PS5 Çıkış Planları Yolunda Devam Ediyor, Oyun Geliştirmede Büyük Bir Sorun Yok

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, 31 Mart 2020'de sona eren 2019 mali yıl finansal sonuçlarını açıkladığı raporda, corona virüsünün işe olan etkileri hakkında yorumda bulundu.
 
Belirtilene göre PlayStation 5 çıkış planlarında bir değişiklik yok, konsolun hala tatil sezonunda piyasaya sunulması bekleniyor. Ayrıca birinci parti ve ortak stüdyoların PlayStation 5 oyun geliştirmesinde büyük sorunlarla karşılaşılmamış.
 
"Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar nedeniyle PlayStation 4 üretimine hafif bir etkisi oldu fakat talep kısa vadede mevcut stoklar ile karşılandı ve satışlar iyi bir eğilimde gitti. Dijital oyun satışları, PlayStation Plus ve PlayStation Now abone sayılarında ise önemli ölçüde artış yaşandı."
 
"PlayStation 5 ile ilgili olarak, evden çalışılması ve uluslararası seyahat kısıtlaması gibi faktörler test süreci ve üretim hattının kalifikasyonu üzerinde bazı zorluklar yaratmış olsa da çalışmalar 2020 tatil sezonu planları ile ilerliyor. Bu noktaya kadar Sony'nin sahip olduğu birinci parti stüdyolar ve ortak stüdyolarda oyun geliştirme kısmında büyük sorunlar ortaya çıkmadı."