Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

TRON: Catalyst Resmi Olarak Duyuruldu: İşte Detaylar

 
 
Devolver Digital stüdyosu Big Fan Games ile Bithell Games, Disney'in TRON serisine yeni bir eklemeyi duyurdu. TRON: Catalyst adıyla karşımıza çıkmayı hazırlanan yeni oyun, açıklanan detaylara göre Xbox Series X/S, PS5, PC ve Nintendo Switch platformunda piyasaya sürülecek.
 
TRON: Catalyst izometrik bir aksiyon deneyimi sunacak
 
 
 
TRON: Catalyst içerisinde oyuncular dehşet verici düşman program ordularıyla yüzleşmeye çalışacak ve Exo adlı bir karakteri kontrol edecek. Geçtiğimiz yılki TRON: Identity'yi oynayanlar için oyunun atmosferi ve ortamları tanıdık gelebilir. Ancak oynanış bu sefer daha çok izometrik bir aksiyon sistemine dönüşmüş durumda.
 
TRON: Catalyst, oyuncuları Disney'in TRON dünyasının içine yeniden çekerek Bithell Games'in (Thomas Was Alone, Subsurface Circular, TRON: Identity) özenle kurgulanmış son hikayesinde birden fazla rakip grubun savaşına dâhil ediyor. Hikaye odaklı yepyeni bir izometrik aksiyon-macera oyunu olan TRON: Catalyst, TRON: Identity'de oyuncularla buluşan Arq Ağı'nın (Arq Grid) derin ve kapsamlı mekânlarında geçiyor.
 
Açıklanan detaylara göre oyun 2025 yılı içerisinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Son olarak oyunun duyuru fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 
 
 
TRON: Catalyst bizlere neler sunacak?
 
İzometrik kamera bakış açısı ile beraber aksiyona dalabileceğimiz ve ikonik karakteri kontrol edebileceğimiz yapım içerisinde aksiyonu bol ve zengin hikaye içeriği ile karşı karşıya kalıyor ve Disney tarafından tescillenen bir karakterle oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. TRON evreninde geçen bu yapım içerisinde yapacağımız hamleleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor, daha fazla detay ile beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve aslında bir devam oyunuyla karşı karşıya kalmayı bekleyebiliyoruz.
 
Sistemlerin çöktüğü bilim kurgu temasının işlendiği ve izometrik aksiyon macera sistemi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapılmış içerisinde derin ve kapsamlı mekanlara doğru adım atmaya çalışıyor ve burada beklenmedik bir gücü kullanan Exo adlı bir karakteri kontrol ediyoruz. Çökmekte olan bir hükümdarlığın olduğu bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde elbette bu hükümdarlığı ele geçirmeye çalışan çeşitli güçler bulunuyor ve bu kapsamda biz de elimizdeki yetenekleri en iyi şekilde kullanmaya başlayabiliyoruz. Oyun içerisinde bir yetenek ağacı bulunuyor ve yetenek ağacı içerisinden yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve kendimizi daha da yükseltebiliyoruz. Kötü niyetli bir program olarak karşımıza çıkan Conn şehir boyunca elbette bizim peşimizde koşmaya hazırlanıyor ve farklı şekillerde karşımıza çıkacak olan düşmanları üzerimize salıyor. Burada yer alan düşmanların her birinin farklı şekillerdeki saldırı stilleri bulunuyor ve yapacağımız hamleleri burada en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Oyunda izometrik bir kamera bakış açısı bulunduğundan dolayı etrafı geniş bir şekilde görebiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde etrafın gerçekten de oldukça güzel bir şekilde harmanlandığını aktarabiliyoruz. Bu tarz eserlerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve hızlı bir şekilde aksiyona dalabiliyoruz. Dünyanın karardığı ve dinamik bir çatışma sisteminin yer aldığı yapımda sırları açığa çıkarmak için büyük bir mücadele veriyor, etraftan çeşitli ipuçları toplamaya çalışıyor ve bu kapsamda etrafı keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Birden fazla rakip grubun savaşı hazırlandığı yapım içerisinde elbette tamamen hikaye odaklı bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve arka plandaki hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunun içerisinde gerçekten de dehşet verici düşman program ordularının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Yakın menzilli, uzak menzilli ve çok daha fazla detay ile beraber saldırı stilleri arasından geçiş yapabileceğimiz yapının içerisinde etrafı keşfederken bir yandan ise yeni yeteneklerimizi güncellemek durumunda kalıyor ve burada veri parçalarını toplarken bir yandan da hem saldırı hem de savunma stillerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca çökmekte olan bir topluluğun ve hükümdarlığın olduğundan bahsedebiliyor ve etrafın nasıl çökmekte olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve etraftaki koleksiyonluk nesneleri toplamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda çeşitli ipuçları ile ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Farklı savaş gruplarının yer aldığı ve savaşa dahil olduğu yapımda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda ele geçirmeye çalışan ve topluluğu tekrar yönetmeye hazırlanan çeşitli düşman gruplarının ne olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu grupların buralardan neler yaptığını, hangi saldırı tarzlarıyla ön plana çıktığını ve çok daha fazlasıyla beraber detayların sahibi olabiliyoruz.
 
Gelişmiş teknikler üzerinde ustalaşabileceğimiz ve birden fazla komboyu ortaya çıkarabileceğimiz yapım içerisinde düşmanları ortadan kaldırmak için kendi hamlelerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Bu hamlelerle beraber elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimlerini ön plana çıkarabiliyorsunuz. Bununla beraber hangi becerileri kullanmak istiyorsanız ona göre geçişinizi yapabiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabiliyor, çeşitli kombolar üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla beraber yer aldığımız yapım içerisinde aksiyonu bol, zengin hikaye içeriği ve çok daha fazlası yer alıyor. Oyunun aynı zamanda ilk oyundan bu yana yeniliklerle beraber türlü hamlelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Kötü niyetli düşmanlarım ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda ikonik Disney karakterleri ile karşı karşıya kalabiliyor ve bilindik ortamlardan yeni ortamlara kadar oldukça farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyoruz. Yapımda her bir ortam içerisinde farklı manzaralar, zorluklar, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda kendi güçlerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyor, güçlerimizi en iyi şekilde kullanmaya başlıyor ve her bir gücümüzün üzerinde usta olmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Dinamik çatışma sisteminin yer aldığı yapım içerisinde disk sekmesi, savuşturma sistemleri ve çok daha fazla sistem üzerinde ustalaşmaya çalışabiliyoruz. Geliştirici ekibe göre oyunun arka planında sürükleyici bir hikaye içeriği yer alıyor ve orijinal TRON hikayesine dayandırıldığı belirtiliyor. Bu detaylarla beraber etrafı keşfedebiliyor, sırları açığa çıkarabiliyor, hem şehirde hem de dış bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve buralardaki sırları açığa çıkararak ipuçlarını elde etmek zorunda kalıyoruz. Aynı zamanda arka plan hikayesi konusunda da fikir sahibi olabiliyoruz. Düşman programının yer aldığı yapım içerisinde elbette bu düşman ağını en iyi şekilde ortadan kaldırmak ve kendi güçlerimize beraber düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri bulunuyor ve düşmanlara karşı hem tekli hem de toplu bir şekilde gelebiliyoruz. Düşmanları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahları savurabiliyor, dikkat çekici ortamlarda robotlara ve diğer düşmanlara karşı gelebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak oldukça zevkli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde düşmanlar da hem uzaktan hem de yakından sizlere saldırmak için fırsat kolluyor ve bu durumda oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak oyun içerisinde karakteriniz oldukça hızlı bir şekilde ilerlediğinden dolayı elbette hızlı yeteneğinden en iyi şekilde yararlanmanız gerekiyor ve bir yandan düşmanların saldırılarını savuştururken diğer yandan ise karşı saldırıya geçebiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz ve kendinizi oyuna kaptırabileceğiniz yapımda ara sahnelerin daha çok donuk karakterlerle bizlere sunulduğunu ve hatayı avantaja kullanabileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz.

Karanlık bir ağın tüm detaylarını açığa çıkarmaya çalıştığımız yapımda hatalar yaptıkça elbette daha da fazla ustalaşmaya çalışıyor ve yapacağımız her bir hamlede ne kadar önemli olanı vurgulamak gerekiyor. Hatalarımız olduğu zaman zamanı geri sararak dünyayı en iyi şekilde kurtarmaya çalışıyor ve aslında bu zamana geriye döndürdüğümüz zaman bir döngüye girmiş oluyoruz. Dolayısıyla burada yalnızca olanları biz görebiliyor ve her bir zamanı geriye aldığımız vakit çok farklı olaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 
 
İşte bu tarz detaylarla ve güçlerle beraber ilerlediğimiz esnada bu güçlere sahip olmak isteyen birçok düşman grup bulunuyor ve bu kapsamda gizli bölgeleri keşfedebiliyor, kestirmelere geçiş yapabiliyor ve oyunda yer alan Arq ağının kontrolünü eline geçirmeye çalışan birçok grup bulunuyor. İşte bunları ortadan kaldırmak ve onları durdurmak tamamen bizim işimiz oluyor çünkü bu ağ gerçekten de üst düzey bir teknoloji desteğine sahip ve büyük güçleri içerisinde barındırıyor. Eğer bunlar kötü güçlerin eline geçerse gerçekten de kötü olaylar başımıza gelmeyi bekliyor. Dolayısıyla arka plan hikayesinin bu tarz bir detaylı bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Dragon Ball: Sparking! ZERO Bir Günde 3 Milyondan Fazla Sattı Space Marine 2 İçin PvEvP Mod Desteği Planlanmıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız