Microsoft Henüz Bethesda ile İlgili Kararlarda Söz Sahibi Değil

Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, Bethesda Softworks'ün ana firması ZeniMax Media'yı satın alacağını duyuru fakat henüz teknik olarak almadı.
Görüşmeler tamamlanmış ve şartlarda anlaşılmış olsa da satın alma işlemi resmi olarak 2021'in başlarında tamamlanacak ve işte o zaman Bethesda Softworks, Microsoft'un bünyesine dahil olmuş olacak.

Gamereactor ile röportaj gerçekleştiren Xbox patronu Phil Spencer, anlaşma tamamlanana kadar Bethesda'nın geleceği hakkında aktif olarak plan yapamayacaklarını ve yapılmasının illegal olacağını belirtti.

"ZeniMax'i henüz satın almadık. ZeniMax'i satın alma yönündeki niyetimizi duyurduk. Anlaşma, düzenleyici makam onayından geçiyor ve bu konuda herhangi bir sorun görmüyoruz. 2021'in başlarında sonuçlanmasını bekliyoruz."

"İnsanların şunu bilmesini istiyorum: Todd Howard ve Robert Altman ile birlikte oturup onların geleceğiyle ilgili planlar yapmıyorum. Çünkü şu anda bunu yapmaya hakkım yok. Yapsaydım illegal olurdu. Sürekli 'bu oyun özel oyun mu olacak' gibi sorular alıyorum. Şu anda ZeniMax ile ilgili kararlar benim işim değil. Oturup onların oyun portföylerini incelemek ve ne olacağını dikte etmek benim işim değil."