Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Astro Bot Son 10 Yılın En İyi Platform Oyunlarından Biri Oldu

 
 
Sony tarafından konsol özel olarak piyasaya sürülen platform aksiyon macera oyunu Astro Bot, büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Şimdi ise ortaya çıkan yeni raporlarla beraber oyunun son 10 yıl içerisinde diğer platform oyunlarını geçtiğini aktarabiliyoruz.
 
Astro Bot en iyi çıkış yapan platform oyunlarından
 
 
 
ABD ve İngiltere'den gelen raporlar, Astro Bot'un satışlarda etkileyici bir başlangıç yaptığını açıkça ortaya koyuyor. Oyunun yayıncılığını üstlenen Sony, her ne kadar resmi olarak rakamları paylaşmasa da GamesIndustry'den Christopher Dring'in Twitter gönderisi çeşitli verileri içeriyor.
 
Gönderiye bakacak olursak Astro Bot'un Eylül ayındaki çıkışı ile beraber satışları Sonic Frontiers'ın elde ettiği satışlardan yüzde 34, Crash Bandicoot 4: It's About Time'dan ise yüzde 52 daha fazla.
 
Dring'e göre Astro Bot, Eylül sonu itibarıyla yalnızca Avrupa'da 200.000'den fazla sattı. Bu da onu Süper Mario serisinin dışında son 10 yılda piyasaya sürülen tüm 3D platform oyunlarını geçmesini sağladı.
 
Astro Bot şu anda PlayStation 5 konsolu için mevcut durumda. Ayrıca bu sonbaharda ücretsiz bir DLC almaya hazırlanıyor.
 
Astro Bot bizlere neler sunuyor?
PlayStation konsolunun amiral gemisi oyunlarından ve serilerinden biri olan Astro Bot, bildiğiniz üzere yakın zamanda piyasaya sürüldü. Oyun, piyasaya sürülmesinin ardından hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından olumlu notlar aldı ve bununla beraber satışı anlamında da güzel bir ivme yakaladı. Tüm bu yaşanan gelişmelerin akabinde yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyun son 10 yılın en iyi platform oyunları arasında bulunuyor ve hemen hemen ilk sıralarda yer alıyor diyebiliriz. Ancak Süper Mario serisi bu oyunun da ötesine geçerek tüm 3D platform oyunlarının en iyisi haline geliyor. Bu oyun ise Süper Mario serisinin hemen ardından geliyor. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve bu bölgelerde istediğimiz gibi yer alabildiğimiz yapım içerisinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir ortamda kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda buralardaki türlü zorlukları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. PlayStation evreninde yer alan karakterleri kurtarmaya başlıyor ve PlayStation 5'in ana gemisinin enkaza haline geldiğini, ana karakterimizle beraber de hızlı bir şekilde ilerlediğimizi aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışırken, aynı zamanda platform zorluklarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunları aşmak için hızlı bir şekilde hareket etmek, tuzaklardan kaçınmak, zıplamak ve çok daha fazla etkileşim içerisine girmek gerekiyor. Bu detaylarla beraber oyunda ilerlerken, elbette kendi yolumuza bakabiliyor ve buradaki sistemlerin oldukça eğlenceli olduğunu görebiliyoruz. Oyunda zaten yer aldığımız süre boyunca farklı mini oyunlarla karşı karşıya kalıyor ve bu mini oyunları oynarken gerçekten de eğlenceli dakikalar yaşayabiliyoruz.
 
Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok eğlenceli mini oyunlarla karşı karşıya kalırsak, o kadar çok kendi yolumuza bakabiliyor ve oyun deneyimimizi iyileştirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve kendi sistemlerimizi oyuna dahil edebiliyoruz. Yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bu sayede oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken türlü zorlukların üstesinden gelebiliyor ve ana karakterimizin ne kadar dikkat çekici bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz.
 
Süper boyutlu bir uzay macerasına adım atabileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor. Kendi yolumuza baktıktan sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda neler olup bittiğini görebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda kayıp mürettebatı aramak için elbette kumsallardan yeşil ormanlara, sıcak volkanlardan sayısız ve unutulmaz bölgelere kadar farklı kısımlara doğru ilerlemeye çalışıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyunda her bir bölge içerisinde farklı manzaralar, platform zorlukları, aksiyon unsurları ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Örneğin, bir yerde karşımıza çıkan platform zorlukları ile beraber elbette doğru zamanda doğru hamle yapmamız gerekiyor ve bu sayede hızlı bir şekilde atlamamız lazım. Bununla beraber sıcak volkanlara doğru geçiş yaparken elbette sağda solda canlı ortamların olduğundan bahsedebiliyor veya diğer taraftan yemyeşil ormanlara doğru adım atarken ortalığın gerçekten de dikkat çekici bir hal aldığını aktarabiliyoruz. Yolculuğumuz boyunca ana karakterimiz farklı beceriler kazanabiliyor ve her becerimizle beraber farklı şekillerdeki platform zorluklarına karşı gelebiliyoruz. Zaten bu tarz oyun içerisinde her bir bölgede farklı mini oyunlar karşımıza çıkıyor ve bu mini oyunların oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Örneğin, bir bölge içerisinde doğru zamanda doğru hamle yaparak aşabileceğimiz tuzaklar bulunuyor.
 
Diğer bir bölgeye geçiş yaptığımızda ise denizin üstünden ilerleyebiliyor ve önümüze çıkan engelleri aşmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber birçok ikonik kahramanla karşı karşıya geliyor ve PlayStation evreninde bulunan özel karakterlerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Elbette bu özel karakterlerle beraber de oynamak sizin avantajınız olarak karşımıza çıkıyor ve onların özelliklerinden ve becerilerinden de yararlanabiliyorsunuz. Oyun içerisinde birçok evrene ve karaktere gönderme bulunuyor ve bu evrendeki göndermelerle beraber gerçekten oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında yer alıyor. Zaten oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi son 10 yılın en iyi platform oyunları arasında yer alıyor ve satış anlamında da oldukça güzel bir şekilde ilerliyor. Umuyoruz ki Sony bu tarz özel oyunlara daha fazla yer verebilir ve satış anlamında iyi bir şeyler başardığı serilere yönelebilir. Çünkü geldiğimiz noktada canlı servis oyunları oldukça ön plana çıkıyor ve geçtiğimiz süreçte Concord adlı oyunu piyasaya sürmesinin ardından ne yazık ki kötü şekilde eleştirildi.

Keşfedilecek yeni dünyalar, adım atabileceğimiz ve kendimize oyuna kaptırabileceğimiz yapım içerisinde her bölgede gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve bu bölgeleri keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenirken, aynı zamanda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve dikkat çekici platform zorluklarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda mürettebatımızı en iyi şekilde kurtarmaya çalışıyor ve bu mürettebatı kurtarmak için galaksilerin dört bir yanına dağılmış halde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Buraları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca birçok ikonik kahramanla yeniden bir araya gelebiliyor, PlayStation evreninde bulunan bu karakterlerin özelliklerinden yararlanabiliyor ve tehlike ile sürprizlerle dolu 50'den fazla gezegenin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Elbette 50'den fazla gezegen olayı, gerçekten de oyuncular tarafından bir hayli seviliyor ve kendimizi oyuna kaptırmak için hızlı bir şekilde yerimize alabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca aynı zamanda hem eğlenceli hem de tehlikeli sürprizlerle dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve buralarda dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Eğlencenin, tehlikenin ve çok daha fazlasının bulunduğu yapım içerisinde büyük boyutlu bir maceraya atılabiliyor, kayıp mürettebatımızı aramak için kumsallardan farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Oyun, zaten şu anda PlayStation 5 konsoluna özel olduğundan dolayı elbette elde ettiğiniz kontrolcü ile beraber dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve ana karakterinizi burada dikkatli bir şekilde yönlendirmeniz gerekiyor. DualSense kontrol cihazı ile beraber oyunda gerçekten de üst düzey bir gerçek performans elde edebiliyor ve bu performansın ne kadar ilgi çekici olduğunu aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde her zıplamayı, yumruğu ve çatlağı doğrudan hissetmeye hazırlanıyor ve elimizdeki bu kontrolcü ile beraber gerçekten de doğru şekilde, doğru hamlelerle gidişatımızı değerlendirebiliyoruz. 150'den fazla ikonik PlayStation kahramanı ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda onlarla bir araya gelebiliyor, etkileşime girebiliyor ve onların çeşitli göndermeleri ile karşı karşıya kalıyoruz. PlayStation tarihinin 30. yılını kutlamak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve keşfedilecek yeni dünyalara adım atabileceğimiz yapım içerisinde büyük kurtarma görevlerine doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz ve yine bahsettiğimiz gibi 50'den fazla gezegenin burada olduğunu görebiliyoruz. Her bir gezegene elbette tek tek göz atmak gerçekten de uzun bir süreyi kapsıyor ve bununla beraber dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
 
 
Ek olarak, oyun içerisinde elbette gitgide zorlaşan bir oyun içeriğinin olduğundan bahsedebilir ve klasik olarak karşılaştığımız platform zorluklarının haricinde gerçekten eğlenceli ve bir o kadar da dikkat çekici mini oyunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, yeni güçlendiricilerle ilginç kötülerle karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda devasa baş düşmanların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde, bir de platform zorluklarının yanı sıra karşılaşabileceğimiz ve onları ortadan kaldırabileceğimiz bir patron savaşı sistemi bulunuyor. Bunlarla beraber bir yandan etkileşime girebileceğimiz platform zorluklarını patronları ortadan kaldırmak için kullanabiliyor ve doğru zamanda doğru hamle yaparak ana karakterimizle beraber bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, diğer yanda ise baş düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bunun içerisinde farklı güçlendirmeler bulunuyor ve bu güçlendirmelerden ve bonuslardan en iyi şekilde yararlanmak durumunda kalıyoruz.
 
PlayStation evreninden birçok ikonik kahramanla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda karakterimizle beraber zıplayabiliyor, yumruk atabiliyor, yere doğru süzülebiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Kahramanların bir araya geldiği ve oldukça ilgi çekici seçeneklerle karşı karşıya kaldığımız yapımda, platform oyunumuzu güç katmaya hazırlanıyor ve sayısız ve unutulmaz gezegeni burada keşfetmek durumunda kalıyoruz. Ek olarak, yapım içerisinde yeni güçlendiricilerin olduğundan bahsedebiliyorum. Aynı zamanda yepyeni karakterlere karşı savaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber, aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayeyi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Bu tarz eserlerle beraber oyunun grafik ve animasyonları da oldukça dikkat çekiyor ve kendimize oyuna kaptırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun, zaten oldukça eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındırdığından dolayı elbette her bir oyuncuya aslında hitap ediyor diyebiliriz. Eğer elinizde PlayStation 5 bulunuyorsa, muhakkak oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
 

Farklı gezegenlere doğru adım atabileceğimiz ve elinizdeki güçlendirmeleri en iyi şekilde kullanabileceğiniz yapım, genel olarak oldukça eğlenceli ve bir o kadar da aksiyonu bol bir sistemi beraberinde getiriyor. Bu sayede oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü oyunda ilerlerken gerçekten de zorlu ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve platform zorluklarının ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir şekilde karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek, farklı mini oyunları tamamlamak tamamen bizim işimiz oluyor.

Astro Bot, PlayStation’ın amiral gemisi oyunlarından biri olarak, kısa süre önce piyasaya sürüldü ve hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından oldukça olumlu karşılandı. Oyunun çıkışıyla birlikte, hem satış grafikleri hem de aldığı geri dönüşler oldukça olumlu oldu. Astro Bot, son 10 yılın en iyi platform oyunları arasında yerini almayı başardı ve bu başarısıyla ilk sıralarda yer alıyor. Ancak, Süper Mario serisi platform oyunları kategorisinde halen zirvede yer alıyor ve Astro Bot, hemen ardından gelerek önemli bir başarıya imza atmış durumda. Astro Bot oyununda, oyuncular farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bir ortamda diledikleri şekilde hareket edebiliyor. Her yeni bölge, oyunculara çeşitli platform zorlukları ve etkileşim unsurları sunuyor. Oyun sırasında ilerlerken tuzaklardan kaçınmak, zıplamak ve çevredeki öğelerle etkileşim kurmak gibi çeşitli aksiyonlarla zenginleştirilmiş bir oynanış sunuluyor. Aynı zamanda PlayStation evrenindeki karakterleri kurtarmak gibi görevlerle de karşılaşılıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Xbox Partner Etkinliği Yakında Duyurulabilir: Oyunlardan Yeni Haberler A Quiet Place: The Road Ahead, 8-12 Saat Uzunluğunda Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

15.10.2024 10:29:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Ps5 e özel olarak exclusive özellikleri hissettiren iki oyundan biri. Diğeri de astro plyroom zaten. Bu iki oyun dualsensein tüm özelliklerini kullandığı için pcye veya başka konsola port edilmesi direkt imkansız. Titreşim touchpad tetikler ve mikrofonu direkt ana mekanik olarak kullanıyor bu da port imkansız demek. Ps4 de ki tearaway unfolded da böyleydi. Umarım artar böyle oyunlar
İmkansız diye bir şey yoktur, PC'de Dualsense kullananlar birebir aynı deneyimi elde edebilir, Dualsense kullanmayanlara o bölümleri daha düz bir şekilde sunabilirler ama asıl sorun Dualsense özellikleri olmadan daha düz sunulan tuşa bastın oldu bitti durumu oyunun keyfini çok kaçırır ve klavye mouse ile o etkiyi veremez ise, o zaman evet doğru PC'ye çıkarmak pek mantıklı olamayabilir. Ama PC'de Dualsense kullanan birisi olarak port yapılmasını çok isterim :D

BSC Misafiri

14.10.2024 23:58:39

0
Staller blade ve demons souls remake dışı ps5 de ilgimi çeken oyun yok umarım gelir bunların ikisi

BSC Misafiri

14.10.2024 20:14:39

0
Ps5 e özel olarak exclusive özellikleri hissettiren iki oyundan biri. Diğeri de astro plyroom zaten. Bu iki oyun dualsensein tüm özelliklerini kullandığı için pcye veya başka konsola port edilmesi direkt imkansız. Titreşim touchpad tetikler ve mikrofonu direkt ana mekanik olarak kullanıyor bu da port imkansız demek. Ps4 de ki tearaway unfolded da böyleydi. Umarım artar böyle oyunlar

mehmetalpertr

14.10.2024 14:43:55

0
türü sevenler için güzel oyun. Ayrıca Sony'e de bir sinyal oldu, SP oyunlar satıyor diye...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız