Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

STALKER 2: Heart of Chernobyl'den Yeni 6 Dakikalık Oynanış Videosu

 
 
Uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan Stalker serisinin en yeni oyunu STALKER 2: Heart of Chornobyl için yepyeni bir oynanış videosu yayınlandı. YouTube platformu üzerinde yayınlanan 6 dakikalık video sayesinde oyunun nasıl bir yapıya ve atmosfere sahip olduğunu görebiliyoruz.
 
STALKER 2: Heart of Chernobyl için heyecan verici video
 
 
 
YouTube platformu üzerinde yer alan GAME ZONE adlı bir kanal, STALKER 2: Heart of Chornobyl’den 6 dakikalık yepyeni oynanış görüntülerini bizlere sundu. Bu video sayesinde oyunun grafiklerinin nasıl olduğunu görebiliyor, ortamların nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabiliyor, hangi düşmanlarla karşı karşıya kalabileceğimizi kestirebiliyor ve çok daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz.
 
Unreal Engine 5 desteğiyle geliştirme aşamasında bulunan oyun, Steam sayfasına göre tartışmalı koruma teknolojisi Denuvo’ya sahip olmayacak. Dinamik bir gece ve gündüz döngüsünün bulunduğu, aynı zamanda hava durumu sisteminin de yer aldığı yapımda gelişmiş bir yapay zeka sisteminin yer alacağı vurgulanıyor.
 
GSC GameWorld tarafından geliştirilen STALKER 2, 20 Kasım tarihinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.
 
 
 
STALKER 2: Heart of Chernobyl merakla bekleniyor
 
Kıyamet sonrası bir ortamda geçen ve hayatta kalma mücadelesini adım atabileceğimiz devam oyunu içerisinde oldukça zorlu görevler bizleri bekliyor ve burada hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Kesintisiz bir açık dünyada yer aldığımız yapımda çizgisel olmayan bir hikaye içeriği bulunuyor ve bununla beraber her bir oyuncu farklı hikaye noktalarıyla karşı karşıya kalıyor. Açık dünyayı bırakılan oyuncular, istediği bölgeye doğru istediği zaman ilerleyebiliyor; bu da oyunda yer alan çeşitli özgürlükler arasında bulunan detayları içeriyor. Bu kapsamda oyun içerisinde farklı silahları elimize alabiliyor, bu silahları en iyi şekilde kullanabiliyor ve hayatta kalmanın yollarını bu araçlarla beraber aramak durumunda kalıyoruz.
 
Tuhaf düşmanlarla, ölümcül anomalilerle ve güçlü yaratıklarla karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde tüm bunları ortadan kaldırmak için hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanarak düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla silah kütüphanesi bulunuyor ve bunlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Tehlikeli düşmanlarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda Çernobil'in kalbine doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve burada kendi destanımızı oluşturmaya başlayabiliyoruz. Vereceğimiz her bir kararla gidişatımıza yön verebildiğimiz ve oyunun sonunu etkilemeye başladığımız yapım içerisinde her bir oyuncu farklı bir seçim yaparak elbette gidişatına yön verebiliyor ve hem kendi kaderine hem de oyundaki dünyanın kaderini etkilemek durumunda kalıyor.
 
Gerçekten de dikkat çekici bir dünyanın bizleri sunacağı yapımda ilerleyebileceğimiz atmosferin oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Oyun içerisinde dinamik bir gece gündüz döngüsü ve aynı zamanda mevsim geçişleri bulunuyor. Döngülerle ve sistemlerle beraber oyunun atmosferi ve zorluğu bir anda değişiyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmenin yanı sıra aynı zamanda zorla hava koşullarına da direnmemiz gerekiyor. Zorlu hava koşulları ile beraber düşmanlar bir araya geldiği zaman gerçekten de daha da güçlü bir düşman içeriği oluşturuluyor. Durum böyle olunca elbette tüm bunların üstesinden gelmek için ustalığımızı sergilemek durumunda kalıyor ve farklı taktik sistemleri ön plana çıkarabiliyoruz.
 
 

Kendi destanımızı yazabileceğimiz ve hikaye konusunda elbette vereceğimiz kararlarla gidişatımıza yön verebileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerin yanı sıra aynı zamanda kullanacağımız silahların da değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Saldırgan mutantların, ölümcül düşmanların ve yaratıkların bulunduğu yapım içerisinde tüm bunları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra sadece bu düşmanlar değil, aynı zamanda birbirleriyle savaşan fraksiyonların yani hayatta kalan grupların da olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Durum böyle olunca vereceğimiz her bir kararla aynı zamanda bu hayatta kalanları etkileyebiliyor veya yaratıkları ortadan kaldırmak için düzgün bir karar almak durumunda kalabiliyoruz. Bölgeyi hayatta tutmak ve aynı zamanda hayatta kalanlar içerisinde müttefik aramak yine temel hedeflerimizden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda bildiğiniz üzere açık bir dünya bulunuyor ve açık dünya içerisinde gezip tozarken bu hayatta kalan gruplarla karşı karşıya kalabiliyor ve onların yanlarına geçiş yapabiliyoruz. Bazı gruplar doğrudan düşman kesilirken, bazı gruplar ise bizlere bir şans vermeye hazırlanıyor ve buna göre biz de kendi kararımızı verebiliyoruz. Bu tarz eserlerle beraber oyunda aslında sürekli olarak seçimlerimizle ilerleyebileceğimiz ve sonuçlanabilecek bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda buralarda farklı atmosferlerle, düşmanlarla, hayatta kalan gruplarıyla, görevlerle, manzaralarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Elbette bütün bu detayların akabinde arka planda bir temel hikayemiz bulunuyor ve bu hikaye de hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Oyun, zaten bildiğiniz üzere uzun süredir geliştirme aşamasında yer alıyor. Oyuncular tarafından beklenen yapımlar arasında yer alan bu oyun, ilk oyuna göre oldukça fazla gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Çernobil'in kalbine doğru ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde elbette maceramıza tanıklık olabilecek farklı grupların olduğundan bahsedebiliyoruz ve bazı karakterler yanımıza gelirken, bazı karakterler ise doğrudan kendi bölgesinde kalabiliyor. Oyunda oldukça fazla değişken sistemler yer alır ve bu değişken sistemlere ayak uydurmak için büyük bir mücadele sarf etmek durumunda kalıyoruz. Vereceğimiz kararlarla beraber hikayenin sonu etkileniyor ve aynı zamanda her bir oyuncu farklı bir karar vererek gidişatını yönlendirebiliyor.
 
 

Kesintisiz açık dünyada yer aldığımız yapımda 2006 yılındaki ikinci dev patlama sonucu bölgenin oldukça değişkenlik gösterdiğini ve bu radyasyonun açığa çıkması ile beraber tuhaf düşmanların, yaratıkların ve canlıların ortaya çıktığını aktarabiliyoruz. Bölgenin kaderi büyük ölçüde değiştiğinden dolayı elbette buradan ölümcül mutantlar, anomaliler, birbiriyle savaşan fraksiyonlar ve çok daha fazlası karşımıza geliyor. Tüm bunların arasında hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Açık dünyada gezerken elbette sürekli olarak çorak topraklarda yer almıyor; bazı bölgelerin ise oldukça değerli olduğunu ve dikkat çekici hazinelerinin bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Hikayenin dallanıp budaklandığında aktarabildiğimiz yapımda elbette fotoğraf gerçekçi bir sistemde karşı karşıya gelebiliyoruz. Fotoğraf gerçekliği sistemleri, gerçeğe en yakın görselliği bizlere sunmayı hedefliyor ve bununla beraber oyundaki grafikleri manipülasyonların gerçekten de üst düzey bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Ancak nihayetinde bir oyun olduğundan dolayı elbette bu gerçekçiliği istemeyen oyuncuların da olduğunu biliyoruz.
 
Durum böyle olunca her bir oyuncuya hitap etmek isteyen yapım içerisinde stalker olarak bilinen pek çok avcı bulunuyor ve bunlar hayatta kalmanın yollarını arıyor. Dikkat çekici ortamlarda kendi yolumuza bakabileceğimiz yapımda yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgularken, aynı zamanda radyoaktif bölgelerde gezip tozabiliyor; buralarda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve elimizdeki filtrenin değerini bilmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra elimizdeki filtreyi doğru zamanda doğru hamlelerle beraber değiştirmek durumunda kalıyor ve yüzeyde yer alırken elbette yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çernobil'in kalbine doğru ilerlemek durumunda kalırken yapım içerisinde her bölgede farklı unsurlarla karşı karşıya kaldığımızdan dolayı buraları keşfetmek oldukça önemli hale geliyor. Bununla beraber etrafı keşfederek farklı araçlarla, sistemlerle, silahlarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz; aynı zamanda değerli kaynaklar elde edebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor.

Bunun da beraber, yapım içerisinde elbette tek tabanca olarak takılan bir karakterin rolünü üstleniyoruz ve kıyamet sonrası ortamlarda hayatta kalmanın ne demek olduğunu burada anlamak durumunda kalıyoruz. Kesintisiz bir dünyayı keşfetmeye hazırlandığımız yapımda destanımızı kendi kendimize yazabiliyor ve her bir oyuncu burada kendi destanını ortaya dökebiliyor. Ek olarak burada yer aldığınız süre boyunca kendi kaderinizi yazdıktan sonra elbette elinizdeki silahları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyor ve bu silahları kullandıktan sonra karşınıza çıkacak olan tüm düşmanları nasıl öldürebileceğinizi zaten öğrenebiliyorsunuz. Oyunda tabancalardan makineli tüfeklere, pompalı tüfeklerden patlayıcılara kadar oldukça farklı silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silah kütüphanesi arasından istediğinizi seçebiliyor ve istediğiniz gibi ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz.
 
 
 
Büyük ölçüde dallanıp budaklanan bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyor ve bir yandan kendi rolümüzü üstlenirken diğer yandan ise kıyamet sonrası bir ortamda hayatta kalmak için çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette radyasyon seviyesini ölçmek durumunda kalıyor ve elimizdeki aletleri en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Bununla beraber yine ortaya çıkacak olan tüm düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalırken bazı bölgelerde helikopterlerin yerlere çakıldığını, bazı bölgelerde ise tamamen açık bir arazide olduğumuzu veya diğer bölgelere ilerlersek harap olmuş bir bölgede kendimizi bulmaya hazırlandığımızı aktarmakta fayda var. Dolayısıyla oyun içerisindeki açık dünyada oldukça farklı bölgelerin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Oyunda karşımıza çıkan düşmanların da değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var çünkü tuhaf mutantların yer aldığı yapım içerisinde elbette elimizdeki silahlarla onları ortadan kaldırmaya çalışırken tuhaf hareketleri görebiliyoruz. Bununla beraber oyunda yukarıda bahsettiğimiz silahların yanı sıra aynı zamanda keskin nişancı tüfeğimiz bulunuyor. Bu keskin nişancı tüfeği ile beraber tepelere ve kulelere doğru çıkarak aşağıdaki mutantları gafil avlayabiliyoruz ve tek hamlede onları yere serebiliyoruz. Farklı fraksiyonlarla yani gruplarla beraber tanışarak kimin dost, kimin düşman olduğuna karar verebiliyor ve bunun da aslında gidişatı oldukça yönlendirdiğini aktarmakta fayda var. Bizleri alt etmek için oldukça farklı taktikler benimseyen grupların, mutantların veya diğer düşmanların olduğundan bahsettiğimiz yapım içerisinde tüm bunları ortadan kaldırmak için kendi planlarımızı ve sistemlerimizi oyuna dahil edebiliyor ve kendi deneyimlerimizle beraber 30'dan fazla silah çeşidiyle ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz.

Bu silahların yanı sıra aynı zamanda modifikasyon sistemi de bulunuyor. Dolayısıyla silahlarımıza sayısız bir şekilde eklentiler takabiliyor; bunlardan faydalanarak yüzlerce farklı ölümcül kombinasyonu oluşturabiliyor ve bizlere en uygun olanı seçebiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda sadece silahlar değil, aynı zamanda eklentilerin de hayati önem taşıdığını aktarabiliyoruz. Düşman çeşitliliğinin gayet yeterli olduğu yapım içerisinde tehlikeli düşmanlarla karşı karşıya kaldığımız esnada elbette onları nasıl ortadan kaldırabileceğimize biz karar verebiliyor ve bu sayede hayatta kalmaya çalışabiliyoruz. Farklı davranış modellerine sahip mutantlarla beraber karşı karşıya kaldığımız yapımda bazı mutantlar doğrudan üzerimize doğru koşarken, bazıları ise farklı stratejiler benimseyebiliyor ve sizin yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir hareket modeli ile karşımıza çıkıyor. Her mutant farklı bir alt türe aitmiş gibi görünüyor; dolayısıyla bu da oyunda oldukça farklı düşman çeşitliliğinin olduğunu bizlere gösteriyor. Bu da oyunda yer alan elbette güzel eklemelerden bir tanesi diyebiliriz.
Tehlikeli düşmanların yanı sıra aynı zamanda oyun içerisinde düşmanların daha da güçlü olarak nitelendirildiği boss savaşları bulunuyor.
 
 
 
Bunlarla beraber onları ortadan kaldırmak için gerçekten de büyük bir uğraş verebiliyor ve bazı düşmanlar görünmezken bir anda karşınıza çıkabilir; bunu ortadan kaldırmak için büyük bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. İşte bu noktada gerçekten de gerilim ve korku dolu anılarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bunları ortadan kaldırmak için gerçekten de elinizdeki imkanları sonuna kadar değerlendirmeniz lazım. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda simülasyon unsurlarının da olduğundan bahsedebiliyoruz ve oyunda elimize aldığımız silahları en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Sonra teknoloji destekleriyle beraber grafiklerin, yapay zekanın ve diğer unsurların oldukça gerçekçi bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Oyun çıktıktan sonra ilk etapta tek oyunculu mod ile beraber ilerleyebilecek; ancak ilerleyen süreçte geliştirici ekip çok oyunculu modun da oyuna dahil edileceğini aktarıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Silent Hill 2 Remake Sabit Kameraya Sahip Olsaydı Nasıl Görünürdü? NBA 2K25: Gravity Ball Duyuruldu: İşte Tüm Detaylar

BSC Misafiri

17.10.2024 22:56:43

0
Okumayan varsa, oyun çıkmadan önce Uzayda Piknik kitabını okusun.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız