Cyberpunk 2077 Geliştiricisi Oyunu Bitirebilmek için Haftada Altı Gün Çalışmaya Başladı

Gazali Çetinkaya

 
CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'yi 19 Kasım çıkış tarihine yetiştirebilmek için fazla mesai yapmaya başladı.

Bloomberg'ten Jason Schreier'ın haberine göre, CD Projekt RED stüdyo patronu Adam Badowski, çalışanlarına yolladığı email ile "Bugünden itibaren, tüm geliştirme stüdyosu fazla mesaide" mesajını verdi.
 
CD Projekt RED'in normaldeki çalışma düzeni haftada beş gündü. Bundan böyle oyun çıkana kadar haftada altı gün çalışma modeline geçiliyor. Polonya iş kanunları gereği bu fazla çalışma karşılığında personele ek ücret ödenmesi gerekli. Diğer birçok oyun stüdyosu fazla çalışmaya ek ücret ödemiyor.
 
Adam Badowski emailde ayrıca "Bunun daha önce söylediklerime tamamen zıt olduğunu biliyorum. Ayrıca 'crunch' hakkında söylediklerimize de tamamen zıt. 'Crunch' yapmanın asla bir cevap olmaması gerektiğine inandığım düşünceme de tamamen zıt. Fakat bu durumu yönlendirmenin diğer tüm olası yollarını düşündük." diye belirtti.
 
Bloomberg'e konuşan bir CD Projekt RED çalışanı, ekipteki bazı çalışanların bir yıldan fazla bir süredir gecelerini ve hafta sonlarını oyun üzerinde fazla çalışmaya harcayarak geçirdiğini ifade etti.