Satisfactory 8 Haziran'da Steam'e Geliyor

Gazali Çetinkaya

 
Coffee Stain, birinci şahıs açık dünya fabrika inşası oyunu Satisfactory'nin 8 Haziran'da Steam'e geleceğini duyurdu.

30 dolardan satışa sunulacak ve çıkışında %10 indirim sunulacak.

Satisfactory ilk olarak 19 Mart 2019'da Epic Games Store üzerinden erken erişime açılmıştı. Oyun hala erken erişimde ve Steam'e de erken erişim olarak gelecek. Türkçe altyazı ve arayüz desteği mevcut.
 
Oyunun tanıtım yazısı ve erken erişim detayları:
 

Satisfactory, bir parça keşif ve dövüş de içeren, birinci şahıs açık dünya fabrika inşası oyunudur. Tek başına ya da arkadaşlarınla oyna, bir uzaylı gezegenini keşfet, çok katlı fabrikalar kur ve taşıma bandı cennetine adım at!
 
İnşa Et
Topraklar üzerinde devasa fabrikalar inşa ederek doğayı ele geçir. İstediğin yere, istediğin şekilde genişle. Gezegen, kullanılmayı bekleyen değerli doğal kaynaklarla dolu. Bir FICSIT çalışanı olarak bunların iyi şekilde değerlendirilmesi, senin görevin.

Otomasyona Geçir
Fabrikalarını hayrete düşüren mükemmellikte inşa edebilir ya da tüm ihtiyaçlarını karşılayacak karmaşık taşıma bandı ağları kurabilirsin. Kamyon ve trenlerini otomasyona geçirerek uzaktaki mevkilerine ulaş ve borularla aktararak sıvıları düzgün şekilde idare ettiğinden emin ol. Olay tamamen manuel işi en aza indirmekten ibaret!

Keşfet ve İstifade Et
Keşiflere çıkarak yeni malzemeler ara ve her şeyi iyi değerlendirdiğinden emin ol. Doğayı istediğin gibi hasat et! Kullanımına sunulan araçlar, jet çantaları, zıplama rampaları ve diğer şeyler, keşif yaparken işini kolaylaştıracak. Uygun güvenlik teçhizatını kuşanmayı da unutma sakın; hani olur da yerel bölgedeki vahşi yaşamla karşılaşırsan diye.

ÖZELLİKLERİ

• Açık Dünya: Kendine özgü hayvan topluluğuna ve yaratıklara sahip olan devasa (30km2) uzaylı gezegeni Massage 2(AB)b'yi keşfet.
• İşbirliği: İster kendin bir fabrika kur, ister bu keyfi arkadaşlarınla paylaş.
• Fabrika İnşası: Birinci şahıs görüş açısından devasa bir fabrika inşa etme deneyimini yaşa. Onu otomasyona geçirip en iyi seviyeye getirerek seni tatmin edecek doğrultuda mükemmel hale getir.
• Özelleştirme: Fabrikanı istediğin şekilde özelleştir. İster yüksek rakımlara inşa et, ister engin ovalara; ister arazi yapısını takip et, ister verimliliği sağlamak adına her türlü şeyin üzerine döşe; kendine özel fabrikanı yapman için neredeyse hiç sınırın yok.
• Araçlar: Şık bir şekilde dünyayı dolaş. Zıplama rampalarını, fabrika arabalarını, zıplama çantalarını, hız borularını, kamyonları ya da trenleri kullan.
 
Neden Erken Erişim?
 
“Satisfactory, 2016 yılından bu yana gelişim aşamasında ve bir yılı aşkın süredir de insanlar tarafından oynanıyor. Sürekli büyümekte olan oyuncu topluluğumuzun yardımı olmadan, ekibimizin en iyi fabrika inşası oyununu (üç boyutlu olarak) asla sunamayacağını daha en başından beri biliyorduk. Oyuncularımızla derin bir ilişki içerisindeyiz ve bize gelen her türlü öneriye ve geri bildirime kulak veriyoruz. Bunu kendi oyun görüşümüzle dengeleyerek mümkün olan en iyi deneyimi oluşturabileceğimize inanıyoruz.”
 
Bu oyun ne kadar süre için Erken Erişim'de olacak?
 
“Bunu tam olarak bilemiyoruz. Dürüst olmamız gerekirse, tamamlandığını hissettiğimiz ana kadar Erken Erişim safhasında kalacağız. Şu anda bildiğimiz tek şey, daha oyuna eklemek istediğimiz tonlarca içeriğin olduğu ve aynı zamanda da esas oyun deneyimini iyileştirmemiz gerektiği.” 
 
Erken Erişim versiyonunun tam versiyonundan ne kadar farklı olması planlanıyor?
 
“En azından şunları eklemeyi planlıyoruz:

• FICSIT aşama ve kademelerinin geriye kalanları
• Daha çok makine, kaynak, araç, ekipman ve silah
• Esas oyun, sistemler, UI/UX ve Yaşam Kalitesi için bir sürü geliştirme
• Dünya, keşif, kent simgeleri, ödüller ve yaratıkların tekrarları
• Tam kapsamlı öykü anlatımı
• Daha çok optimizasyon
• Özverili sunucu desteği
• Mod desteği
• Kumanda desteği
• Başarımlar”
 
Erken Erişim sürümünün şu anki durumu nedir?
 
“Kısa süre önce, en az altı aydır üzerinde çalıştığımız büyük bir içerik güncellemesi olan Güncelleme #3'ü yayımladık. Ancak oyunun tamamlanmasına daha çok var.

Halihazırda yüzlerce saat Satisfactory dünyasına dalmış olan bir sürü oyuncumuz var. Sadece her şeyi inşa edip son Kademeye erişmesi, yaklaşık 150 saatten fazla sürüyor. Yani kısacası, durumu şu anda "iyi". Temel hazır. Ana oyun mekanikleri sağlam ve de eğlenceli (biz öyle düşünüyoruz). Çok oyunculu sistem çalışıyor ve keşfedeceğimiz devasa bir dünya var.” 
Erken Erişim sırasında ve sonrasında oyunun fiyatı değişecek mi?
 
“1.0 sürümüyle fiyatının artacağını düşünüyoruz ama kesin olarak bir şey söyleyemeyiz.”