Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Red Dead Redemption 2 Modu Tüm Karakterleri Elden Geçiriyor

 
 
Rockstar Games tarafından biz oyun severlere sunulan vahşi batı temalı açık dünya aksiyon macera oyunu Red Dead Redemption 2 için yepyeni bir mod yayınlandı. Ortaya çıkan yeni pakete bakacak olursak, oyunun tüm ana karakterlerini elden geçiriyor ve daha güzel bir görüntü ile bizleri baş başa bırakıyor.
 
Red Dead Redemption 2 için yeni modlar gelmeye devam ediyor
 
 
 
Mod geliştiricisi 'instanity' tarafından oyuna dahil edilen HD doku paketi, orijinal dokuları yükseltmek için herhangi bir yapay zeka aracını kullanmıyor. Özel ve elle yapılmış bir yeniliğin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Mod geliştiricisi daha önce 4K Improved Story and Side Characters paketini yayınladı ve bu paketteki gelişmeler yapay zeka sayesinde mümkün kılınmıştı. Ancak yeni pakette belirttiğimiz gibi yapay zeka aracı kullanılmadı.
 
Mod yapımcısının belirttiği üzere yeni paket sayesinde tüm ana karakterler ve yan karakterler daha iyi bir yüze, kıyafetlere ve çok daha fazlasına sahip oluyor. Özel dokularla beraber böyle bir modun kullanılması tavsiye ediliyor.
 
Mod dikkatinizi çektiyse buradan indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
 
Red Dead Redemption 2 yaşayan efsane
 
Farklı dönemlerde aldığı ödüllerle beraber ön plana çıkan açık dünya aksiyon-macera oyunu içerisinde geniş topraklara doğru adım atabiliyor ve Vahşi Batı temasıyla kendi yolumuza bakabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca Arthur Morgan adlı bir karakteri kontrol ediyor ve oyunun başından sonuna kadar bu karakterimizin yaşadığı anlar karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmeye çalışıyor, dikkat çekici yapılarla karşı karşıya kalıyor ve geniş ve açık dünya içerisinde gezip tozabiliyoruz. Oyun açık dünyası gerçekten de ağızları açık bırakacak türden olarak karşımıza çıkıyor ve istediğimiz şekilde buraları keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
Etrafı keşfedebileceğimiz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz oyun içerisinde bir yandan hayatta kalma mücadelesi verirken diğer yandan ise gerçekçi yapıyla karşı karşıya kalıyor ve oyun içerisinde yaptığımız her bir hamlenin sonucunu da oradan gözlemleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oynayan ana hikayesine kendimizi kaptırabiliyor, kendi deneyimlerimizi ön plana çıkarabiliyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Yapının içerisinde açık dünyanın keşfedilmemiş sırlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor, buralarda neler olup bittiğini öğrendikten sonra elbette kendi yolumuza bakabiliyor ve akabinde ise oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz.
 
At üstünde ilerlemeye çalıştığımız veya yaya olarak gidiş yaptığımız yapımda yapacağımız her bir hamleyle hem dünyanın hem de kendimizin gidişatını etkileyebiliyor ve yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Oyun içerisinde arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve bu da hikaye anlatımının ne kadar önemli olduğunu kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Oyun zaten oldukça dikkat çekici bir yapıyla karşımıza çıkarken aynı zamanda ana karakterimizin çete işlerine giriştiği ve Amerika kıtası içerisinde yer aldığımız bir süreyi kapsadığını aktarabiliyoruz. Farklı soygunlara geçiş yapabileceğimiz, takibe alınan bir çete içerisinde yer alabileceğimiz ve daha fazla detayla en iyi silahşör olarak ilerleyebileceğimiz yakından yapacağımız hamlelerle hem kendimizi hem de yakındaki dostlarımızı hayatta tutmaya çalışıyoruz ve bu da oyunda gerçekten zorlu bir yapının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Yılların 1899'u gösterdiği Amerika kıtasında yer aldığımız süre boyunca ana karakterimizin dahil olduğu çete ile beraber federal ajanlar arasında büyük bir mücadele başlıyor. En iyi ödül avcılarının amansız takibi sonucunda elbette biz de bu takibe takılıyor ve hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici aksiyon sistemi ile beraber oyunda elimizdeki silahı ateşleyebiliyor, hızlı bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyor, hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber düşmanların üstesinden gelebiliyoruz. Oyunda sağda solda bulunan gerçekçi karakterlerin olduğunu aktarabiliyor ve bu karakterlerle etkileşime girebiliyor, onların bizlerle etkileşime girdiğini görebiliyoruz.
 
Oldukça dikkat çekici ortamlarda kendi yolumuza bakabiliyoruz. Ana karakterimiz zor bir seçimle karşı karşıya kalırken, aynı zamanda bu seçimi yapmak tamamen bize ait oluyor. Ana karakterimiz burada bir çete tarafından yetiştirildiğinden dolayı elbette oldukça zorlu bir yapı içerisinde bulunuyor, çünkü burada kaderini belirleyen bir karar vermek durumunda kalıyor. Ana karakterimiz çeteye sadık mı kalacak yoksa kendi ideallerinin peşinden mi gidecek sorusunu doğrudan burada gözlemleyebiliyoruz ve bu sorunun cevabını oyun içerisinde görebiliyoruz. Oldukça dokunaklı ve gerçekçi bir hikaye yapısıyla karşı karşıya kaldığımız yapının içerisinde federal ajanlar ve ülkenin en iyi ödül avcılarının amansız takibi burada başlıyor ve yapacağımız hamlelerle tüm düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı karakterlerle etkileşime girerek onları yanımıza çekebiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca çetelerin artık dağılma eşiğine geldiği ancak bizim bulunduğumuz çetenin gerçekten sağlam bir altyapısının bulunduğunu aktarmakta fayda var. Bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyor, açık dünyayı keşfedebiliyoruz. Zorlu ortamlarda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor, siperlere saklanabiliyor ve çetenin liderliğine kadar yükselmeye hazırlanabiliyoruz. Farklı hikaye modları ve çok daha fazlasıyla beraber oyunda her bir karakterin arka plan hikayesi bulunuyor ve bu karakterlerin arka plan hikayesini öğrenmek için elbette türlü yollara başvurabiliyor ve zorlu seçimlerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunda hangi role bürünmek istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor ve istediğimiz şekilde tüccar, koleksiyoncu, içki kaçakçısı, ödül avcısı ve çok daha fazla detay ile beraber kendi rolümüzü üstlenebiliyoruz. Hangi mesleğe uygun olmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve bununla beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
 

Amerika Kıtası'nda yer aldığımız oyun içerisinde yapacağımız hamlelerle gerçekten de üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı rollerle ön plana geçiş yapabiliyoruz. Kendi işlerimizi kurarak suçlulara kovalayabileceğimiz veya define arayarak farklı şekillerde yer alabileceğimiz yapımda her bir oyuncunun farklı bir rolüyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda oldukça geniş bir içerik bulunduğundan ve aynı zamanda özgürlükçü bir yapısı olduğundan dolayı farklı farklı rollere bürünerek yine deneyimlere yelken açabiliyorsunuz. Oyunun PC sürümüne bakacak olursak gerçekten de üst düzey performans detaylarıyla karşı karşıya kalıyor ve derin ve gerçekçi bir deneyimle boyundaki yerimizi alabiliyoruz. Grafik ve teknik geliştirmelerle beraber elbette açık dünyanın her köşesine ve her ayrıntısına hakim olabiliyoruz. Bununla beraber oyun ilk etapta konsol sürümüne çıkış yaptığından dolayı elbette PC sürümüne daha sonradan geldi.
 
Durum böyle olunca PC platformu içerisinde yer alan tüm teknoloji desteklerinin oldukça güzel bir şekilde çalıştığını ve aynı zamanda tüm bu detaylardan yararlandığını aktarabiliyoruz. Ek olarak oyunun şu ana kadar oldukça fazla modu yapılmış durumda. Bu oyun modlarıyla beraber oyunu değiştirebiliyor, dikkat çekici içeriklerle kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu modlarla yeni deneyimlere yelken açabiliyor ve eğer oyundan sıkıldıysanız ve bir yandan farklı bir deneyim elde etmek istiyorsanız, bu oyun paketleri gerçekten de imdadınıza yetişebiliyor. Oyun modları arasında HD grafikler sunan içeriklerin dışında elbette özelleştirme sistemleri ile ön plana çıkabileceğiniz ve karakterinizi değiştirebileceğiniz versiyonlarının olduğunu belirtmekte fayda var. Oynanış açısından da farklı deneyimler sunan modların bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz oyun modları, oyun deneyimini geliştiren ve üst seviyeye ulaştıran paketler arasında yer alıyor. Eğer oyunun standart sürümünden sıkıldıysanız ve farklı bir deneyim elde etmek istiyorsanız, hangi oyun modunu kurabileceğinizi seçebiliyor ve ona göre seçenekleri değerlendirebiliyorsunuz.

Bununla beraber oyunun sadece tek oyunculu modu değil, aynı zamanda online tarafı da bulunuyor. Yani çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz bir paketin de olduğundan bahsetmekte fayda var. Bununla beraber oyunun temel paketini, yani tek oyunculu sürümünü satın alırsanız online kısmına da doğrudan geçiş yapabiliyorsunuz ve bunu da elde etmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla çevrimiçi çok oyunculuğa dünyaya doğrudan dalış yapabiliyor ve burada da diğer oyuncularla beraber paylaşımlı bir dünyada bulunuyor, onlarla etkileşime girebiliyor, kendi Vahşi Batı dünyanızı oluşturabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yolunuza bakabiliyorsunuz.
 
 
 
Aynı zamanda diğer oyuncularla çatışabiliyor, Vahşi Batı içerisinde neler yapılacaksa onları yapmaya hazırlanabiliyor ve üst düzey bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda çevrimiçi çok oyunculu kısımda etkinliklere katılabiliyor, bu etkinliklerden oldukça fazla puan almaya çalışıyor ve bununla beraber farklı görevleri tamamlamak durumundasınız. Ek olarak oyunda karakterinizi geliştirebiliyor, seviye atlatabiliyor, farklı silahlar elinize alabiliyor ve bu silahlar üzerinde usta olmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Paylaşımlı canlı online kısmıyla beraber Vahşi Batı dünyasına erişim sağlayabiliyor. Bu dünyada oyuncular farklı rollere bürünebiliyor ve bu roller içerisinde kendinize en iyi şekilde tarihe yazdırabiliyorsunuz. Örneğin, oyun içerisinde define arayarak elbette define avcılığı yapabiliyor veya tamamen kaçak içki üretmek için burada büyük bir hamle yapmaya çalışıyor ve bu topraklarda hangi rolü üstleniyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunun zaten tek oyunculuk kısmı bu kadar özgürlükçü bir durumu bünyesinde barındırırken, çok oyunculu kısmı aynı şekilde bu deneyimi ve özgürlüğü daha da genişletiyor ve üst seviyeye ulaştırıyor. Durum böyle olunca dikkat çekici ortamlarda kendi yolunuza bakabiliyor, çeteye sadık mı kalacağız yoksa kendi ideallerimizin, yani isteğimizin peşinden mi koşacağız, buna biz karar verebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Zor seçimlerle beraber buradaki yerimizi alırken bu seçimlerin oldukça değişken olduğunu aktarmakta fayda var.

Vahşi Batı dünyası oldukça geniş bir şekilde bizlere sunuluyor ve oyunun PC platformunda sağladığı teknik destekler sayesinde kendimize oyuna kaptırabiliyor ve manzaralar eşliğinde oyuna adım atabiliyoruz. Ortam aydınlatmasından gece ve gündüz ışıklandırmalarına kadar oldukça farklı dinamik unsurlarla karşı karşıya kaldığımız yapımda gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu döngüyle beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda gündüzleri göz alabildiğince ışıklandırmanın altında ve güneşin alnında ilerlemeye çalışırken, aynı zamanda gecenin gelmesiyle beraber hem ayın hem de diğer aydınlatma sistemlerinin ön plana çıktığını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bununla beraber oyunda farklı hava koşulları bulunuyor ve bu hava koşullarından etkilenmemek için elbette karakterimize en iyi şekilde değerlendirmek ve hareket ettirmek gerekiyor. Sığınacak bir yer bulmak veya diğer unsurlarla beraber hızlı bir şekilde yerimizi almak oyun içerisinde yapmamız gereken detaylar arasında bulunuyor. Yapım içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor ve gerçekçi bir dünya yapısıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Oyunda aynı zamanda oldukça gerçekçi bir animasyon sistemi bulunuyor ve hem grafiklerin hem de animasyon sistemlerinin oldukça ön planda olduğunu vurgulamak gerekiyor. Geniş ekran desteği ile beraber oyunda etrafı olabildiğince görebiliyor, dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve oyunda gerçekçilikle takıntılı bir duruma söz konusu olduğundan bahsetmekte fayda var. Örneğin, oyunda bir kalas kesen bir karakterle karşı karşıya kaldığınızda, elbette o kalasın kesildiğini düşünmezseniz ve o karakterin sürekli olarak aynı şeyi yaptığı aklınıza gelir. Ancak oyun içerisinde kalasın kesildiğini yavaş yavaş inceldiğini veya yaptığı hamleye göre animasyonun devreye girdiğini görebiliyor ve bu da oyunda gerçekçiliğin oldukça ön planda olduğunu gösteriyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna muhakkak göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
NewGamePlus: RDR PC Sürümü, Nintendo Switch 2 ve Dahası Dragon Age: The Veilguard'da Arachnophobia Modu Olmayacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

13.10.2024 17:47:24

+2
RDR 1'i utanmadan bu şekilde çıarkıyor ya rockstar.En paragöz firma olarak EA ile yarışacak yakında.RDR 2 oynamış birine ilk defa RDR 1 oynaması iste hadi o grafiklerle.Ne saçma sapan bir firma oldu bu son 2-3 yılda ya.GTA yap anca sen hay senin GTA'na.

memomix

13.10.2024 15:02:55

0
Darısı Red Dead Redemption'ın başına. 15 yıllık bir oyunun grafiklerini de elden geçirirlerse güzel olur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız