Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sea of Thieves İçin 14. Sezon Yolda: Neler Sunuyor?

 
 
Rare ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan korsan temalı açık dünya aksiyon macera oyunu Sea of Thieves için yeni sezon yolda. 14. sezon olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yeni güncelleme ve içerik oyuncuları memnun etmek istiyor.
 
Sea of Thieves için gizlilik odaklı mekanikler geliyor
 
 
 
Making Mischief adlı yeni fragmanın yayınlanmasının ardından 17 Ekim tarihinde gelecek olan oyunun yeni sezonu için bekleyiş sürüyor. Oyun içerisinde yeni sezonla beraber gizlilik odaklı oynanış elementlerinin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Bu kapsamda gemilerin yanlarına (korkuluklarına) doğru asılabiliyor ve Metal Gear Solid tarzında gizlice dolaşmak için varil ve hazine sandıkları gibi çevre unsurlarını kullanabiliyoruz.
 
PvE odaklı modlar içerisinde gizlilik durumu elbette üst seviyeye ulaşacak çünkü bununla beraber daha az oranda fark edileceğiz. Yeni sezon sadece bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda yeni silahlar, düşmanları uyutma sistemi, zehirleme mekaniği ve hatta düşmanların dikkatini dağıtmak ve sahte sesler üretmek adına Blow Dart Gun geliyor.
 
Sea of Thieves’in 14. sezonu yukarıda bahsettiğimiz gibi 17 Ekim tarihinde geliyor. Öte yandan oyun şu anda Xbox One, Xbox Series X/S, PC ve PS5 için mevcut durumda.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Korsan teması ile beraber ön plana çıkan ve oyuncular tarafından sevilen, aynı zamanda uzun süredir piyasada bulunan bu yapım, korsancılık kapsamında gerçekten de güzel bir deneyim sunuyor. Oyun içerisinde kendi gemimizi ve tayfamızı oluşturabiliyor, dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber yolumuza çıkan herkesi ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Oyunda açık dünyada istediğimiz gibi farklı sulara doğru geçiş yapabiliyor, bu sularda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla beraber ilerlemek durumunda kalırken, aynı zamanda buralarda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Gemimizi bir yandan geliştirirken, diğer yandan ise karakterimizi de özelleştirebiliyoruz. Çok çeşitli sistemlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapımda keşifler yapabiliyor, yağmalar gerçekleştirebiliyor ve diğer korsanları alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi güçlendirmek, temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve bu güçlendirmeyi sadece gemiye değil, aynı zamanda tayfamıza da yapabiliyoruz.
 
Yani oyun içerisinde bir gemi kaptanı olarak yer alırken, aynı zamanda tayfamızın istatistiklerini yükseltebiliyor, gemimize farklı silahlar alabiliyor, gemimizin dayanıklılığını arttırabiliyor ve daha fazla hasar vermek için farklı topları veya silahları buraya koyabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dilediğimizi gerçekleştirmek için tüm bu detayların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve buraları keşfederken üst seviye bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz kendi özelleştirme sistemlerimizle beraber ön plana çıkabileceğimiz, karakterimizi oluşturabileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber sezonluk içeriklerden yararlanabileceğimiz yapımda gerçekten de üst seviye bir korsan temasının olduğundan bahsedebiliyor ve bu tema ile beraber en iyi şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Oyun içerisinde açık sularda sadece gezip tozmuyor, aynı zamanda diğer oyuncularla karşı karşıya geliyor, onlarla ne kadar çok etkileşime girebilirsek o kadar çok hızlı bir şekilde gelişebiliyor ve bununla beraber hem karakterimizi, hem de gemimizi ve tayfamızı geliştirebiliyoruz. Farklı tayfa karakterlerine alabileceğimiz ve yanımıza davet edebileceğimiz sistemlerle beraber oyun içerisinde elbette daha hızlı bir şekilde gelişebiliyor, kendimize oyuna hızlı bir şekilde kaptırabiliyoruz. Bununla beraber yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve ne kadar hızlı bir şekilde ilerlersek o kadar çok gelişim sağlayabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor, çünkü bu tarz oyunlarda servis tabanlı bir yapı olduğundan dolayı her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini özelleştirip kişiselleştirebiliyor.
 
 
 
Ek olarak oyun içerisinde yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve bu sistemlerle beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda gemi savaşlarına katılabiliyor, gemi savaşlarında hızlı manevre yapmak, rüzgara doğru yönelmek, önerilerimizi göstermek ve çok daha fazlasıyla beraber yer almak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda oldukça hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Bununla beraber oyunda kendi başımıza bir efsaneye dönüşmek için büyük bir mücadele veriyor, bu büyük mücadeleyi en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve bu değerlendirme ile beraber farklı sezonluk içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmeye çalışırken aynı zamanda diğer oyuncularla istediğimiz şekilde yakınlaşıp uzaklaşabiliyoruz.
 
Diğer oyuncularla istediğimiz gibi düşman olabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor veya daha farklı bir şekilde ticari yollarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yapacağımız her bir hamlenin tamamen bize ait olduğunu ve bu sayede her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde ettiğini söyleyebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı şekillerde oyunu oynayabiliyor, istediği gibi açık dünyada gezip tozabiliyor ve bununla beraber istediği gibi görevleri atılabiliyor ve görevleri tamamlayabiliyor. Oyunda görevler dizisi bulunuyor ve bunları tamamladıkça deneyim puanları kazanabiliyor, farklı silahları elde edebiliyor, kendi hazinenizi en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve geminizi en iyi şekilde yükseltebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve yerinizi alabiliyorsunuz.

Özel etkinliklerin ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda denizlere yelken açabiliyor, savaşabiliyor, keşifler yapabiliyor, yağmalayabiliyor ve çok daha fazla oynanış unsurları ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça fazla özelleştirme sistemi bulunuyor.
 
Bu sistemler arasında palalar, tabancalar, pusulalar, şapkalar, ceketler, yelkenler ve çok daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla bu kapsamda istediğiniz şekilde kendi kozmetiklerinizi elde edebiliyor ve bu şekilde özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunda elbette önceden belirlenmiş roller olmadan hangi role bürünmek istiyorsanız ona göre seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve diğer oyunculara yaklaşım seçiminizi ve değerlendirmenizi yapabiliyorsunuz.
 
 
 
Bu sayede oyun içerisinde oldukça özgürlükçü bir yapının olduğunu görebiliyor ve bu durum zaten oyunda onaylanmış durumda bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca oldukça farklı bölgelere doğru ilerlerken gizli saklı hazinelerin ortaya çıkarılacağı bölgelerde kendi yolumuza bakabiliyor ve aynı zamanda her bölge içerisinde farklı ortamlar, atmosferler, manzaralar, düşmanlar, korsan içerikleri, görevler, etkileşime girebileceğimiz unsurlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Durum böyle olunca oyunda etrafı keşfetmek gerçekten de eğlenceli bir hale geliyor ve kendimize oyuna bu şekilde kaptırabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfetmek ve keşiflerle beraber kendi yolumuza bakmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda görevleri tamamlamamız gerekiyor.
 
Zaten oyunun özünde görevi tamamlama, yağmalama ve aksiyon-macera sistemi yer alıyor. Bununla beraber ikonik Karayip Korsanları içerikleri ile karşı karşıya kalıyor ve kendinize oyuna kaptırırken aynı zamanda bu içeriklerden faydalanabiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda yeni sezonlar gelmeye hazırlanıyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni sezonda beraber yeni silahların, özelleştirme sistemlerinin, kişiselleştirmeye yeteneklerinin, becerilerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber her yeni sezon gerçekten de oyuncular tarafından bekleniyor ve bu tarz içeriklerin sürekli olarak gelmesi isteniyor, çünkü bu tarz servis oyunlarında sürekli olarak oyun güncelleniyor ve içerik bakımından da genişletiliyor.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda ister grubumuzla beraber, istersek de tek başımıza yelken açabiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca paylaşımının bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve diğer tayfalarla istediğimiz şekilde karşılaşabiliyoruz. Ancak bu tayfalarla karşılaştıktan sonra onlara karşı dost mu düşman mı olacağımıza biz karar verebiliyor ve durum böyle olunca gerçekten de dikkat çekici ortamlarda ve durumlarda kendi yolumuza bakabiliyoruz. Diğer gruplara ve korsanlara karşı nasıl karşılık verebileceğimiz tamamen bize ait olurken oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Sualtı krallıklarıyla dolu farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve devasa açık dünyada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Engin bir açık dünyayı keşfedebileceğimiz, kayıp hazineleri arayabileceğimiz ve ticari şirketleri yönelik itibar toplayabileceğimiz yapımda elbette kendi efsanemizi yaratabiliyor ve bu efsane sistemle beraber okyanus kabuklarından megalodonlara kadar oldukça farklı düşmanların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette sadece oyuncular değil, aynı zamanda oyun içi düşmanların da olduğunu bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyor, hazineler içerisinde neler olup bittiğini görebiliyor ve kendi gömülü hazinelerimiz için haritalar oluşturabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hem ana görevler hem de yan etkinlikler bulunuyor ve istediğimiz şekilde yan görevler arasından seçim yapabiliyor ve kendimize ait en iyi şekilde ilerleyebileceğimiz bu detaylarla beraber dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca balık tutma gibi çeşitli etkinliklerin de olduğundan bahsedebiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda tercihe bağlı yan görevlerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu yan görevleri tamamladıktan sonra itibarımızı yükseltebiliyor, daha güçlü silahlar elde edebiliyor, farklı tayfalar ile karşı karşıya kalabiliyor, açık dünyanın farklı bölgelerini keşfedebiliyor ve bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise bu görevleri tamamlayarak deneyim puanı kazanabiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda yan görevleri ve ana görevleri tam anlamak oldukça önem arz ediyor. Her daim büyüyen bir oyun dünyasıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda düzenli oyun içi etkinliklerinin de olduğundan bahsedebiliyoruz.

Oyun içi etkinliklerle beraber her 3 ayda bir gelen yeni oyun özellikleri gerçekten de oyuncuları oyuna kilitleyen unsurlar arasında bulunuyor. Her bir sezonla farklı şekillerde büyüyen evren içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz. Çeşitli düşmanlarla kapışabileceğimiz özel ödüller kazanmak için her sezon içerisinde 100 seviyelik bir şöhret merdiveninin bulunduğu yapıyla ilerleyebileceğimiz ve ne kadar yükseğe tırmanabileceğimizi görebileceğimiz yapımda türlü detaylar bizleri bekliyor ve her etkinlik kapsamında dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Tüm bu detaylarla beraber düzenli olarak bu sezonları kontrol etmek durumunda kalıyor ve şu anda yepyeni bir sezon içeriğiyle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Gelişmekte olan bir evren ile karşı karşıya geldiğimiz yapım içerisinde efsane olmaya çalışıyor, efsane olmak için büyük bir maceraya atılıyor ve oyun içerisinde benzersiz bir kişisel tarz yakalamak durumunda kalıyoruz. Bu tarzlar arasında kaşif, fatih ve maceracı deneyimleri bizleri bekliyor ve istediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız gerçekten de korsan temasının oldukça iyi bir şekilde bizlere aktarıldığını belirtmekte fayda var. Bununla beraber oyun içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyor, yapacaklarımızla gidişatımıza yön verebiliyor ve kendi kaderimizi tayin edebiliyoruz.
 
 

Bununla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda elbette türlü özelleştirme sistemlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Özelleştirme sistemleri ile beraber kendi kozmetiklerimizi elde edebiliyor, koleksiyon sistemleri ile ön plana çıkabiliyor ve diğer oyunculardan farklı olabiliyoruz. Ek olarak oyunda gemimizi istediğimiz gibi süsleyebiliyor ve gemi başı süsü ile ve yelkenleri ile aynı zamanda diğer oyunculardan ve gemilerden farklı olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber aynı zamanda oyun içi sahip olmanız gereken altınlar bulunuyor. Bu altınlarla beraber yeni özelleştirme sistemlerini alabiliyor ve kendinizi daha da iyi hissedebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
The Spirit of the Samurai Çıkış Tarihi Açıklandı Epic Games'in Sunduğu Ücretsiz Oyunları Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız