Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Space Marine 2 İçin PvEvP Mod Desteği Planlanmıyor

 
 
Saber Interactive tarafından yakın zamanda piyasaya sürülen Warhammer 40,000: Space Marine 2 bildiğiniz üzere hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından bir hayli sevildi. Durum böyle olunca geliştirici ekip oyuna yeni eklemeler yapacağını aktardı. Ancak birçok oyuncu PvEvP modunun gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Haberimizde ise bunun cevabını veriyoruz.
 
PvEvP modu oyunun dengesini bozabiliyor
 
 
 
Warhammer 40,000: Space Marine 2 hem PvP hem de PvE modlarını ayrı ayrı şekilde bizlere sunuluyor. Ancak oyuncular bu modların birleşiminden oluşan yepyeni bir deneyime adım atmak istiyor. MP1st’e konuşan oyun yönetmeni Dmitry Grigorenko, bu durum için çeşitli açıklamalarda bulunuyor ve şunları söylüyor:
 
“PvPvE modları oyunun aslında önemli bir kısmını oluşturuyor. Açıkça belirtmek gerekirsek bu modu oyuna uygulamak oldukça zor. Çünkü oyunun bir dengesi bulunuyor ve bu denge oldukça kırılgan bir şekilde karşımıza çıkıyor. Örneğin diğer oyuncularla beraber kapışırken arkanızdan yapay zeka tarafından darbe alabilirsiniz. Bu durum oldukça can sıkıcı olabilir. Dolayısıyla böyle bir mod karışımını herhangi bir şekilde düşünmüyoruz.”
 
Diğer taraftan oyunun 2025 yılı içerisinde yepyeni bir sezonu gelmeye hazırlanıyor. 4. sezon ile beraber oyuna yepyeni PvP modları, düşmanlar, arenalar ve çok daha fazlası eklenmeyi bekliyor. Warhammer 40,000: Space Marine 2 şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için piyasadaki yerini koruyor.
 
Oyunda neler var?
 
Serinin en yeni oyunu içerisinde yer aldığımız süre boyunca oyuncular oldukça eğlenceli dakikalar geçiriyor ve kendilerini oyuna kaptırabiliyor. Genel olarak çok olumlu etiketine sahip olan bu yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla karşı karşıya kalıyor ve yapacağınız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Yapım içerisinde sadece tek başınıza değil, aynı zamanda yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor, düşmanları yani Tiranit sürülerine karşı gelebiliyor ve çok daha fazla detaylı oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda zaten devasa açık alanlar bulunur ve bu açık alanlar sürekli olarak düşman ordularıyla dolduruluyor.
 
Savaş atmosferinin oldukça yoğun olduğu yapımda yapacağınız her bir hamle ile beraber düşmanları ve orduları tamamen ortadan kaldırabiliyor, onları yok edebilir ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yer almak gerçekten de güzel bir deneyim sunuyor ve bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Çünkü bildiğiniz üzere, arkadaşlarınızı yanınıza çağırarak sırtınızı yaslayacak bir dost elde edebiliyor ve hiç oyunculu ortaklaşa oyun modu ile beraber kendi bölgenizi savunmak ve aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırmanız gerekiyor. Bununla beraber bir yandan arkadaşlarınızla sohbet edebiliyor, diğer yandan ise düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğinizi seçebilir ve yanınıza ateş gücünüzü artıracak dostlar almak durumunda kalıyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla beraber zaten oyunları arkadaşlarla beraber oynamak ve eğer böyle bir imkan varsa muhakkak yanınıza birilerini davet etmek oldukça önemli. Bununla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, yukarıda bahsettiğimiz orduları ortadan kaldırabiliyor ve diğer bir arkadaşınız yakın dövüş silahlarıyla düşmanların üzerine giderken siz de uzaktan yani menzilli silahlarla düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve böylece işbirliği yaparak düşmanları yok edebiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde sürekli olarak sayının arttığı bir ordu sistemi ile karşı karşıya kalıyor ve oyuna kendinizi kaptırarak düşmanları ortadan kaldırmak zaten temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Tek kişilik veya çok oyunculu oyun modlarıyla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde kendinizi oyuna kaptırabiliyor ve bu tarz eserlerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda farklı silahlar kullanabiliyor, ölümcül yetenekleri ortaya çıkarabiliyor ve yıkıcı silahlarla düşman ordularını yok edebiliyorsunuz. İnsan üstü yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz ve zaten oyun içerisinde gördüğünüz üzere geniş zırhınızla beraber dünyaya atılabileceğiniz yapımda ortamlara hâkim olmak ve düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve farklı hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı ortamlara geçiş yapabiliyor, bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda hikaye kapsamında çeşitli görevler yapabiliyorsunuz. Türlü oyun modları ile beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde düşmanları istediğiniz gibi yukarıda bahsettiğimiz üzere hem yakın dövüş silahlarıyla hem de menzilli silahlarla ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bununla beraber düşmanları kılıç çekebiliyor, onları yok edebiliyor, paramparça edebiliyor, vücutlarının ortasına bir bıçak saplayabiliyor ve ortalığı kan gölüne çevirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde gerçekten de aksiyonun dozunun gitgide artış gösterdiğine ve aksiyon dozunun sürekli olarak yükseklerde olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber seri gerçekten de güzel bir ivme yakalamış durumda ve oyuncular burada eğlenebileceği ve kendini aksiyona kaptırabileceği bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyor. 2011 yılında çıkış yapan ilk oyunun ardından bizlere sunulan bu devam oyunu içerisinde
 
Teğmen Titus olarak ilerlemek durumunda kalıyor ve karakterimizin yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanabiliyoruz. İnsanlığın düşmanlarıyla karşılaşabileceğimiz ve düşmanları ortadan kaldırmaya çalışabileceğimiz yapımda yeniden göreve getirilirken sadakatimizi ortaya çıkarmaya çalışıyor, bitmek bilmeyen geceyi geri püskürtmek için karanlık sırları keşfedebiliyor ve oyun içerisinde gerçekten de yüzlerce, binlerce ve hatta daha fazla düşman ordularının olduğundan bahsedebiliyoruz. Tüm bunlar ortadan kaldırmak için akın akın gelen düşman ordularını temizlemek gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Çünkü oyun içerisinde elbette bu düşmanların bazıları kolay bir şekilde yok edilse de, ancak üzerinize gelen yüzlerce düşmanın aynı şekilde yok edilmesi gerçekten de sizi yoran bir yapıyı beraberinde getiriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ortalığın kan gölüne çevrildiğini ve kendinizi sürekli olarak oyuna kaptırdığınızı görebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda yer aldığınız süre boyunca düşmanları ortadan kaldırmanın türlü yolları bulunuyor ve hangi silahı benimsemek ve kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapabiliyorsunuz.
 
 
 
Dikkat çekici ortamlarda yer alabileceğimiz yapım içerisinde her bir ortamda farklı düşmanlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ancak genel olarak aynı düşmanları yüzlerce kez öldürebileceğimizi aktarabiliyoruz. Oyunda türlü aksiyon sistemleri bulunuyor ve elimizdeki kılıcı, palayı ve diğer unsurları en iyi şekilde savurabiliyoruz. Bununla beraber düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırırken, aynı zamanda bir düşmana kombolar yapabiliyor ve buradaki kombolarla beraber düşmanı gerçekten de keyifli bir şekilde alt edebiliyoruz. Örneğin, düşmanın saldırdığını savuşturduktan sonra onun sersemlediğini görebiliyor ve karşı saldırıya geçerek paramparça edebiliyoruz. Yapım içerisinde oyun motoru gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve bu oyun motoru sayesinde düşmanların parçalandığını, kesin bir biçimde etrafa yayılan kanların oldukça dikkat çekici olduğunu ve çok daha fazla parça sistemi ile beraber ön plana çıkabildiğimizi aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde gerçekten de gerçeğe yakın bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz ve çatışmaların ve sistemin oldukça dikkat çekici olduğuna vurgu yapabiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber yapım içerisinde elbette elimizdeki palayı ve kılıcı sağa sola doğru savurabiliyor, yere doğru vurabiliyor ve böylece düşmanlara alan hasarlı saldırılar gerçekleştirebiliyoruz. Bu sayede düşmanları en iyi şekilde ortadan kaldırırken, aynı zamanda yapacağımız hamlelerin oldukça değişkenlik gösterdiğini görebiliyoruz. Sürüleri ortadan kaldırmaya çalışabileceğimiz yapım içerisinde galaksinin korkunç yaratıklarını kendimizden uzak tutmaya çalışıyor ve bu sayede bitmek bilmeyen geceyi atlatmak için büyük bir çaba sarf etmek durumunda kalıyoruz. Bununla beraber oyunda evrenin oldukça dikkat çekici olduğundan bahsedebiliyor ve ortamlarının daha çok devasa bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Örneğin, bir kalenin üzerinden uzaklara doğru bir bakış atabiliyor ve düşmanların ve diğer orduların üzerimize nasıl geldiğini de oradan gözlemleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz.

Bölgeleri temizleyebileceğimiz ve kendi uzay deniz piyademizi geliştirebileceğimiz yapımda ana karakterimizi en iyi şekilde ortaya koyabiliyor ve bu sayede düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Ana karakterimizi geliştirebileceğimiz ve daha farklı şekillerde yeni yeteneklerini ön plana çıkarabileceğimiz yapımda ana karakterimizin istatistiklerini yükseltebiliyor, daha güçlü düşmanlara karşı gelebiliyor, karanlık sırların keşiflerle beraber aydınlatılmasını sağlayabiliyor ve kan donduran yüksek tempolu bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz. Savaşlara sürekli olarak giriş yapabileceğimiz yapım içerisinde zaten temel amacımız düşmanları ortadan kaldırmak ve düşmanları ortadan kaldırdıktan sonra da elbette bir süre burada dinlenebiliyoruz.
 
 
 
Oyunun aksiyon dozunun elbette yer yer düşmesi gerekiyor. Çünkü sürekli olarak üzerimize gelen düşmanların olduğunu görsek, elbette bu da oldukça yorucu bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz anlamına geliyor. Ancak oyun içerisinde düşmanları ortadan kaldırdıktan sonra elbette ara sahneler girebiliyor ve karakterler arası diyaloglarla beraber elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyunda arka planda yer alan hikaye, bahsettiğimiz gibi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası etkileşim unsurlarıyla bizlere sunuluyor. Bu sayede oyunda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve düşmanları ve orduları sürekli olarak temizlemek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde aynı zamanda bitmek bilmeyen ve tükenmek bilmeyen düşmanları ortadan kaldırmak için türlü ve heyecanlı dalışlar yapabiliyor, 25 adete kadar farklı avantajın kilidini açabiliyor ve tüm silahlarımızla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda farklı sınıflar bulunuyor ve altı benzersiz sınıftan birini seçebiliyor ve bu sınıfın tüm yeteneklerini ve becerilerini kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda ilerledikçe elbette yeni yeteneklerin, özelliklerin, bonusların ve çok daha fazlasının sahibi olabiliyor ve böylece düşmanları en iyi şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. 25 taneye kadar avantajı kilidini açtığınız yapım içerisinde çok çeşitli zırhlar kullanabiliyor, silah görünümlerini değiştirebiliyor, eklentiler kurabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber oyundaki elinize alabiliyorsunuz. Her sınıf için gerçekten de oldukça özgün sistemlerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu özgün sistemlerin neler olduğunu doğrudan oyun içerisinde gözlemleyebiliyoruz.
 
Görünüşümüzü özelleştirebileceğimiz, kişiselleştirebileceğimiz eşyaların kilidini açabileceğimiz yapımda oynadıkça yeni yeteneklerle karşı karşıya kalabiliyor ve bu yeni yetenekleri açmak için elbette görevleri yerine getirmek, düşmanları ortadan kaldırmak ve çok daha fazlasıyla beraber yer almak gerekiyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, serinin en yeni oyununda oyuncular, eğlenceli ve heyecan dolu dakikalar geçirirken, oyunun üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla sunduğu aksiyon dolu anlara kendilerini kaptırabiliyor. Oyun genel olarak çok olumlu geri dönüşler almış ve bu yapıda oyuncular, hem tek başlarına hem de arkadaşlarıyla beraber Tiranit sürülerine karşı savaşarak keyifli bir deneyim yaşıyorlar. Oyun içerisinde devasa açık alanlar bulunuyor ve bu alanlar sürekli olarak düşman ordularıyla dolu. Savaş atmosferi oldukça yoğun ve stratejik hamleler yaparak düşmanları ve devasa orduları yok etmek oldukça önemli bir yer tutuyor. Oyunun en eğlenceli yönlerinden biri, arkadaşlarınızı yanınıza çağırarak çok oyunculu modda birlikte oynayabilmeniz.
 
Birlikte oynarken düşmanları ortadan kaldırmak için işbirliği yapabilir, birbirinizi destekleyerek ortaklaşa düşmanlara karşı gelebilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber oynarken, sırtınızı dayayacak bir dostla birlikte düşman ordularına karşı bölgenizi savunmak ve düşmanları yok etmek hem daha stratejik hem de eğlenceli bir deneyim sunuyor. Oyun boyunca bir yandan sohbet ederken, diğer yandan düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğinizi planlayabilir, her bir oyuncunun rolünü ve görevini belirleyerek ateş gücünüzü artırabilirsiniz. Bu tür oyunlarda arkadaşlarla oynamak büyük bir avantaj sağlar. İster yakın dövüş silahlarıyla düşmanların üzerine gidin, ister menzilli silahlarla uzaktan düşmanları hedef alın, her iki durumda da işbirliği yaparak düşman sürülerini yok etmek temel hedefiniz oluyor. Oyun boyunca düşmanların sayısı sürekli artıyor ve büyük bir orduyla karşı karşıya geliyorsunuz; bu da oyunun temposunu yüksek tutuyor ve aksiyonu sürekli canlı tutuyor.

Sonuç olarak, bu yeni oyunda arkadaşlarla birlikte oynamak, işbirliği yaparak devasa düşman ordularını ortadan kaldırmak hem eğlenceli hem de zorlu bir deneyim sunuyor. Oyun, stratejik düşünmeyi ve takım çalışmasını ön plana çıkarırken, sürekli artan düşman sayısıyla oyuncuların dikkatini ve hızını her zaman en üst düzeyde tutuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
TRON: Catalyst Resmi Olarak Duyuruldu: İşte Detaylar Cyberpunk 2077 İçin DreamPunk Modu Oyuna Gerçekçi Hava Katıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız