Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lies of P, Playstation 5 Pro Enhanced Sürümüne Sahip Olacak

 
 
NEOWIZ stüdyosu tarafından biz oyun severlere sunulan soulslike aksiyon rol yapma oyunu Lies of P yeni bir sürüme daha kavuşmaya hazırlanıyor. Oyunun resmi Twitter sayfasından yayınlanan yeni bir gönderi ile PlayStation 5 Pro konsolunda yer almaya hazırlandığını doğrulayabiliyoruz.
 
Lies of P yeni grafik modlarına sahip olacak
 
 
 
Sony tarafından piyasaya sürülecek olan PlayStation 5 Pro konsolunun önümüzdeki ay 700 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkacağı belirtiliyor. Bu zamana kadar onaylanan oyunlar arasında Horizon Forbidden West, Resident Evil Village, Marvel's Spider-Man 2, Dragon Age: The Veilguard ve çok daha fazlası yer alıyor. Şimdi ise bu oyunlara Lies of P de ekleniyor.
 
Lies of P oyununun PlayStation 5 Pro sürümünde yeni grafik modları, yapay zeka desteği ve çok daha fazlasının yer alması bekleniyor. Önümüzdeki haftalarda oyunun yeni sürümü hakkında daha fazla detayın ortaya çıkacağı aktarılıyor.
 
Öte yandan geliştirici ekip şu anda serinin yeni oyunu ve bir DLC üzerinde çalışıyor.
 
 
 
Lies of P'de neler var?
 
Heyecan verici karanlık ortamları da alabileceğimiz ve Gepetto amca tarafından oluşturulan Pinokyo karakteriyle ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda daha çok Souls-like bir yapı olduğundan dolayı sürekli olarak düşmanlara karşı gelebilir ve aynı zamanda zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Pinokyo karakterini kontrol ettiğimiz yapım içerisinde sağ elimizde başka bir silah, sol elimizde ise başka bir araç bulunuyor. Elimizdeki kılıcı savurabildiğimiz ve her iki elimizi de işlevsel bir şekilde kullanabildiğimiz yapımda yapacağımız her bir hamlenin oldukça dolu dolu olduğunu görebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
Çünkü burada yaptığınız hareketlerin, kullanacağınız silahların, geliştirmelerin, istatistiklerin ve çok daha fazlasının değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bir kukla olarak oluşturulduğumuz dünyada yer aldığımız süre boyunca yalanlarla dolu bir dünyada kendi yolumuza bakmaya çalışıyor ve bu dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere oldukça karanlık bir ortam ve gerilim dolu bir atmosfer olduğundan dolayı aynı zamanda düşmanların üzerimize geldiğini deneyimleyebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yalanların dünyasında bulunduğumuz esnada elbette burada yaşanan olayların oldukça mistik ve sırlarla dolu olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber ruhsal dünyamızdaki zehirlenmelerle karşı karşıya kalabiliyor, deliliğin ve kana susamışlığın oldukça arttığı bir yapıyla ilerlemeye çalışıyoruz. Hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Canlı bir dünyada bulunduğumuz esnada elbette sağda solda yanan evlerin, karanlık atmosferlerin, tuhaf düşmanların, yaratıkların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek oldukça zorlu bir hale geliyor. Çünkü buradaki düşmanlar ortadan kaldırmak için türlü kombolar, saldırılar ve savunma stillerini ortaya dökmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca elbette yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve kendimizi bu sayede oyuna kaptırabiliyoruz. Tüm düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Yalanların dünyasında yer aldığımız süre boyunca oyunda şehrin seçkinlerinin akıl almaz sırlarını çözmeye çalışıyoruz. Burada bulunduğumuz esnada sadece düşmanları ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda etkileşime girebileceğimiz karakterlerin olduğunu da söyleyebiliyoruz. Dehşetlerle yüzleşmeye çalışabileceğimiz yakınlarda buradaki akıl almaz sırları çözmeye çalışıyoruz ve kendimizi bulma yolculuğunda büyük bir çaba sarf etmek durumunda kalıyoruz.
 
Yani oyunun aslında arka plan hikayesinde bir nevi içsel bir yolculuğa çıkabiliyor ve ana karakterimizin bir Pinokyo olduğu esnada bu Pinokyo'nun sadece tahtadan ve kukladan olmadığını ve aynı zamanda daha farklı duyguların yer aldığını görmeye çalışabiliyoruz. Durum böyle olunca bir yandan içsel bir yolculuk, diğer yandan ise tuhaf bir dünyada yer aldığımız süre boyunca yalanları görmek için elbette farklı şekillerde seçimler yapabiliyor ve zorlu düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Akıl almaz sırları ortaya çıkarabileceğimiz çeşitli zorluklarla yüzleşebileceğimiz ve bu zorlukları aşmak için yalanları ortaya dökebileceğimiz yapım içerisinde kendimizi ve silahlarımızı en iyi şekilde uyarlamak durumunda kalıyor ve burada aslında silahlarla bir bütün olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyor, hızlı bir şekilde kombolar yapabiliyor ve hayal edilemez canavarların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Her bir düşman burada farklı şekillerde saldırabiliyor ve onları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda tek hamlede yok etmek için ağır saldırılar gerçekleştirebiliyoruz.
 
Oyunda zaten yer aldığınız süre boyunca sol üst köşede hem can barınız hem de hareket kabiliyetinizi gösteren çeşitli kısımlar bulunuyor. Buralara göz atarak nasıl bir durumda olduğunuzu görebiliyor ve aynı zamanda sol alt kısımda ise kullandığınız silahların beceriler, araçlar, bonuslar ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Oyunda doğru zamanda doğru hamle yaparak düşmanların saldırılarını savuşturabiliyor, düşmanları sersemlettikten sonra karşı saldırıya geçebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki aksiyona kendimizi kaptırabiliyoruz. Oyunda yanan bir kılıcımız, farklı araçlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu sayede düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabiliyor ve çok da iyisini burada gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisindeki aksiyon sistemi gerçekten de oyuncular tarafından beğenilmiş ve genel olarak sevilmiş durumda. Zaten bu tarz oyunlarda aksiyon sisteminin oldukça tok hissettirmesi gerekiyor ve burada sürekli olarak düşmanları ortadan kaldıracağımızdan dolayı aksiyon sistemine yönelmiş durumda.
 
 

Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve bu bölgeleri keşfedebileceğimiz yapım içerisinde her ortamda farklı atmosferler, manzaralar, düşmanlar, etkileşime girebileceğimiz unsurlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Karanlığın, zerafetin ve çok daha dikkat çekici unsurların yer aldığı oyunda zalim bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve bu zalim dünya içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda bazı durumlarda gerçekten de zorlu unsurlarla karşı karşıya kalıyoruz; ancak ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu düşmanlar karşımıza çıkıyor. Yapım içerisinde diğer taraftan irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor.
 
Patron savaşları zaten bu oyunlarda olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve burada onları ortadan kaldırmak için öncelikle nasıl saldırdıklarını öğrenmeli ve akabinde ise karşı saldırıya geçmemiz gerekiyor. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca saldırılara savuşturmak ve karşı saldırıya geçmek zaten oyunun temel aksiyon sistemini oluşturan etmenler arasında bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde doğru zamanda doğru tuşlamalarla beraber gerçekten de karakterimize hakim olmak ve kullandığımız kılıçları en iyi şekilde düşmanlara karşı savurmak oldukça önemli. Bu tarz detaylarla beraber yapım içerisinde bir zamanlar kukla endüstrisi sayesinde gelişen bir şehirde kendimizi buluyor ve sokaklara doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde sokak sokak ilerleyebiliyor ve her sokak başında veya sonunda tuhaf düşmanların, yaratıkların ve tehlikelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Tüm bunların üstesinden gelmek için biz de kendi cesaretimizi toplayabiliyor, bu karanlık atmosfer içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve dünyanın getirmiş olduğu zalimliği kırmanın en iyi yolu ise bizim tarafımızdan geçiyor. Kral şehrinin sırlarını açığa çıkarabileceğimiz ve aynı zamanda etrafı keşfedebileceğimiz yapımda elbette bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Etraftan bulabileceğimiz notlar ve ipuçları sayesinde buralardan neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikaye konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Ayrıca evren konusunda da yine bu notlardan ve diğer ipuçlarından fikirler edinebiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde gerçekten de dikkat çekici ortamların olduğunu söyleyebiliyor ve buraları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Karanlığın ve zerafetin bir arada olduğu yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulurken aynı zamanda hızlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Çünkü oyunda elbette sürekli olarak karşımıza düşmanlar çıktığından dolayı bazı düşmanları es geçmek durumunda kalabiliyoruz ve bu sayede onları ortadan kaldırarak tamamen hedefimize yönelebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda farklı şekillerdeki görevleri yapabiliyor, bu görevlerin zorluk derecesi gitgide artış gösteriyor ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz.
 
Farklı bir dönemi yansıtan ve aynı zamanda Pinokyo'nun sevilen masalını oyuncuların kucağına atan bir yapıyla karşı karşıya kaldığınız yapımda benzersiz bir dövüş stili üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve her bir oyuncu burada farklı dövüş stilleri arasında geçiş yapabiliyor. Çünkü burada kullanabileceğiniz dinamik silah kombinasyonları yer alıyor ve bu silah kombinasyonları ile beraber çarpık bir sistemle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Lejyon silahlarını kullanarak ve yeni yeteneklerinizi ortaya çıkararak ve kilidini açarak oyun içerisinde farklı bir kombo sistemini ortaya dökebiliyor ve yapacağınız hamlelerin burada oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde sokaklarda ilerlerken kendi kombolarınızı ortaya koyabiliyor, dinamik silah kombinasyonları arasında seçim yapabiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açarak benzersiz dövüş stilleri üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Yapım içerisinde aynı zamanda seçim yapabileceğiniz ve bu seçimlerin sizin gidişatınızı değiştirebilecek türlü unsurların olduğunu söyleyebiliyoruz. Burada yalanlar söyleyerek ve diğer insanları kandırarak elbette gidişatınıza yön verebiliyor; ancak verdiğiniz her bir karar gerçekten de dünyanın daha da kararmasına veya aydınlanmasına yol açabiliyor. Burada başkalarına üzüntü veya umutsuzluk içinde yalan söyleyerek teselli verebileceğiniz çeşitli seçimler bulunuyor; ancak doğruyu söyleyebileceğiniz seçimlerin de burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla hangi seçimleri yaparsanız yapın ona göre dünyayı şekillendirebilecek ve hem kendi kaderinizi hem de başkalarının kaderine doğrudan etkileyebileceksiniz. Dolayısıyla bu seçimlerin aslında oyun içerisinde oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor ve bu seçimlerle beraber her bir oyuncu farklı bir sona ve gidişata doğru adım atabiliyor.
 
 

Yapım içerisinde böyle bir seçim sisteminin olması ve farklı sonlara doğru ilerlemek gerçekten de güzel bir sistem. Çünkü oyun içerisinde herkesin görebildiği sona doğru ulaşmak belki de sıkıcı hale gelebilir. Ancak yine de geliştirici ekip böyle bir yola başvurmuş ve bu da oldukça güzel bir deneyimin bizlere sunulduğunun göstergesi. Sevilen masallarla beraber ilerleyebildiğimiz ve yalanların dünyasında saklanan sırları açığa çıkarmaya çalıştığımız, sembolleri ve daha farklı şekilleri keşfedebildiğimiz yapım içerisinde elbette kasvetli bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve bu ortamda neler olup bittiğini öğrenmek için etrafı keşfedebiliyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor, onlarla tuhaf maceralara atılabiliyor ve yapacağımız her bir hamlenin burada oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde gerçekten de dikkat çekici bir aksiyon sistemine sahip olduğundan bahsetmekte fayda var.
 
Seçim yapabileceğimiz, kendi yolumuzu çizebileceğimiz karanlık bir ortamda yer alabileceğimiz ve aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz yapımda elimizdeki silahları ve kılıçları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve burada bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bizlere verilen görevleri yerine getirmek durumunda kalıyoruz. Oyunda verilen görevler yukarıda bahsettiğimiz gibi ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı içeriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken bir yandan da daha güçlü bir şekilde durumumuzu ve kendi istatistiklerimizi güçlendirmemiz lazım. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun genel olarak oyuncular tarafından sevilmiş durumda ve çoğunlukla olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hem eleştirmenler tarafından hem de oyuncular tarafından sevilen bir yapım diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Call of Duty: Black Ops 6'nın Dosya Boyutu Ortaya Çıktı Space Marine 2 İçin Yol Haritası Belli Oldu: Neler Gelecek?

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız