Microsoft, Xbox Series X ve S'in Performans Sorunlarının Farkında

Gazali Çetinkaya

 
Devil May Cry 5, Assassin's Creed: Valhalla ve DIRT 5 gibi bazı oyunlarda yapılan ilk testler PlayStation 5 versiyonlarının Xbox Series X versiyonlarından daha iyi performans verdiğini gösteriyordu.

Microsoft, The Verge'e yaptığı açıklamada, Xbox Series X ve S'in performans sorularından haberdar olduklarını ve çözmek için geliştiricilerle birlikte çalıştıklarını belirtti.
 
"Xbox Series X|S'te optimize edilmiş bazı oyunlarda performans sorunları olduğunun farkındayız ve optimum bir deneyim sunmak için ortaklarımızla birlikte bu sorunları belirlemeye ve çözmeye çalışıyoruz."
 
Microsoft, bu nesle daha yeni giriş yapmamızla birlikte geliştiricilerin de konsolların neler yapabilecekleriyle ilgili ilk adımlarını attıklarını ve öğrenme aşamasında bu tarz sorunların normal karşılandığını ifade etti. İleride konsolların tam kapasitesinden yararlanıldığını görmek için sabırsızlanıyorlar.
 
Ubisoft bugün Assassin's Creed: Valhalla için yeni bir güncelleme yayınladı yeni nesil konsollara kalite ile performans modları arasında seçim yapma şansı getirdi. Bu güncellemeden sonra oyunun yeni nesil konsollardaki performansına tekrar bakmak gerekecek.
 
Call of Duty: Black Ops Cold War ise 120FPS modunda PlayStation 5'te biraz daha iyi çalışırken 60FPS ray tracing açık moduna geçince Xbox Series X'te biraz daha iyi.