The Eternal Cylinder 2021'e Ertelendi

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Good Shepherd Entertainment ve geliştirici ACE Team, bu yıl çıkması planlanan açık dünya hayatta kalma macera oyunu The Eternal Cylinder'ı 2021'e erteledi.

2021'de PlayStation 4, Xbox One ve PC'de Epic Games Store için çıkacak.

Kapalı betanın 2021'in başlarında düzenlenmesi planlanıyor. Oyunun resmi web sitesi eternalcylinder.com üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.
 
Oyunun tanıtım yazısı:
 

The Eternal Cylinder'da oyuncular, Trebhum denilen sevimli yaratıklardan oluşan bir sürüyü kontrol eder ve egzotik yaşam formlarıyla, gerçek üstü ortamlarla ve yoluna çıkan her şeyi ezip geçen antik kökenli dev bir yuvarlanan yapı olan Cylinder'ın bitmeyen tehdidiyle dolu tuhaf bir uzaylı dünyasını keşfetmeleri gerekir. Bu eşsiz ekosistem; benzersiz hayvan yapay zekası ve gerçek zamanlı dünya yıkımının yanı sıra, beklenmedik şekilde ilerleyen bir oyun deneyimi yaratarak her oynanışın birbirinden farklı olmasını sağlayan organik keşif ve bulmaca tasarımlarının bulunduğu, yöntemsel olarak oluşturulmuş devasa bir kara parçasıdır.

Trebhum'larınız doğal besin zincirinin en altından başlar ancak çeşitli floralar ve faunaları yediklerinde mutasyona uğrayıp evrilerek yeni fiziksel özellikler ve yetenekler kazanabilirler. Uçmak ve yüzmek gibi yeni bölgelere ulaşmanızı sağlayacak yeni aykırı yetenekler ve bulmacaların, zorlukların ve tehlikelerin üstesinden gelmenize yardımcı olacak yeni duyuların da dahil olduğu onlarca mutasyonu keşfedin ve bunlara uyum sağlayın. Çok sayıdaki Trebhum'larınızın her biri farklı mutasyon geçirebilir ve yeni mutasyonlar önceden sahip olduklarınızın yerini almaz; böylelikle dinamik olarak yetenek kümeleri oluşturabilirsiniz. Her bir mutasyon Trebhum'unuzun fiziksel görünümünü de değiştirir ve bunları biriktirerek, oyuncuların bu eşsiz uzaylı ekosistemine açıldıkça organik olarak keşfedebileceği neredeyse sayısız şaşırtıcı yeni yaratık tasarımı oluşturabilirsiniz.
 
Keşfedilecek unutulmaz bir Uzaylı Dünyası: Oyuncular, unutulmaz görünümler ve eşsiz manzaralara sahip, her köşede keşfedilmeyi bekleyen yeni bir şeylerin bulunduğu, yöntemsel olarak oluşturulmuş muhteşem bir dünyayı keşfetmelidir. The Eternal Cylinder, oyuncuların ufukta görebildikleri herhangi bir noktaya ulaşabilecekleri ve oraları keşfedebilecekleri bir açık dünya sunar. Bu, oyuncuları sürekli olarak keşfetmeye teşvik eder ve her zaman görülecek yeni bir şeyler olmasını sağlar.

Gerçek Zamanlı Dünya Yıkımı: Dünyadaki her şey, The Eternal Cylinder tarafından gerçek zamanlı olarak tahrip edilebilir; bu nedenle oyuncular hayatta kalabilmek için silindirin tanrısal gücünün görsel ihtişamını şaşkınlıkla izlerken bir yandan da yıkıcı rotasından sürekli olarak kaçınmalıdırlar.

Hikaye Odaklı Açık Dünya Hayatta Kalma: Birçok açık dünya hayatta kalma başlığından farklı olarak The Eternal Cylinder, oyuncuların bu engin dünyayı keşfetmeye devam ettikçe ortaya çıkaracağı, derin ve merak uyandıran bir hikaye sunar. Oyun; aile ve miras temalarını ve bilginin bitmeyen gücünü keşfeder.

Kendi Uzaylı Ailenizi Kurun: Kurup geliştirebileceğiniz bir temel barınağınızın olduğu standart hayatta kalma oyunlarından farklı olarak, Eternal Cylinder'da oyuncular Trebhum denilen benzersiz uzaylı yaratıklardan oluşan göçebe bir sürü geliştirir. Oyuncular, tek seferde sürüdeki Trebhum'lardan sadece birini kontrol edebilir ve diğerleri onu takip eder (yapay zekayla kontrol edilir); ancak oyuncular istekleri doğrultusunda sürülerinin herhangi bir üyesine geçiş yapabilirler. Dünyayı keşfederek kardeşliğinizin daha fazla üyesini kurtarın ve ailenizi sürekli olarak genişletin. 20'yi aşkın üyeye sahip olabilen bir sürüyü kontrol edin ve Trebhum'larınızın her birine kendi özel mutasyon ve yeteneklerini aşılayın. Oyuncular, Trebhum'larının her biri için özel bir isim oluşturabilir ve böylelikle Trebhum aileleriyle aralarındaki bağı güçlendirebilirler.

Eşsiz Mutasyon Sistemi: Trebhum'lar, genellikle zayıf olmalarına ve hayata dünyadaki besin zincirinin en altından başlamalarına rağmen, dünyayı saran doğal besinleri tüketip mutasyon geçirerek yeni yeteneklere sahip olma yetisine sahiptir. Yani, oyuncuların yeni güçlerin ve oynama seçeneklerinin kilidini açabilmeleri için çok çeşitli meyveleri, floraları ve uzaylı yaratıkları keşfetmeleri ve deneyimlemeleri gerekir.

Keşfedilecek 50'nin üzerinde Mutasyon: Oyuncular dünyayı keşfettikçe, her biri yeni bir oynama seçeneğini etkinleştiren 50'nin üzerinde benzersiz mutasyonun kilidini açabilir. Bunların arasında uçmak ve yüzmek gibi yeni aykırı seçeneklerin yanı sıra, ateş püskürtmek ve yüksek sesli uyarı sesleri oluşturmak gibi yeni saldırı hareketleri de bulunur. Yeni mutasyonlar oyuncuların yeni bölgeler keşfetmesini sağlar ve her bir mutasyon diğerlerine eklenerek sürekli gelişen engin bir yetenek kümesi oluşturur.

Herkes için bir Trebhum: Her bir mutasyonun bir diğeriyle birleşerek yeni şaşırtıcı yaratıklar oluşturması sayesinde, neredeyse sonsuz görsel çeşitliliğe sahip Trebhum tasarımlarının tadını çıkarın. Böylece, yeni bölgeler keşfettikçe sürünüz gelişmeye devam eder ve oyuncular Trebhum ailelerinin benzersiz görünümünü dünyanın geri kalanıyla çevrimiçi olarak paylaşabilir.

Katmanlı Hayatta Kalma: Oyuncuların hayatta kalabilmeleri için birçok katmana sahip kaynakları yönetmeleri gerekir. Bunlar arasında, her biri farklı bir etkiye ve dayanıklılığa sahip çeşitli sıcaklıklardaki hidrasyon seviyesi bulunur.

Canlı ve Nefes Alan Ekosistemler: The Eternal Cylinder dünyasında, 30'un üzerinde unutulmaz el yapımı uzaylı yaratık bulunur. Boyutları ve şekilleri farklılık gösteren bu yaratıklar, bir Trebhum'dan daha küçük veya gökdelen boyutunda, ufka hükmeden dev canavarlar olabilir. Bu yaratıkların her biri kendi özel yapay zekasını barındırır ve doğal davranışlara sahiptir. Oyuncuların, bu yaratıkların benzersiz davranışlarını öğrenmeleri ve doğal besin zincirinden faydalanmanın şaşırtıcı yollarını keşfederek tüm yaratıklarla etkileşime girmeleri gerekir.

Organik Bulmaca Çözümü ve İlerleme: Eternal Cylinder dünyası, oyuncuların dünyanın gizemlerini organik olarak çözebilmelerini ve bariz komutlar ve görev günlüklerine ihtiyaç duymadan ilerleyebilmelerini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu, bulmacaların çoğunun ilerleme için gerekli olmaması ancak eşsiz deneyimler sunmasıyla, tüm seviyelerdeki oyuncuları ödüllendiren tam anlamıyla sürükleyici bir keşif deneyimi sunar.

Keşfedilecek ve Araştırılacak 4 Eşsiz Biyodom: Oyuncular, uzaylı ovaları ve hastalıklı yaşam alanları da dahil olmak üzere, her biri kendi özel ekosistemine sahip ve keşfedilecek benzersiz yaratıkları barındıran 4 eşsiz biyodomu bulabilir.

Tam Anlamıyla Sürükleyici Oynama Deneyimi: The Eternal Cylinder'ın yemyeşil yöntemlerle oluşturulmuş dünyası, keşfedilip kilidi açılacak çok sayıda mutasyonu, eşsiz yaratık yapay zeka sistemi, canlı doğal ekosistemi, gerçek zamanlı dünya yıkımı ve organik olarak yerleştirilmiş bulmacaları bir araya gelerek, neredeyse sonsuz farklı beklenmedik oynama olasılığı oluşturur ve her oynanışta birbirinden farklı deneyimler sunar.

 
Haziran ayında yayınlanan Tuhaf Yeni Dünya fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.