Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Rising 2'nin Yeniden Düzenlenmiş Sürümü Gelebilir

 
 
Dead Rising hayranları heyecanlanmaya ve mutlu olmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere yakın zamanda Capcom, Dead Rising Deluxe Remaster sürümü ile eski oyunu günümüze uyarladı ve bu sürüm oyuncular tarafından bir hayli sevildi. Steam platformuna bakacak olursak çok olumlu etiketine sahip olduğunu görebiliyoruz. Şimdi ise ikinci oyun için de aynı durumun söz konusu olabileceği ortaya çıkıyor.
 
Dead Rising Deluxe Remaster'ın satış sayıları takip edilecek
 
 
 
Şimdiye kadar aldığı olumlu yorumların ardından gözler ikinci oyunun yeniden düzenlenmiş veya yeniden yapım sürümüne çevrildi. Dead Rising Deluxe Remaster yapımcısı Kei Morimoto, Inverse ile yaptığı son röportajda Dead Rising 2'nin remaster'ının veya remake'inin "kesinlikle mümkün" olduğunu belirtti.
 
Morimoto, Capcom'un yakın zamanda piyasaya sürülen Deluxe Remaster'ın satış sayılarını takip edeceğini ve eğer beklentileri karşılarsa devam oyunu için kolları sıvayacağını söyledi. Dolayısıyla böyle bir düşüncenin ekip içerisinde olduğunu belirtmekte fayda var.
 
Dead Rising Deluxe Remaster, yeniden tasarlanan karakterleri, animasyonları ve çok daha fazlasını içeriyor. Oyun şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC'de mevcut durumda.
 
Dead Rising bizlere neler sunuyor?
 
Zombi temalı yapım içerisinde dilediğim şekilde ilerleyebiliyor ve istediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca Amerika'nın en yeni ve en büyük eğlence parkı içerisinde yerimizi almaya çalışıyor ve burada üst düzey bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimizi gerçekleştirmek ve aynı zamanda milyonlarca satan Dead Rising oyununun devamı niteliğinde olan bu yapım çok olumlu etiketine sahip olarak karşımıza çıkıyor.
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun için şu anda yeni bir düzenlenmiş sürümün geleceği belirtiliyor. Bildiğiniz üzere ilk oyunun yeniden düzenlenmiş sürümü geçtiğimiz süreçte piyasaya sürüldü ve bu sürüm hayranları ve oyuncuları bir hayli memnun etti. Bu memnuniyetle beraber Steam platformuna bakacak olursak, oldukça güzel yorumların ve incelemelerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bununla beraber çok olumlu etiketine sahip olduğunu da aktarabiliyoruz. Şimdi ise devam oyunu için de aynı durumun söz konusu olabileceği vurgulanıyor çünkü oyunun yapımcısı ilk oyundaki satış sayılarına bakmak durumunda kalıyor ve akabinde ise yeniden düzenlenmiş sürümün ikinci versiyonu ile beraber bizleri karşı karşıya bırakmayı hedefliyor.
 
Ancak bu durum elbette ilk oyunun yeniden düzenlenmiş sürümünün satış sayılarına ve grafiklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla, eğer oyuncular ilgi gösterirse, devam oyununun önünde aynı şekilde bizlere yeniden düzenlenmiş olarak sunulacağını aktarmakta fayda var. Milyonlarca satan ilk oyunun ardından gelen devam oyunu ile beraber çıtanın biraz daha yükseldiğini belirtebiliyoruz. Fortune City adlı bir yerde olduğumuz yapım içerisinde eğlence alanı olarak burada yerimizi alabiliyor ve yeni bir hikaye ile iki çevrimiçi çok oyunculu modu ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Yapım içerisinde hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz bir yapıdan bahsedebiliyor ve bu yapı ile beraber arkadaşlarımızı yanımıza davet edebiliyor, böylece daha hızlı bir şekilde zombilere karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor; aynı zamanda kendinizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber bu tarz oyunlarda eğer çevrimiçi destekler bulunuyorsa, muhakkak arkadaşlarınızı yanınıza davet etmek ve böylece daha eğlenceli bir deneyimle karşı karşıya kalmak isteyebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor ve biz de oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz. Ancak tek başınıza oynamak isterseniz de yine bunun mümkün olduğunu belirtmekte fayda var.
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve burada eğlenebileceğimiz yapım içerisinde Chuck Greene adlı bir karakteri kontrol ediyor ve buradaki amacımız virüs kapmış kızımızı kurtarmaktan geçiyor. Dolayısıyla oyunun temeli aslında bu hikaye etrafında dönüyor ve oyun içerisinde yeni bir hikaye içeriğinin, iki farklı çevrimiçi modun ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bununla beraber oyun içerisinde elbette zombilere karşı kapışabileceğiniz ve dört oyunculu TV Show’a temalı farklı etkinliklerin olduğundan bahsedebiliyor ve bunlarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Farklı oyun modlarıyla beraber her bir deneyimin oldukça farklı karşımıza çıktığını ve deneyimlerinizi en iyi şekilde değerlendirebileceğinizi aktarabiliyoruz. Aç zombilerden kaçınabileceğiniz, hayatta kalmaya çalışabileceğiniz ve çok daha fazla detay ile beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde istediğinizi gerçekleştirmek için türlü mücadelelere atılmak durumunda kalıyor ve akabinde ise burada hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ilerleyebiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca hangi silahları kullanmak istiyorsanız bu silahları seçebiliyor ve elinizdeki araçları ve gereçleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca hikaye moduyla beraber ilerleyişinize elbette çok daha farklı bir şekilde ilerleyiş ekleyebiliyor.
 
Aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca bu hikaye modunun yanına arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve böylece zombi ordularına karşı sırt sırta mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber yapım içerisinde istediğiniz gibi zombilere karşı hayatta kalmak için türlü mücadeleler verebiliyor ve farklı nesneleri birleştirebiliyor; kombolarla beraber farklı silahları bir araya getirebiliyor ve üretim mekanizmaları ile aynı şekilde düşmanlar ortadan kaldırmanın türlü yollarıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Aç zombileri katledebileceğiniz, onları paramparça edebileceğiniz ve çok daha fazlasıyla beraber etrafı kan gölüne çevirebileceğiniz yapımda yapacağınız her bir hamle ile beraber şiddetin dozunun gitgide artış gösterdiğini aktarabiliyor ve bu tarz ile beraber elbette oyunda gerçekten de kaosun hakim olduğu bir bölgeyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda düşmanlar ortadan kaldırmak ve akabinde ise kendi yolumuza bakmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Yapım içerisinde eleştirmenlerce beğenilen ve 1 milyondan satan ilk oyunun ardından gelen bu devam oyunu ile beraber her bakımdan daha büyük ve daha iyi bir sistemle karşı karşıya kalmak durumundayız. Oyunda elbette her bir silaha özgü çeşitli özellikler, her bir silahın burada farklı şekillerde dinamikleri, tepme özellikleri, atış güçleri, kuvvetleri ve çok daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca her bir oyuncu farklı silahları eline alabiliyor ve bu şekilde farklı silahlarla yeni ve özel komboları ortaya dökebiliyor. Bununla beraber yeni özel kombolu silahlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve çok oyunculu mod ile beraber diğer zombileri ve oyunculara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber oyunda ekranda aynı anda binlerce zombinin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sayede zombileri ortadan kaldırmak için türlü mücadelelere atılabiliyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca ekranda binlerce zombinin olduğundan bahsedebiliyor ve bunları ortadan kaldırmak için elbette oldukça hızlı bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Aynı anda çok sayıda zombiyi öldürebileceğiniz silahları elinize tutarak oyunda ne kadar zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz eserlerle beraber oyun içerisinde yaratıcılığımızı ortaya çıkarabiliyor, günlük nesneleri birleştirebiliyor, çok sayıda ölümcül konvoy ile beraber silahları ortaya dökebiliyor ve yaratıcılığınızı konuşturarak aç zombileri ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu düşmanları, yani zombileri ortadan kaldırmak için türlü stratejiler yapabiliyor ve bununla beraber arkadaşlarıyla sırt sırta verebiliyor. Bir yandan arkadaşlarla sohbet ederken diğer yandan ise düşmanlara karşı gelmek gerçekten de eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Dolayısıyla yine yukarıda bahsettiğimiz gibi bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak ve onlarla sırt sırta vererek birlik olmak ve böylece binlerce düşmanı ortadan kaldırmak çok daha güzel olabiliyor ve tavsiyemiz de bu yönde diyebiliriz.

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her yerde karşınıza çıkabilecek zombi türlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu zombi türleri elbette çeşit çeşit karşımıza çıkıyor ve her biri zombi türünün farklı şekillerde özellikleri, saldırı türleri, savunma stilleri ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Bazı zombiler oldukça tehlikeli bir şekilde hareket ederken bazıları ise normal ve yavaş bir şekilde hareket edebiliyor ve böylece onları hareket kabiliyetlerini öğrendikten sonra çok daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Bu sayede oyun içerisinde hangi zombiye hangi şekilde karşı gelebileceğimize biz karar verebiliyor ve bununla beraber patlayıcılarla düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor veya üzerlerine mermi yağdırabiliyoruz. Farklı şekillerde ilerleyebileceğimiz ve farklı silahları kullanabileceğiniz yapım içerisinde çok sayıda zombi hangi silahla öldürebileceğimize biz karar verebiliyor ve oyunda kombo içerikli silahların olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı şekillerde isimle beraber karşımıza çıkan zombi öldürme silahları bulunuyor ve bunları oluşturmak için elbette günlük eşyaları birleştirebilir ve farklı kaynakları bir araya getirebiliyoruz. Oyunda yer alan sanatkarlık mekaniği sayesinde yol boyunca kombo kartlarının kilidini açmak için elimizden geleni yapmak durumundayız ve bu kartların farklı şekillerde avantajları ile bonuslarıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Burada yer alan yardımcı kartlar ile beraber elbette çok daha farklı şekillerde yerimize alabiliyor. Yardımcı kartlar aracılığıyla hangi eşyaları birleştirmek istiyorsak ona göre uygunluğu seçebilir ve böylece kendimize ait çeşitli bonusları ortaya çıkarmak durumunda kalıyoruz. Yeni hikayelerin ve yan karakterlerin bulunduğu yapım içerisinde elbette her bir karakterin özel bir teması bulunuyor ve bununla beraber hem bir yandan enfekte olmuş kızımızı kurtarmak hem de adımızı temize çıkarmak için nükleer bomba atılmadan önce şehri temizlemeye çalışıyor ve kızımızı kurtarmak için elimizden geleni yapmak durumundayız.
 
Buradan sağ kurtulmak için toplamda 72 saatimiz bulunuyor ve nükleer bomba atılmadan önce bu 72 saati en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Oyunun aslında bu temel etrafında döndüğünü aktarabiliyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun temel arka plan hikayesi oldukça basit bir şekilde karşımıza çıkıyor; ancak oyun genel olarak oynanış dinamikleri ile ve ortamlarıyla ve atmosferiyle ön plana çıkmayı başardığı için arka plan hikayesi pek de oyuncuların önüne gelmiyor. Bu da oyun içerisinde yer alacağınız durumlardan bir tanesi diyebiliriz. Zaten bu tarz oyunlarda arka plan hikayeleri pek önemsenmiyor ve oyuncular daha çok ortama, atmosfere, düşman çeşitliliğine, savaş ortamlarına ve çok daha fazlasına dikkat etmek durumunda kalıyor. Bu oyunda bunları başaran yapımlar arasında yer alıyor.

Oyun içerisinde istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda farklı karakterlerle ilerlemek durumunda kalıyor ve bu karakterlerle elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. İki oyunculu işbirliği moduyla beraber oyuncular zombi katliamına katılmak için arkadaşlarının yanına davet edebiliyor ve istedikleri zaman takımlar halinde oyuna devam edebiliyorlar. Evrene ilk kez çevrimiçi işbirliği oyun modu ile beraber eklenmesi ile elbette devam oyunu gerçekten de oyuncular tarafından sevilmiş durumda ve bir arkadaşınıza zombi öldürmenin ne kadar eğlenceli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber 4 oyunculu çevrimiçi modunun olduğundan da bahsetmek gerekiyor ve zombileri bir grup boyunca da beraber ortadan kaldırabiliyor ve farklı şekillerde temalı etkinliklerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu sayede oyundan daha fazla zevk alabiliyor ve elimizden geleni yaparak düşman ordularına karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda ilerleyebiliyor ve hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde istediğimizi yaparken elbette farklı silahları, komboları ve çok daha fazlasını kullanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde her bir oyuncu farklı silahları eline alabiliyor ve bununla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla her bir oynanışla beraber farklı şekillerde yer alabileceğiniz yapımda zombileri ortadan kaldırmanın türlü yollarını aramak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Until Dawn Remake'in Playstation 5 Boyutu Ortaya Çıktı League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Play-In Etabı Tamamlandı

darkdogan

30.9.2024 15:10:19

0
Serinin en iyisi olan 3 Remake bekliyoruz ama DENUVO korumasız!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız