Cyberpunk 2077 Yine Ertelendi

Gazali Çetinkaya

 
CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'nin çıkış tarihini bir kez daha erteledi.

19 Kasım'da çıkması planlanan oyunun yeni çıkış tarihi 10 Aralık.
 
CD Projekt RED'in belirttiğine göre ekibin şu anda yaşadığı en büyük zorluk oyunun PC, mevcut nesil ve yeni nesil versiyonlarını aynı anda çıkarabilmek. PC, Stadia, PlayStation 4 / Pro, PlayStation 5 geriye uyumluluk, Xbox One / X, Xbox Series X / S geriye uyumluluk olmak üzere dokuz farklı versiyonun ayrı test edilmesi gerekiyor ve bunu evden çalışarak yapmaya çalışıyorlar. Ek 21 gün süre, oyunun her bir platformda sorunsuz çalıştığından emin olmak için kullanılacak.
 
Oyun bu ayın başlarında Gold statüsüne ulaşmıştı. Yani oyunun geliştirme süreci tamamlandı ve fiziksel kopyalar basılmaya hazırdı. Gold statüsüne ulaşan oyunların ertelendiğine rastlamayız. CD Projekt RED, oyunun Gold statüsüne ulaşması, oyun üzerinde yapılan çalışmaların tamamen bittiği anlamına gelmediğini ve ilk gün yamasıyla dahil edilen iyileştirmeler ve düzeltmeler üzerinde çalışılmaya devam edildiğini belirtti.
 
Cyberpunk 2077 10 Aralık'ta PlayStation 4, Xbox One, PC ve Stadia için çıkacak. İlk günden geriye uyumluluk aracılığıyla PlayStation 5 ve Xbox Series'te oynanabilecek. Yeni nesil için özel hazırlanmış versiyon 2021'de gelecek.