Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Football Manager 25 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

 
 
Yayıncılığını SEGA ve geliştiriciliğini Sports Interactive stüdyosunun üstlendiği menajerlik oyunu Football Manager 25 resmi olarak ertelendi. Açıklanan detaylara göre oyun 26 Kasım tarihinden Mart 2025’e alındı.
 
Football Manager 25 için çeşitli açıklamalar yapıldı
 
 
 
PlayStation 5, Xbox Series, Xbox One, Switch, PC, iOS ve Android için piyasaya sürülecek olan menajerlik oyunu, beklenen seri oyunları arasında yer alıyor. Sports Interactive ve SEGA erteleme ile alakalı çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları bildirdi:
 
“Yapılan değerlendirmenin ardından Football Manager 25'i ertelemek durumunda kaldık. SEGA ve ortaklarımız ile yaptığımız görüşmenin ardından en iyi hareketin Mart 2025'e almak olduğu ortaya çıktı. Oyunu bu kapsamda daha fazla geliştirecek ve eksik yanlarını tamamlayacağız.”
 
Football Manager 25 içerisinde daha derin mekanikler, strateji unsurları, önceden beğenilen özelliklerin yenilenmiş sürümleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 
 
Football Manager 25 bizlere neler sunacak?
 
Menajerlik oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan ve tüm detaylarıyla beraber futbol camiasına yön vermeye hazırlanabileceğimiz yapımda, kaderimize kendimiz yazabiliyor ve yazılmayanı burada en iyi şekilde değerlendirmeye çalışabiliyoruz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere futbol temalı menajerlik deneyimi bizleri bekliyor ve bu deneyimle beraber istediğimiz gibi taktikleri ortaya çıkarabiliyor, farklı takımlara doğru geçiş yapabiliyor ve en iyi şekilde kendi ismimizi listelerde en üst sıralara yazdırmak durumuna kalıyoruz.
 
Farklı kariyer seçimleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz ve bir kulüp seçmek yerine farklı şekillerde kulüplere geçiş yapabileceğimiz yapımda, lisanslı Premier Lig oyuncuları ile beraber oyuna doğrudan adım atabiliyor ve yapacağımız taktiklerle diğer oyunculardan farklı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Serinin bir önceki oyununa göre daha fazla gelişme sistemle ve istatistik sistemleriyle ön plana çıkmayı hazırlanabileceğimiz yakında hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda oyunun sürükleyiciliğinin bir üst seviyeye çıktığı belirtiliyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı taktikler benimseyebiliyor, oyuncular transfer edebiliyor, hangi oyuncuyu nerede oynatmak istiyorsak ona göre kendi deneyimlerimizi ön plana çıkarabiliyor ve daha fazla detayla oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Rakam içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda hangi taktikleri benimsemek istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi yapabiliyor, oyun esnasında farklı taktikleri değiştirebiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz. Her kariyer bir seçimle başlıyor ve dolayısıyla burada kendi kariyerimizi belirlemek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hem erkek futbolu hem de kadın futbolu yer alıyor. Dolayısıyla farklı ufuklara yelken açmak istiyorsak, elbette bu boyutla beraber ilerleyişimize ilerleyiş ekleyebiliyoruz. Seride ilk kez kadın futboluyla karşı karşıya kalabileceğimiz yeni seri oyunu içerisinde daha fazla oyuncunun karşımıza çıktığını aktarabiliyor ve oyun dünyası içerisinde elbette menajerlik denilince akla bu serinin geldiğini aktarabiliyoruz. Hem hayranların beğenisini kazanmaya hazırlanan hem de yeni oyuncuları bünyesine katmayı hedefleyen yapımda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor çünkü oyunda zaten tüm yönetim unsurları elimizde bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber kendi takımımızı üst seviyelere çıkarmaya hazırlanıyor ve lig aşamasında ve diğer şampiyonalarda kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
 

Futbol menajerlik deneyimiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz yapım içerisinde menajerliğin yeni çağına doğrudan adım atmak durumunda kalıyoruz. Dilediğimiz taktiği ön plana çıkarabileceğimiz sadece kaderimizi değil, aynı zamanda diğer oyuncuların da kaderini etkileyebileceğimiz yapımda futbol evreninde tarihe geçecek anlar yaşamak durumunda kalıyoruz ve burada doğru hamlelerin oldukça kurtarıcı olduğunu söyleyebiliyoruz. 20 yıllık bir gelişimin ardından geldiğimiz noktada gerçekten de üst düzey bir menajerlik deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle mirasımızı elbette sürdürebiliyoruz. Oyunun içerisinde her kariyerin bir seçimde başladığını ve bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Bu sayede oyun içerisinde bir kulüp seçebiliyor, bu kulübe doğrudan adım atabiliyor ve burada yapacağınız her bir hamlenin, transfer sözleşmesinin, taktiklerin ve çok daha fazlasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber geliştirici ekip lisansını aldığı Premier Lig ile beraber üst düzey bir yapıyı bizlere sunmayı hedefliyor ve bu lig aşamasının gerçekten de yepyeni bir boyut kazandığını aktarabiliyor. Dünyanın en büyük liginde yarışabileceğimiz ve seride ilk kez boy gösteren erkeklerin yanı sıra kadın futbolu da oyuncuları farklı şekillerde deneyimler sunmayı hedefliyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber bildiğiniz üzere daha önceki futbol oyunlarında kadınlar ligi ön plana çıkmıştı. Şimdi ise bu menajerlik oyunu içerisinde de aynı şekilde kadınlara yer veriliyor ve farklı oyuncularla beraber karşı karşıya kalmak durumunda kalıyoruz. Oyunda istediğiniz takıma geçiş yapabiliyor, bu takımda kaldığınız sürece en iyi şekilde üst seviyelere çıkarmak için büyük bir mücadele sergileyebiliyor, kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabiliyor, diğer oyunculardan daha farklı bir şekilde özelleştirme ve kişiselleştirme seçenekleriyle karşı karşıya kalabiliyor ve dünyanın en büyük liginde yanı sıra aynı zamanda diğer bilgilerin bulunduğunu aktarabiliyoruz. Her bir yeni ekosistemle beraber yeni seçeneklerle karşı karşıya kalabiliyor ve bu seçenekleri değerlendirirken aynı zamanda tüm bu unsurların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda elbette kendi takımımızı farklı taktiklerle ön plana çıkarabiliyor, bu taktiklerin neler olduğunu da oradan gözlemleyebiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu taktiklerle rakip takımların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Zaten oyunda temel olarak yapacağımız taktikler hem maç öncesi hem de maç esnasında değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla hazır taktiklerle beraber oyunda bir tuşlamayla taktiğin değiştiğini aktarabiliyor ve bu sayede daha fazla yönetimin sahibi olabiliyoruz.

Dikkat çekici içeriklerle ve planlamalarla beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz yapımda oyuna eklenen yepyeni sistemlerin ve mekaniklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Öncelikle oyunda yıldız gücü sistemi yer alıyor ve bu yıldız gücü sistemi ile beraber daha önce hiç olmadığı kadar fazla oynanabilir lig ve ülke ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Durum böyle olunca elbette futbol dünyasının daha da geniş olduğunu ve daha fazla gelişmiş gösterdiğini aktarabiliyoruz. Futbol dünyası ile beraber en büyük oyuncu veri tabanına sahip olduğu belirtilen oyun içerisinde elbette her bir oyuncu farklı şekillerde gücüyle karşımıza çıkıyor ve bu reyting puanları bizim yapacağımız antrenmanlarla ve çok daha fazlasıyla değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin altyapıdan bir oyuncu transfer edebiliyor, bu oyuncuya büyük yatırımlar yapabiliyor ve onu en iyi şekilde eğitebiliyoruz. Böylece onun reytingini yani istatistiklerini yükselterek satışa hazır hale getirebiliyor veya tamamen kendi takımımızda tutarak onu kullanabiliyoruz.
 
 
 
Durum böyle olunca oyunda elbette reyting puanları oldukça önem arz ediyor ve dilediğimiz şekilde istersek altyapıdan istersek de doğrudan diğer takımlardan meşhur oyuncuları transfer edebiliyoruz. Ancak bunu gerçekleştirmek için elbette takımımızın yani kulübümüzün bütçesi oldukça önem arz ediyor. Çünkü kulübünüzde yer alan bütçeye göre hareket etmek durumunda kalıyor ve her satın alma veya satışla beraber ekonomiye yön vermeye hazırlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda sadece strateji ve taktik yapmakla kalmıyor, aynı zamanda ekonominizi de yönetebiliyor ve kulübün sizlere sunduğu imkanlar doğrultusunda hareket etmek durumunda kalabiliyorsunuz. Durum böyle olunca eksi bakiyeye kesinlikle düşmemeniz gerekiyor ve böylece ekonomiyi bir yandan yönetirken diğer yandan ise elbette futbolcuların maaşlarını da ödemek durumunda kalabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oldukça dikkat etmeniz ve doğru zamanda doğru hamle yapmanız ve transfer sezonu içerisinde gerçekleştirebileceğiniz her bir hamlenin stratejinize uygun olması gerektiğini vurgulamakta fayda var.

Farklı ufuklara yelken açabileceğimiz ve farklı deneyimlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda antrenman modu ile beraber oyuncularımıza eğitebiliyor ve maç gününe kadar onları daha dinç bir şekilde tutabiliyoruz. Ancak çok fazla antrenman yapmak elbette onların sakatlanmasına ve yorulmasına sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla bu dengeyi en iyi şekilde kurmanız gerekiyor. Taktiksel becerilerinizi sergileyebileceğiniz ve aynı zamanda bu becerilerle beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda futbolu nasıl oynamak istiyorsanız ona göre oynayabiliyor ve maç izlerken verdiğiniz taktikleri de oradan oyuna adapte edebiliyorsunuz.
 
Gerçek hayatta illaki sevdiğiniz takımı izlerken farklı taktikler vermek istemişsinizdir. İşte bu noktada bu oyunla beraber tüm bu detayları ve ipleri elinize alabiliyor ve maç esnasında maçı izlerken doğrudan taktikleri değiştirebiliyor, bir oyuncunun mevkisini farklı
yöne doğru kaydırabiliyor ve daha farklı detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Doğrudan yönetim unsurlarını elinize alabileceğiniz ve daha fazla detay ile karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda seri ilk defa Unity oyun motoruna geçiş yapıyor ve bu kapsamda görselleştirmelerin ve teknik kapsamda desteklerin oyuna entegre edildiğini aktarmakta fayda var. Geliştirici ekibi bu oyun motoruna geçişiyle beraber elbette oyunda daha fazla ve daha akıcı bir şekilde yer alabileceğinizi, aynı zamanda teknik ve görsel iyileştirmelerin olabileceğini ve oyunun her aşamasında o tutkuyu ve detayı hissedebileceğinizi aktarıyor. Durum böyle olunca oyuncuların ve hayranların beklentileri de bir hayli yükseliyor. Yeni döneme geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde elbette bu dönemin daha da uzakta olduğunu aktarmakta fayda var. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun şu anda ertelenmiş durumda ve 2025 yılı içerisinde çıkışını gerçekleştirecek.
 
 
 
Oyunun şu anda hazır olmadığı ve birçok sorunun yer aldığı aktarılıyor. Aynı zamanda geliştirici ekip bekledikleri kaliteye şu anda ulaşmadıklarını ve bu yüzden oyunculara sunamayacaklarını belirtiyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde istediğimiz şekilde yer almak için bir süre daha beklemek gerekiyor ve biz de heyecanlı bekleyişimizi sürdürebiliyoruz. Yeni sezonlara yelken açabileceğimiz bu sezonlar içerisinde büyük başarılar kazanabileceğimiz ve aynı zamanda hem lig aşamasına hem de şampiyonalara geçiş yapabileceğimiz yapımda büyük turnuvalara adım atmak durumunda kalıyor ve buralarda yapacağımız hamlelerle ve stratejilerle ön plana çıkabiliyoruz. Takımımıza olan tutkumuzla beraber dikkatli bir şekilde ilerlemeye başladığımız yapımda rakiplere karşı avantaj elde etmek için daha iyi bir şekilde odaklanmak gerekiyor ve odak noktamızı her daim takımımız ve oyuncularımız üzerinde tutmamız lazım. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabilir ve kendimize oyuna daha iyi bir şekilde kaptırabiliriz.

Futbol menajerlik oyunları içerisinde önemli bir yere sahip olan bu yapımda yapacağımız hamlelerle gidişatımızı değerlendirebiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca yapacağımız hamlelerin oldukça değişkenlik gösterebileceğini aktarabiliyoruz. Maç günü içerisinde ortaya dökebileceğimiz stratejiler burada oldukça önem arz ediyor ve kendi gidişatımızı yönlendirerek taktiksel becerilerimizi sergileyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda daha şık ve akıllı bir kullanıcı arayüzü yer alıyor ve bu arayüzle beraber kendi gidişatımızı en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Oyun içerisinde kullanıcı arayüzleri gerçekten de oldukça önem arz ediyor çünkü kullanıcılar genel olarak bu tarz yönetim simülasyonlarında kafası karışabilir ve oyuna adapte olmakta zorlanabiliyor. Durum böyle olunca hem bir yandan sade hem de oldukça kullanışlı bir arayüz sistemi ile karşı karşıya kalmaya bekleyebiliyoruz. Futbolun gerçek dünyasından alıntılanan yapım içerisinde elbette boyunca animasyonları ve geliştirilmiş grafiklerle beraber de karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda yer alacağımız süre boyunca en iyi şekilde kendi stratejilerimizi ön plana çıkaracak ve yedek kulübesine girip başka hiçbir oyuncunun yanaşamayacağı bir şekilde oldukça dikkatli bir şekilde hamlelerimizi gerçekleştirebileceğiz.
 
 

Menajerlik serisinin en yeni oyunu şu anda beklenen yapımlar arasında bulunuyor. Bu tarz menajerlik ve yönetim oyunlarından hoşlanıyorsanız elbette oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
PlayStation Plus'a Ekim Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı KONAMI ve FIFA eSporda İş Birliği için El Sıkıştı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız