"İhtiyacımız Olan Son Şey Yeni Nesil Konsollar"

Talha Aynacı

 
 
     THQ CEO'su Brian Farrell, yeni nesil için henüz erken olduğunu düşünenlerden. Farrell, şu an için endüstrinin en son ihtiyacı olan şeyin  yeni nesil konsollar olduğunu vurgularken; elimizdeki konsolların ömürlerini mümkün olduğunca uzatmamız gerektiği kanısında;
 
"Dürüstçe söylemek gerekirse, şu anda endüstrinin en son ihtiyacı olan şeyin yeni donanımlar olduğunu  düşünüyorum. Playstation 3 ve Xbox 360 için gelen oyunlara baktığınızda, hepsinin heyecan verici olduğunu göreceksiniz. Eğer donanım hastalarının satın alacağı bir başka 1000 $'lık oyuncağımız olsaydı, yazılım ekibinin daha fazla para harcayarak üzerinde bir şeyler üretmesi gerekirdi. Bu model işe yaramaz. Öyleyse mevcut donanımların ömrünü uzatmak adına atılacak doğru adımlar kesinlikle doğru bir strateji yoludur. Hem Move hem de Kinect bunun üzerine tasarlandılar."
 
     Farrell'in sözleri aslında şu anda ki pek çok oyun yapımcısının da  düşüncelerine tercüman oluyor. Oyun yapımcılarının halen konsolların güçlerini çözemediklerini ve bu konuda her oyunla birlikte biraz daha ilerlediklerini söylediklerini (bilhassa Playstation 3!) aklımıza getirince, sanırız Xbox360 ve PS3'ümüz uzun bir süre daha bizlerle kalacak.
 
 
Kaynak