Epic Games Store'un Yeni Güncellemesi Yayınlandı

Gazali Çetinkaya

 
Epic Games, dijital oyun mağazası Epic Games Store'un geliştirme güncellemesini yayınladı.
 
Yeni özelliklerden ilki Self Servis Ücret İadeleri. Uygun satın alma işlemlerinin ücret iadesini çevrimiçi olarak kendiniz yapabilmeniz için bu olanak sunuldu. Hesap > İşlemler > iade edilmek istenen oyuna tıklayarak ulaşabilirsiniz ve eğer ücret iadesi için uygunsa iade işlemi başlatılabilir. Tüm oyunlar satın alma tarihinden itibaren 14 gün içinde her türlü sebepten ücret iadesi almak için uygundur fakat 2 saatten fazla oynanmamış olması gereklidir. Yasaklandığınız veya hizmet şartlarını ihlal ettiğiniz oyunlar için ücret iadesi alma hakkı yoktur. Ek olarak Epic Games, iade ilkelerini kötüye kullandığınıza karar verirse de iade hakkı alamayabilirsiniz. 
 
Bununla birlikte Self Servis Ücret İadeleri girişiminin bir parçası olarak ve çevrimdışı oynanışın daha iyi desteklenmesi için Epic Games Başlatıcısı'nın, yüklü oyunların sahipliğini kontrol etme yönteminde değişiklikler yapıldı. Bu kontrol artık başlatma işleminin başlarında gerçekleştiğinden, oyuncular yüklü olan bir oyunu başlatırken, hesapları bu oyuna sahip değilse bilgilendirilir. Sahiplik, izin kontrolünü geçemezse LS-0021 kata kodunu verir. Ağ kararsızlığı veya kesintileri durumunda kesintisiz bir deneyim sağlamaya çalışmak için özel dikkat gösterildi. Bu gibi durumlarda Epic Games Store istemcisi, sahip olunan oyunların belleğini saklar ve oyuncular çevrimiçi olup oturum açtığında otomatik olarak günceller. İstemci, herhangi bir nedenle hizmetlerimize ulaşamazsa yine de bu bellekte saklanan oyunların başlatılmasına izin verecektir.
 
Bir diğer özellik Anahtarsız Entegrasyon. Epic Games Store, oyunları için anahtarsız satın alımlar sunmak adına bugün Fanatical, Green Man Gaming ve Genba Digital üçüncü taraf dijital satış platformlarıyla ortaklıklarını duyurdu. Bu ortaklıklar, oyuncuların Epic Games Store hesaplarını seçtikleri perakendecilere bağlamalarına izin vererek üçüncü taraf sitelerden oyun satın almalarını kolaylaştırır. Oyuncuların artık, genelde 20 haneli ödeme kodları karşılığında bir anahtar elde etmek için ek adımlar atmasına gerek kalmayacak. Bunun yerine, bir satın alma işleminin meşru bir kaynaktan geldiğini ve bağlı Epic Games hesabınıza doğrudan atfedildiğini bilmek daha fazla güven sağlar.

Son olarak Bant Genişliği Yönetimi. Kısa bir süre önce indirme seçenekleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak isteyen oyuncular için bant genişliği yönetimi araçlarının ilk sürümü piyasaya sürüldü. Kısa süre önce gönderilen araç, sınırlı bant genişliği kullanılabilirliği olan ve yüklemeleri ile güncellemelerini daha uzun bir süreye yaymak isteyen oyuncular için bant genişliği sınırlamalarına veya "kısıtlamaya" olanak tanır. 
 
Şu anda üzerinde çalışılan ve yakın zamanda eklenmesi planlanan özellikler ise başarımlar / kupalar ve mod kataloğu.

Oyuncular yakında oyunları için bir oyuncu ve geliştirici tarafından hazırlanan modlar kataloğuna göz atabilecekler. Oyuncular, modları Epic Games başlatıcısı tarafından yönetilen sahip oldukları oyunlara otomatik olarak yükleyebilecek veya diğer oyunlar için dosyaları ayrı olarak indirebilecek.