Daredevil'ın Hakları 6 Ay Sonra Marvel Studios'a Geçecek

Özgür Eroğlu

 
Bildiğiniz gibi Netflix bazı Marvel karakterleri için diziler hazırlıyordu, ancak bu karakterlerin hakları Netflix'e geçtiği için, Disney karakterleri kullanamıyordu. Disney kendi platformunu oluşturmaya karar verdikten sonra Netflix'in Marvel dizileri sırasıyla iptal edildi.
 
Özellikle ilk sezonu ile büyük ilgi gören Daredevil'dan sonra Luke Cage, Iron Fist ve Punisher karakterlerinin de kendi dizileri oldu. Marvel ve Disney'in arasındaki anlaşmaya göre, eğer diziler iptal edilirse 2 yıl boyunca Marvel Studios bu karakterleri kullanamıyordu.
 
Son açıklamayla öğreniyoruz ki Daredevil'ın hakları 6 ay sonra tamamen Marvel Sutios'a geçecek. Daredevil ile birlikte Luke Cage ve Iron Fist karakterlerinin hakları da Marvel Studios'a geçecek, ancak Jessica Jones ve Punisher'ın hakları 2021 yılının ilk aylarında Marvel Studios'a geçecek. 
 
Marvel Studios'un bu karakterler ile ilgili planlarının ne olduğu ne yazık ki bilinmiyor, ancak çoğu kişi bu karakterleri kullanacaklarını düşünüyor. Özellikle Daredevil oldukça popüler bir karakter.