oyunlarında eşi benzeri olmayan, en üst düzey EA SPORTS Atmosferik Ses deneyimini sunuyor.
 
Üst Düzey Gerçekçilik

Yeni nesil teknoloji, oyuncu fiziklerini daha iyi bir şekilde tanımlıyor. Topa vurduktan sonraki kas hareketleri, en büyük yıldızların oyuncu hareketlerine gerçekçi bir şekilde uyum sağlayan Frostbite altyapılı saç telleri ve gerçekçiliği geliştirilmiş yüzler ve forma kumaşları, dünyanın en iyi futbolcularını dinamik gerçekçilik konusunda üst düzeye çıkarıyor.
 
Hassas Çok Dokunuşlu Animasyonlar

Yeni oynanış teknolojisi, topla bağlantılı animasyonların görsel kalitesini ve tepki süresini geliştirerek daha akıcı ve gerçekçi oyuncu hareketlerini tecrübe etmenizi sağlıyor. Oyuncular artık daha insansı dokunuşlarda bulunarak mekanik ve robotik hareketleri azaltıyor.
 
Topsuz Alanda İnsanlaştırma

89. dakikada yorgun bir şekilde tekmelikleri düzeltmekten takım arkadaşına bağırarak ara pas istemeye kadar Topsuz Alanda İnsanlaştırma, futbolun tüm duygularını en üst düzeyde hissetmenizi sağlayan görsel animasyon dokusu ve özgün karakter davranışları yaratıyor.
 
Oyun Kamerası

Üst düzey futbol yayınlarının görünüşünden ve hissinden ilham alan yeni oynanış kamerası size her maçta farklı bir bakış açısı sunuyor. Kuracağınız oyunu ve keseceğiniz pas yollarını daha iyi planlamanıza yardımcı olması için sahanın daha geniş bir bölümünü görün ve ev sahibi ile deplasman taraftarlarının maça olan tepkilerini gerçek zamanlı olarak izleyin.
 
Canlı Işık İşlemesi

Yeni gecikmeli ışıklandırma sistemimiz Anfield’dan Parc des Princes’e, Etihad’dan Bernabéu’ya kadar ultra gerçekçi bir futbol deneyimi yaratıyor. FIFA 21, ayrıntıları hassasiyetle eklenen saha zeminleri, stadyum malzemeleri ve atmosfer efektlerinden yedeklere, görevlilere, iç saha ve deplasman taraftarlarına kadar Dünyanın Oyununun görselliğini her yönden geliştiriyor.
 
Maç Önü Canlı Yayını

Yeni maç önü sinematikleri eşi benzeri olmayan bir maç günü deneyimi sunarak futbolun görsel ve işitsel unsurlarını en üst düzeyde yaşamanızı sağlıyor. Maç öncesinde takım otobüslerinin stadyuma gelişini görün, taraftarların turnikelerden geçerkenki heyecanını hissedin ve oyuncuların sahaya çıkarken basın bölgesinden geçişini izleyin.

Büyük Gol Anları

Bazı goller daha anlamlıdır. Maçın gidişatına göre değişen yeni bağlamsal oyuncu, yedek kulübesi ve taraftar reaksiyonları, UEFA Champions League’de son dakikada maçı kazandıran bir gol veya takımı küme düşmekten kurtaran bir beraberlik golü gibi önemli duyguları ve heyecanlı anları hissetmenizi sağlıyor.
 
Çok Hızlı Yükleme Süreleri

Yeni nesil konsolların gücü, maça her zamankinden daha çabuk başlamanızı sağlayan daha hızlı yükleme süreleri sunuyor.  FIFA 21’de menüden santraya iki saniyeden daha kısa bir sürede geçeceksiniz.
 
PlayStation Aktiviteleri

Kariyer Modu’nda şampiyonu belirleyen bir maça çıkmak üzereyken veya VOLTA TAKIMLARI’nda dünyaya meydan okumaya hazırlanıyorken, PlayStation Aktiviteleri ile PlayStation ana ekranından favori oyun modunuza hemen geçiş yaparak aksiyona daha çabuk başlayabilirsiniz.
 
Paylaşılan İlerleme

FUT 21’deki nesiller arası transfer pazarları ve liderlik tablolarıyla FUT Kulübünüzü, VOLTA FOOTBALL takımınızı, FUT ve VOLTA FOOTBALL içeriklerinizi ve ilerlemelerinizi PlayStation 4 ile PlayStation 5 veya Xbox One ile Xbox Series X|S arasında aktarın.

 
Yeni nesil sürüme ait birkaç oynanış videosuna aşağıdaki oynatıcılardan göz atabilirsiniz.