Bloomberg: Sony, PS5'in Üretimini Çip ile İlgili Bir Sorundan Dolayı Azaltıyor (Güncelleme)

Gazali Çetinkaya

 
Güncelleme: Sony Interactive Entertainment, Bloomberg'in haberiyle ilgili olarak GamesIndustry.biz'e açıklamada bulundu.

"Üretim ile ilgili detayları açıklayamayız fakat Bloomberg tarafından paylaşılan bilgiler yanlış."

"Seri üretime başladığımızdan bu yana PlayStation 5 üretim miktarını değiştirmedik."
 
Orijinal Haber: Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 çipinin üretimi ile ilgili yaşanan bir sorundan dolayı konsolun üretim miktarını azaltıyor.

Bloomberg'in haberine göre konsolun başlangıç aşamasındaki üretimi 4 milyon azaltılacak ve böylelikle Mart 2021'e kadar olan toplam üretim miktarı 11 milyona düşecek.

Geçtiğimiz aylarda Nikkei ve Bloomberg, Sony Interactive Entertainment'ın PlayStation 5 üretimini talep artışı beklentisi nedeniyle 2020 sonuna kadar 10 milyona kadar çıkaracağını söylemişti. Fakat yeni haber konsolun özel tasarlanmış çip üzerinde sistemin (soc) üretimindeki %50'ye varan düşük verimlilik sebebiyle konsolun üretimi Mart 2021'e kadar 4 milyon azaltılacak.

Bloomberg Intelligence analisti Masahiro Wakasugi, PlayStation 5 konsollarının fiyatlarının en düşük diskli versiyon için $449, sadece dijital versiyon için $399 olabileceğini belirtti. Konsolların resmi fiyatlarını muhtemelen 16 Eylül'de öğreneceğiz.