Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

MechWarrior 5: Clans İlk Günden Xbox Game Pass'te Olacak

 
 
MechWarrior serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan MechWarrior 5: Clans için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise açıklanan bilgilere bakacak olursak, oyun çıkışı ile beraber Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Xbox Game Pass hizmetinde yer alacak.
 
MechWarrior 5: Clans seriyi üst seviyeye taşımak istiyor
 
 
 
MechWarrior 5: Clans bildiğiniz üzere bir haftadan kısa bir süre içerisinde piyasaya sürülecek ve serinin önceki oyunu bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Şimdi ise yeni oyunla beraber hayranların beğenisini kazanmaya çalışan geliştirici ekip, yaklaşan aksiyon oyununun hikaye odaklı bir deneyim sunacağını ve bu sayede hayal kırıklığına uğrayan hayranların tekrar memnun olacağını belirtiyor.
 
MechWarrior 5: Clans, önümüzdeki hafta piyasaya sürüldüğünde ilk günden itibaren Game Pass üzerinden erişilebilir olacak. Dolayısıyla Xbox Game Pass Ultimate ve PC Game Pass aboneleri, oyuna ek bir ücret ödemeden erişim sağlayabilecek ve nasıl bir deneyim olduğunu görebilecek.
 
Açıklanan detaylara göre oyun 16 Ekim tarihinde PS5, Xbox Series X/S ve PC'de piyasaya sürülecek. Standart sürümünün yanı sıra koleksiyoncu sürüme de satışa sunulacak. Bu sürüm 80 dolarlık fiyatla karşımıza çıkacak. Aynı zamanda koleksiyoncu paketi içerisinde oyun içi kozmetikler, dijital bir sanat kitabı, dijital OST ve daha fazlası yer alacak.
 
 
 
Serinin yeni oyununda neler var?
 
Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Clans, bilim kurgu temasından fırlamış bir ortamı bizlere sunuyor ve aynı zamanda oyunda birinci şahıs bir kamera bakış açısı yer alıyor. Seri içerisinde yer alan ve beğenilen mekaniklerin ve sistemlerin yeni oyun içerisinde daha da fazla geliştirilmiş bir versiyona sahip olacağını aktarabiliyoruz. Geliştirici ekip, yeni seri oyunundan bir hayli ümitli olduğunu vurguluyor. Çünkü bildiğiniz üzere, ve yukarıdaki haberimizde bahsettiğimiz gibi, serinin bir önceki oyunu ne yazık ki istediğini verememiş ve hayranlar tarafından tam bir hayal kırıklığı olarak nitelendirilmiş durumda. Durum böyle olunca, serinin bir sonraki oyunu için beklentilerin bir hayli yükseldiğini ve geliştirici ekibin de elini taşın altına koymaya hazırlandığını aktarabiliyoruz.

Durum böyle olunca, çeşitli gezegenlere adım atabileceğimiz ve çok çeşitli takımlarla liderlik edebileceğimiz yapım içerisinde tamamen hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, elimizdeki bilim kurgu temalı silahları kullanabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber sürükleyici bir oynanış sistemini ve karmaşık bir deneyimin olduğunu bahsetmekte fayda var. Çünkü oyun içerisinde çok çeşitli yıldız ekibine liderlik edebiliyor ve her ekip içerisinde farklı şekillerde karakterler bulunuyor. Bunların her birinin farklı özellikleri ön plana çıkabiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor, aynı zamanda dilediğimizi gerçekleştirmeye hazırlanabiliyoruz.
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve bu gezegenleri keşfedebildiğimiz yapım içerisinde, her bir gezegenin farklı ortamları, tehlikeli düşmanları, hazineleri, araçları, gereçleri ve çok daha fazlası yer alır. Onunla beraber etrafa özelleştirebileceğimiz, kişiselleştirebileceğimiz bir savaş makinemizin olduğundan bahsetmekte fayda var. Bu savaş makinesiyle beraber farklı stratejik seçenekler benimseyebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda oldukça farklı deneyimler yaşamaya hazırlanırken, aynı zamanda kendi stratejinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz.
 
 

Çeşitli ortamlara geçiş yapabileceğiniz oyunda, elinizde bulunan tüm imkanları kullanmaya çalışıyor ve son teknolojiye sahip özelleştirilebilir savaş makinenizle beraber ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Savaş makineleri, çok sayıda taktik ve diğer seçenekleri beraberinde getiriyor. Dolayısıyla stratejik keşiflerle beraber oyun içerisinde tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Durum böyle olunca, savaş alanlarına geçiş yaptığınız esnada kullanabileceğiniz taktiklerin ve stratejilerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Oyunda menzilli dövüşlerin yanı sıra, aynı zamanda yakın dövüşlerin de olduğundan bahsedebilir ve kullanabileceğiniz her bir detayla gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi, farklı takımlara liderlik edebiliyor ve her bir takım içerisinde yer alan savaş makinesi farklı özelleştirme sistemleri, taktikleri ve stratejileriyle karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu liderlik ettiğimiz esnada bunları kullanmak ve düşmanlara karşı gelmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda aynı zamanda grafiksel ve animasyon anlamında gerçekten de üst düzey bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu yapı ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendimizi oyuna kaptırabiliyor, atmosferlerin, manzaraların ve çok daha fazlasının gezegenden gezegene değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor ve önemli hikaye anlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunun aynı zamanda arka planda bir hikaye sistemi bulunuyor. Bu hikaye sistemi ile beraber hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda görevleri yerine getirmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca, harbi ile programından yeni mezun olmuş bir pilotun rolünü üstlenebiliyoruz. Yeni bir pilot olduğumuzdan dolayı, elbette tecrübemiz bulunmuyor ve oyunda ne kadar çok farklı görevi tamamlarsak ve ne kadar çok farklı düşmanlara karşı gelirsek, o kadar çok tecrübeli olmak durumunda kalır ve böylece kendimizi diğer savaşlara hazırlayabiliyoruz.
 
Hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve sürükleyici oynanış dinamikleriyle karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda karmaşık savaşlarda bulunabiliyor ve geniş bir hikaye moduyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Tüm bu detaylarla beraber oyun içerisinde hangi görevlerin, hikaye içeriğinin ve çok daha fazlasının olduğunu görmeye çalışıyor. Etrafı ne kadar çok keşfederseniz, o kadar çok hikaye konusunda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Aynı zamanda etrafı keşfetmeniz oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bununla beraber farklı silahlar bulabiliyor, farklı stratejiler benimseyebiliyor ve savaşın gidişatını değiştirebilecek unsurlarla karşı karşıya gelebiliyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde kullanabileceğimiz çok çeşitli silahlar bulunuyor ve bu silahları kullanırken elbette oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Lazer silahları, roket atarlar ve çok daha fazlasıyla düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyor ve stratejik uyum sistemi ile beraber zaferin anahtarını ele geçirmek durumunda kalıyoruz. Oyunda çok çeşitli görevler bulunuyor ve bu görevlerin zorluğu gitgide artış gösteriyor. Yani ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevlerin bizlere sunulduğunu antrenmanda fayda var.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca çarpıcı çevresel ayrıntılarla ve çok sayıda taktik seçeneğiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda stratejik olasılıkların oldukça fazla olduğunu vurgulayabiliyoruz. Durum böyle olunca, yukarıda bahsettiğimiz gibi, her bir oyuncu farklı bir strateji benimseyebiliyor ve bu da oyunun kapsamını arttıran unsurlar arasında yer alıyor. Durum böyle olunca elbette kendi stratejimizi oyuna dahil edebiliyor, hangi bölgeye doğru ilerlemek istiyorsak ve hangi görevleri tamamlamak istiyorsak, ona göre kendi seçimlerimizi yapabiliyor ve ortada bulunan tiranlığı yok etmek durumunda kalabiliyoruz. Zaten oyunun arka planında siyasi bir çekişmenin olduğundan bahsedebilir ve yaklaşık 30 yıldır farklı klanların hakim bulunduğu bir bölgede yer alıyor ve buraları düzene getirmek durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici çeşitli gezegenlere adım atabileceğimiz yapım içerisinde çeşitli ikilemlerle karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda burada yapacağımız seçimlerle gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Oyunda yer alan her bir karakterin farklı şekillerde kurgulandığı arka plan hikayesinin farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve çok daha fazlasıyla beraber bu karakterlerle işlenişi olabileceğimizi aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gördüğümüz her bir karakterin arkasının boş olmadığı vurgulanıyor ve bu karakterlerin de arka plan hikayesinin oldukça ilgi çekici olduğundan bahsedilebiliyor. Klan sistemi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda farklı takımlara liderlik edebileceğimiz esnada elbette kendimize ait çeşitli komutlar verebiliyor ve düşmanlara karşı saldırırken bu komutlardan yararlanabiliyoruz. Bununla beraber stratejik uyumumuz da liderlik edebileceğimiz ekip üyeleri yapacakları hamlelere bize sorabiliyor ve biz de burada farklı taktikler benimseyerek düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Bu oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi, animasyonları ve grafikleri gayet yeterli bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve Unreal Engine oyun motoruyla beraber oyunun geliştirildiğini aktarmakta fayda var.
 
 

Bu oyun motoruyla beraber elbette ilgi çekici grafiklerin ve animasyonların olduğundan bahsedebiliyor ve çatışma boyunca türlü taktikleri ön plana çıkarabiliyorsunuz. Yıldız ekibine liderlik edebileceğimiz ve bu ekip içerisinde toplamda 5 kişinin bulunabileceği yapımda karmaşık savaş karşılaşmaları ile karşı karşıya kalıyor ve bu karşılaşmalardan galip ayrılmak için çok sayıda taktik seçeneğiyle ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. İçgüdüsel yıkım mekaniği ile beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapım içerisinde tarzı detaylarla beraber dikkatli bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. Serinin en yeni oyunu içerisinde farklı karakterler, ortamlar, gezegenler, görev unsurları, hikaye içerikleri ve çok daha fazlası bizlere sunulmak isteniyor.
 
Bununla beraber elbette oyun hem hayranları hem de yeni gelecek olan oyuncuları hitap etmek istiyor. Dolayısıyla bununla beraber basitleştirilmiş kontrollerin, özelleştirme sistemlerinin, geliştirme aşamalarının ve çok daha fazlasının yer alacağı vurgulanıyor. Durum böyle olunca iyi kurgulanmış karakterler, ahlaki planlar, basit kontroller, oyunu hızlı bir şekilde alışabileceğimiz sistemler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Böylece oyuna da oradan adımlarımızı atabiliyoruz. Çok çeşitli stratejik seçeneklerin gerçekten de bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ettiğini vurgulamakta fayda var.
 
Çünkü herkes aynı stratejiyi benimserse, o zaman zaten oyunun bir kıymeti kalmıyor ve oyunun geniş kapsamlı bir deneyimi sunmayacağı vurgulanıyor. Ancak bu yapımın içerisinde her bir oyuncunun farklı bir strateji benimseyebileceğini ve bu stratejilerini doğrudan kullanabileceğini aktarmakta fayda var. Çok sayıda taktiklerle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapımda, ekiplerle kaldığımız esnada yapacağımız seçimler gerçekten de gidişatımızı ve gezegenin kaderini etkiler nitelikte. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca oldukça dikkat etmemiz gereken durumların olduğundan bahsedebiliyor ve kritik anlarda yapacağımız seçimler oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla tüm bu unsurların üstesinden gelmek ve kendinizi oyuna kaptırmak için çeşitli detaylarla karşı karşıya kalıyor. Elimizdeki tüm gücü kullanmak için büyük bir çaba sarf ediyor ve ekipleri liderlik ederek buralardaki düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve ekibimizin her bir karakteri burada farklı arka plan hikayesiyle karşı karşıya çıkıyor.
 
 

Seri oyunlarının devam projeleri gerçekten de oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz detaylarla beraber ön plana çıkmaya hazırlanan seri oyunları, yeni oyunları ile beraber hayranların beğenisini kazanmak istiyor. Özellikle bir önceki seri oyununun kötü bir şekilde çıkış yapması, bir sonraki oyundan beklentilerin bir hayli yükselmesinin sebebiyet veriyor ve bu da geliştirici ekipleri oldukça yoğun bir temponun altına sokmaya yetiyor.
 
Durum böyle olunca elbette yeni oyundan beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu ve şu anda yapabileceklerimizle beraber gidişatımıza yön verebildiğimiz, hikayenin ilgi çekici bir yöne evrilmesi ve çok daha fazlası oldukça önemli. Karmaşık görevleri adım atabileceğimiz ve heyecan verici bir mücadele geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, bilim kurgu temasıyla ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve kendi yıldızımızı koruyup yönetirken 4 oyuncuya kadar birlikte oynama şansına sahip olabiliyoruz.
 
 
 
Burada ekiplere liderlik edebileceğimiz bir yapı yer alıyor ve savaş bölgelerine doğru adım atmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi, mech savaş makinemiz bulunuyor. Bu savaş makinemizi dilediğimiz şekilde özelleştirilebiliyor, pilotlarımızı yeni ilerleme sistemi ile geliştirebiliyor, onların seviyesini arttırabiliyor, istatistiklerini yükseltebiliyor ve daha fazla detay ile beraber gücümüze güç katabiliyoruz. Farklı sistemlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz yapım içerisinde aynı zamanda yeni nesil teknoloji desteklerinden olduğundan bahsedebiliyoruz.

Serinin önceki oyunlarında olmayan yeni bir pilot ilerleme sistemi burada yer almaya hazırlanıyor. Basitleştirilmiş kontroller, her zamankinden daha da fazla erişilebilir durumda olacak. Bununla beraber komuta edebileceğiniz ekibin en iyi şekilde hayatta kalmasını sağlayabiliyor, zorlu görevlere doğru adım atabiliyor ve görevleri tamamlarken elbette ekibinizden en iyi şekilde yararlanmaya hazırlanıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Tetris Forever İçerisinde Hangi Oyunlar Yer Alacak? Xbox Oyunları Artık Android Cihazlardan Satın Alınıp Oynanabilecek

BSC Misafiri

12.10.2024 12:10:05

0
Son zamanlarda aldığım en güzel haber.Olay budur !
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız