Cyberpunk Point & Click Adventure Oyunu Encodya 26 Ocak'ta PC için Çıkacak

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Assemble Entertainment ve geliştirici Chaosmonger Studio, cyberpunk temalı point & click adventure oyunu Encodya için çıkış tarihi verdi.

26 Ocak 2021'de Steam ve GOG'da Windows, Mac ve Linux için çıkacak.
 
Yıl, 2062. Yer, şirketlerin kontrol ettiği karanlık megalopolis Neo Berlin. Dokuz yaşındaki kız Tina ve onun büyük sakar robotu SAM-53 bu şehirde derme çatma bir çatı katında yaşamaktadır. Tina, yetim, tek başına hayatta kalmayı öğrenmiş olan ve zar zor geçinen küçük bir kızdır. SAM-53 ise ne olursa olsun onu korumaya programlanmış bir robottur.

Bir gün Tina, babasının onu büyük bir görev için terk ettiğini öğrenir: dünyayı sorunlarından kurtarma planını tamamlamak. Bunun üzerine Tina ve SAM-53 garip robotik yaratıklar ve garip insanlarla dolu farklı gerçekliklerde inanılmaz bir maceraya çıkacaktır.
 
Encodya genel olarak iki oynanabilir karakter, 34 NPC, keşfedilmeyi bekleyen 100'den fazla yer, 4000'den fazla satır diyalog, rastgele bulmacalar, atmosferi yansıtan sanatsal tasarım ve müzikler, profesyonel dublaj sanatçıları ile seslendirmeler ve sinematik ara sahneler sunacak.

Oynanış fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.