Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Splinter Cell Remake'ten Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

 
 
Bildiğiniz üzere Ubisoft, 2021 yılında Splinter Cell'in yeniden yapım sürümünü duyurdu ve o dönemde erken geliştirme aşamasında olduğu aktarıldı. O zamandan beri proje hakkında çok az bilgi sahibi olduk ve şu anda bu sürümün geliştirilip geliştirilmediği oyuncular tarafından merak ediliyor.
 
Splinter Cell Remake iptal edilmedi
 
 
 
Ubisoft Toronto stüdyosu tarafından geliştirilen remake, Snowdrop Engine oyun motoru ile destekleniyor. Bu oyun motoru daha önce The Division, Star Wars Outlaws ve daha fazlası için kullanılmış durumda. Tüm bu teknik bilgiler bir yana birçok oyuncu uzun süredir bilgi alamadığı bu projenin akıbetini merak ediyor. Her ne kadar arka planda geliştirilmediği düşünülse de ortaya çıkan yeni bir rapor, remake sürümünün hala geliştirilme aşamasında olduğunu bildiriyor.
 
Insider Gaming tarafından yayınlanan bir rapora göre Splinter Cell yeniden yapımının gelişimi devam ediyor ve bazı söylentilerin aksine henüz iptal edilmemiş durumda. Rapor içerisinde oyun, North kod adı altında anılıyor ve 2026 yılında yayınlanması planlanıyor. Ancak bu tarih henüz kesinleşmiş değil.
 
Splinter Cell yeniden yapımının resmi olarak geliştirme aşamasında olduğu doğrulandığından beri henüz detaylı bir bilgi alamadık. İlerleyen süreçte geliştirici ekip tarafından daha fazla bilgiyi bekliyoruz.
 
Temel oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici içeriği ile ve gizlilik odaklı sistemleriyle beraber ön plana çıkan serinin ilk oyunu, gerçekten de oyuncuların gözünde farklı bir yer ediniyor. Gerekli her türlü yolla beraber istihbarat ve bilgi edinebileceğimiz yapımda, içerisinde farklı şekillerde ilerleyebileceğimiz görev detayları bizlere sunuluyor ve her görevi kendi tercihlerimizle ve stratejimize tamamlamak durumunda kalıyoruz.
 
Farklı düşmanların bölgelerine sızabildiğimiz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebildiğimiz yapımda, Sam Fisher adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin rolüne bürünerek buralarda neler olup bittiğini öğrendiğimiz esnada, elbette arka planda daha fazla derin sırların olduğundan bahsedebiliyoruz. Farklı görevlere doğru adım atabileceğimiz ve aynı zamanda bu görevler doğrultusunda farklı bölgeler içerisinde kendimizi bulabileceğimiz yapımda, her bölgede uygulamamız gereken farklı stratejiler, taktikler ve planlamalar bulunuyor. Bununla beraber, elbette farklı yapıların arkasına saklanabiliyor, düşmanları tek hamlede gafil avlayabiliyor, düşmanlarının arkasına sığınarak elbette onları indirebiliyor ve daha fazla seçenekte karşı karşıya kalabiliyoruz. Bununla beraber, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor, gizli saha operasyonlarına geçiş yapabiliyor, fake olarak bu saha operasyonları içerisinde farklı teçhizatlar benimseyebiliyoruz.
 
Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Aynı zamanda kullanabileceğiniz farklı unsurların seçimini yapabiliyor ve her ortamda farklı stratejiler benimsediğimizden dolayı bu deneyimlerin farklılık gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber, oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda dikkat etmeniz gereken durumlar söz konusu. Gizlilik odaklı yapım içerisinde, her attığınız yanlış bir hamle ne yazık ki sonunuzun geldiğine işaret olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada oldukça dikkat etmeniz ve hamlelerinize bir göz atmanız gerekiyor. Bununla beraber, yapım içerisinde elbette öncelikle bölgeyi analiz etmeniz, keşfetmeniz ve düşmanları nasıl indirebileceğinizi aklınızdan geçirmeniz gerekiyor. Ancak daha sonrasında ise görevleri adım atabilir ve burada yer alan tehlikeleri ortadan kaldırabilirsiniz. Durum böyle olunca, oyun içerisinde elbette ilerlerken aynı zamanda oldukça dikkat etmeniz gereken durumların ne olduğunu söyleyebilirler ve bu durumların üstesinden gelmek için büyük bir çaba sarf edebiliyorsunuz.
 
 

Dikkat çekici unsurlarıyla ve ortamlarıyla beraber elbette oyun içerisinde eski bir yapı bulunuyor. Çünkü oyunun temeliyle beraber yer aldığımız yapım içerisinde burada grafiklerin, animasyonların ve ortamların oldukça eski kaldığını aktarabiliyoruz. Oyunun şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi yeniden yapılmış sürümü söylentileri ortaya çıkıyor. Daha önce duyurulan ve ancak o günden bu yana herhangi bir şey duymadığımız yeniden yapım sürümü kapsamında, elbette oyuncuların beklentileri bir hayli yüksek diyebiliriz. Çünkü bu serinin ilk oyunu gerçekten de ön plana çıkan ve aynı zamanda oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı içeriyor. Dolayısıyla bu serinin şahlanması için böyle bir yeniden yapım sürümüne ihtiyaç duyuluyor. Ancak diğer taraftan oyuncular, yeni bir devam oyununun da gelmesi gerektiğine inanıyor. Çünkü uzun zamandır elbette devam oyunu herhangi bir şekilde karşımıza çıkmadı.
 
Durum böyle olunca, öncülerin beklentileri artık yeni projeler kapsamında daha da yüksek oluyor ve diğer oyunların gelişimi ile bu tarz kült seriler daha da ön plana çıkmaya hazırlanırken geliştirici ekibin üzerine büyük bir yük olarak kalabiliyor. Eğer bir seri gerçekten güzel satıyor ve belli bir oranda hayran kitlesine sahip olarak karşımıza çıkıyorsa, gerçekten bu seri en iyi şekilde kullanılmalı veya bir son verilmeli. Çünkü bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yer alan hikayenin son verilmediği ve yeni detaylarla karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca, serinin en yeni oyunu oyuncular tarafından bekleniyor ve yepyeni gizlilik odaklı görevleri adım atmak durumunda kalıyoruz.
 
Askeri temalı gizlilik odaklı oyunlar arasında önemli bir yere sahip olan bu seri, gerçekten de oyuncular tarafından seviliyor ve son derece eğitimli bir gizli ajanı kontrol ettiğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yaptığımız her bir hamle ile beraber gidişatımıza yön verebildiğimiz, farklı stratejileri ön plana çıkarabildiğimiz ve her oyuncu burada her bir görevi farklı şekillerde ele alabiliyor ve daha fazlasıyla beraber kendi deneyimlerinizi oyuna dahil edebiliyor ve hangi aksiyon sistemine benimsemek istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyorsunuz. Örneğin, oyunda gizlilik odaklı bir yapı olduğundan dolayı elbette gizli ilerlemek çok daha sağlıklı bir şekilde yer alabiliyor. Ancak oyunda doğrudan harekete geçebiliyor ve düşmanların üzerine gidebiliyorsunuz. Bu durum tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ancak doğrudan aksiyona dalış yaparsanız, elbette daha da zorlu unsurlarla karşı karşıya kalabilir ve düşmanların sizi gafil avlamasına sebebiyet verebilirsiniz. Ancak gizlilik odaklı sistemlerle ilerleyebilirsiniz, düşmanları tek tek indirebilir ve böylece daha sağlıklı bir şekilde tehditleri ortadan kaldırabilirsiniz.
 
 

Düşman bölgelerine doğru sızabileceğimiz gerekli her türlü yolla ve teçhizatla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda, düşmanları infaz edebiliyor, onları tek hamlede ortadan kaldırabilir, geri düşürebiliyor, saklayabiliyor ve diğer düşmanları da ortadan kaldırmak için hemen hemen aynı sistemi benimseyebiliyoruz. En iyi gizlilik aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız ve bunun yanı sıra tüm hareketlerimize en iyi şekilde değerlendirmeye aldığımız yapımda son derece strateji sistemimizi ön plana çıkarmaya hazırlandığımız ortamların olduğundan bahsedebiliyoruz. Ek olarak burada yer aldığımız süre boyunca etkileşimli ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu etkileşim unsurları ile karşı karşıya kalırken, bunları kullanmak için bizim hamlelerimize ihtiyaç duyuluyor ve oyuncular için burada daha fazla seçeneğin, strateji unsurunun, planlamanın ve çok daha fazlasının yer aldığından bahsedebiliyoruz. Geliştirici ekibi belirttiğine göre, oyun içerisinde 20 saatten fazla gizlilik aksiyon sistemi bulunuyor. Bu sistemlerle beraber ön plana çıkabiliyor ve kendimizi tekrar oynanabilirlik açısından oldukça zengin bir yapıyla karşı karşıya bırakabiliyoruz.
 
Zaten bu tarz oyunlarda farklı stratejiler benimseyerek düşmanlara karşı gelebiliyor, düşmanları ortadan kaldırmak için türlü hamleler benimseyebiliyor ve daha fazla detaylı kendi aksiyon sisteminizi ve stratejinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bunun içerisinde aynı zamanda arka planda bir hikaye bulunuyor ve bu hikaye 3. Dünya Savaşı temeli etrafında dönüyor. Gizli örgütlenmenin, siyasi çekişmelerin ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda, istihbarat ele geçirmek ve tüm detayları ile beraber görevinizi yerine getirmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Gizli bir istihbarat birimiyle bir arada çalıştığımız yapım içerisinde gizlilik aksiyon deneyimi ile ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve gerçekçi bir evrene doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yaptığımız her bir hamleyle gidişatımıza yön verebiliyor ve aynı zamanda oyunda borulara tırmanabiliyor, tepelerden düşmanlarının üzerine doğru inebiliyor, bir duvarın arkasına saklanarak düşmanı aniden ortadan kaldırabiliyor veya etkisiz hale getirebiliyoruz. Durum böyle olunca, oyunda kullanabileceğimiz çok fazla etkileşim unsuru bulunuyor ve bu dinamik unsurlarla beraber çevre detaylarına en iyi şekilde kendi lehimize kullanmamız gerekiyor.

Derin ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken, aynı zamanda son derece eğitimli bir ajana kontrol ettiğimizden dolayı elbette bu ajanın oldukça yetenekleri ve becerileri ön plana çıkıyor. Dolayısıyla durum böyle olunca elimizdeki teçhizatları ve silahları en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça farklı araçlar bulunuyor ve bu araçlar arasında tabancalar, tüfekler, bıçaklar ve çok daha fazlası yer alıyor. Tabancalarımıza farklı eklentiler takabiliyor ve onu susturuculu bir şekilde kullanmamız elbette bizim lehimize olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Çünkü oyunda elbette sesli bir şekilde kullandığımız her bir aparat sayesinde ne yazık ki düşmanların bizi görmesine sebebiyet verebilir ve bu durum gerçekten de bizleri zora sokan durumlar arasında yer alıyor. Durum böyle olunca silahlarımızı en iyi şekilde susturucu da bir şekilde kullanmak, diğer düşmanların duyamayacağı anlamına geliyor ve onları tek hamlede gafil avlayabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda kullanabileceğimiz keskin nişancı tüfekleri, bombalar ve çok daha fazlası karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber yolumuza hızlı bir şekilde devam edebiliyoruz. Ek olarak oyunda kullanabileceğimiz silahları elbette hem menzilli hem de yakın dövüş odaklı olarak iki farklı şekilde bizlere sunuluyor ve bunların hangisini kullanmak istiyorsanız ona göre seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Yukarıda bahsettiğiniz gibi 20 saatten fazla gizlilik aksiyon sistemi ile beraber ön plana atılabildiğimiz yapım içerisine farklı yollar benimseyebiliyor, her bir görevi farklı şekillerde ele alabiliyor. Bununla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız yapımda yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve burada yer aldığımız sürece önce farklı yollarla elde edebilen çeşitli görevleri tamamlayabiliyoruz. Her görev farklı şekillerde ortadan kaldırılabiliyor. Düşmanları ortadan kaldırma şeklimiz oyuncudan oyuncuya değişkenlik gösterebiliyor ve burada farklı stratejiler benimseyebiliyoruz. Gizli saha operasyonlarına çıkış yapmaya hazırlandığımız, aynı zamanda bu operasyonlarda hayatta kalmaya çalıştığımız yapım gerçekten önemli detayları bünyesinde barındırıyor ve her saha içerisinde farklı planlamalar benimsemek durumunda kalıyoruz. Eğer her bir ortamda aynı strateji ile ilerlersek, ne yazık ki belli oranda başarıya ulaşamıyoruz.

Evrenin ilk oyunu olarak karşımıza çıkan ve daha fazla detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde çarpıcı ortamların, gerçeğe uyan dinamik aydınlatma sisteminin ve ses efektlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Son derece eğitimli gizli ajan karakteri kontrol ettiğimiz yapımda yer alabileceğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda son derece etkileşimli ortamlar içerisinde kendi yolumuza bakabiliyor ve burada küresel ölçekte gerilim dolu atmosfer ile karşı karşıya geliyoruz.
 
 

Gizlilik odaklı aksiyon ve strateji unsurlarıyla dikkat çeken serinin ilk oyunu, oyuncuların gözünde oldukça özel bir yer edinmeyi başarmış. Sam Fisher adlı bir istihbarat ajanını kontrol ettiğimiz yapımda, çeşitli görevler ve stratejiler ile ilerlemek durumunda kalıyoruz. Her görevde, oyuncunun tercihlerine ve stratejisine göre farklı şekillerde ilerleyebilme imkanı sunuluyor. Bu özgürlük, oyunun gizlilik ve aksiyon unsurlarını bir araya getirerek oyunculara zengin bir deneyim sunuyor.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca, düşman bölgelerine gizlice sızma ve buralarda olup bitenleri öğrenme göreviniz var. İlerledikçe, arka planda daha derin bir hikayenin ortaya çıkışı da dikkat çekici bir unsur. Görevler esnasında uygulamanız gereken stratejiler ve taktikler, bulundukları bölgeye ve düşman yapılarına göre değişiyor. Oyuncu, her bir ortamda düşmanları tek hamlede gafil avlayabilir, onların arkasına sığınarak etkisiz hale getirebilir ya da bölgedeki yapıları kullanarak farklı bir strateji geliştirebilir. Her bir oyuncu, oyundaki unsurları ve stratejileri kişiselleştirerek farklı deneyimler yaşayabiliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, aynı göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
FIFAe World Cup 2024 Elemeleri Bugünden İtibaren eFootball'da Başlıyor Tetris Forever İçerisinde Hangi Oyunlar Yer Alacak?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.10.2024 23:43:36

0
Kanka ikinci oyun tadında, yer yer yeni nesil için max üçüncü oyun tadında bir şey yapın. 5-6 bildiğin aksiyon oyununa döndüydü. Gerrek yok.

BSC Misafiri

11.10.2024 23:43:31

0
Ubisoft şu oyuna zaman bütçe ayırsaydı Bu duruma düşmezdi belki de. Splinter Cell:Sam Fisher deyince akan sular durur. Yeni Oyunu Gelse daha iyi olur.

BSC Misafiri

11.10.2024 15:25:41

0
Remake yapmasınlar, yeni oyun yapsınlar!

BSC Misafiri

11.10.2024 14:58:30

+1
bu çıkana akdar ubi batar satılır vs. sonrada iptal edilir.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız