Bethesda'nın The Elder Scrolls'u Korumak için Rune 2'yi Sabotaj Ettiği Söyleniyor

Gazali Çetinkaya

 
Açık dünya viking rol yapma oyunu Rune 2 geçtiğimiz yıl 12 Kasım'da Epic Games Store'da çıkışını gerçekleştirdikten bir gün sonra geliştiricisi Human Head Studios kapatıldı ve aynı ekip, Bethesda Softworks çatısı altında tekrar toplanarak Roundhouse Studios adını aldı.

Bunun üzerine Rune 2'nin yayıncısı Ragnarok Games, oyunun çıkışını kasten mahvettiği ve kaynak kodları ile oyuna ait varlıkları kendilerine teslim etmediği için Human Head Studios'a dava açtı. Bu dava şu anda daha da karışık bir hale geldi ve artık Bethesda Softworks ve onun ana şirketi ZeniMax Media'yı da içeriyor.
 
Ragnarok Games, dava dosyasını güncelledi ve belirtilene göre ZeniMax Media, Rune 2'nin Skyrim'e rakip olarak görüldüğü için The Elder Scrolls markasını korumak adına Human Head Studios ile birlikte çalışarak Rune 2'nin çıkışını sabotaj etmiş. Rune 2'nin çıkış sonrasında içerik desteği almamasını sağlamak için kaynak kodlarının ve varlıkların Ragnarok Games'e verilmemesini ZeniMax Media istemiş ve karşılığında da stüdyoyu satın almayı teklif etmiş.

Ragnarok Games, 100 milyon dolar artı geliştirme masrafları, cezai zararlar, avukat ücretleri ve diğer cezalar için tazminat talep ediyor.
 
Bethesda Softworks temsilcisi konu hakkında yorum yapmayı reddetti.
 
Ragnarok Games, geçtiğimiz yıl Human Head Studios'a açtığı ilk davadan sonra oyunun kontrolünü ele almayı başardı ve oyun Studio 369 tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. Ayrıca güncellenmiş savaş sistemi, yeni yetenekler, zindanlar, ilerleme ve NPC'lerle birlikte Rune 2: Decapitation Edition 13 Kasım'da Steam'e geliyor.