Remedy; Alan Wake ve Control ile Aynı Evrende Geçecek Yeni Bir Oyun Üzerinde Çalışıyor

Gazali Çetinkaya

 
Geliştirici Remedy Entertainment; Alan Wake ve Control'ün geçtiği evrene Remedy Bağlantılı Evreni adını veriyor ve bu evrende geçecek yeni bir oyun daha yolda.

Remedy Entertainment kreatif direktörü Sam Lake, Alan Wake'in geri dönüşüne şahit olacağımız Control'ün ikinci genişleme paketi AWE'in duyurusunda şu açıklamayı yaptı.
 
"10 yıldan uzun bir süredir çılgın bir hayalimiz vardı. Bazı oyunlarımızda hikayelerin, karakterlerin, etkinliklerin ve bilgilerin birbiriyle bağlantılı olması fikri. Her bir oyun bağımsız bir deneyim fakat her bir oyun aynı zamanda heyecan verici fırsatlar ve crossover etkinliklerle daha büyük bir evrene açılan bir kapı."
 
"Yavaşça, sabırla ve sahne arkasında bu fikri gerçeğe dönüştürmek için çalışıyorduk. Remedy Bağlantılı Evreni'ni kurma yolunda ilk somut adımları attığımızı sizlere açıklamaktan büyük heyecan duyuyoruz."

"AWE genişleme paketi, Remedy Bağlantılı Evreni'nin ilk resmi crossover etkinliği ve Control'e Alan Wake ile ilgili yeni bilgiler getirecek. Ve bu sadece küçük bir başlangıç. Aynı evrende geçecek yeni bir oyun üzerinde sıkı bir şekilde çalışıyoruz."
 
AWE genişleme paketi 27 Ağustos'ta PlayStation 4, Xbox One ve PC için eş zamanlı olarak çıkacak.

2020'nin başlarında Remedy Entertainment ile Epic Games Publishing yeni bir oyun için ortaklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz aylarda da Epic Games Store veri tabanında Remedy Entertainment tarafından "BigFish" adında beş adet giriş yapıldığı ortaya çıktı. Stüdyo ayrıca CrossfireX'in hikaye modu üzerinde çalışıyor.