Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Stalker: Legends of the Zone Trilogy'nin Switch Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Geliştiriciliğini GSC Game World ekibinin üstlendiği korku odaklı birinci şahıs nişancı aksiyon koleksiyonu S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy'nin Switch çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre 31 Ekim tarihinde Switch konsoluna geliyor ve 31 dolarlık fiyat etiketi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Stalker üçlemesi Swtich yolcusu
 
 
 
S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy bildiğiniz üzere ilk olarak 6 Mart tarihinde PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Koleksiyona bakacak olursak S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky ve S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat oyunlarını içerdiğini aktarabiliriz. Her oyun aynı zamanda ayrı ayrı satılıyor ve 20 dolarlık fiyat etiketine sahip.
 
S.T.A.L.K.E.R. serisini oluşturan üçlemeyi içeren koleksiyon, tek oyunculu ve hikaye odaklı bir deneyim sunuyor. Koleksiyon içerisinde yer alan oyunların Switch sürümünde yeniden düzenlenmiş görseller, yenilenmiş nişan alma desteği, tam el ve TV modu desteği, dokunmatik arayüz, özelleştirilmiş kontroller ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Switch konsolu için optimize edilmiş sistemlerle beraber oyunda daha akıcı bir deneyim elde edebiliyor ve rahat bir şekilde adım atabiliyorsunuz.
 
 
 
Stalker üçlemesi bizlere neler vadediyor?
 
Stalker serisini hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu seri içerisinde kıyamet sonrası bir dünya bulunuyor. Ve bir yandan hayatta kalma mücadelesine adım atarken diğer yandan ise nişancı ve aksiyon deneyimi ile ön plana çıkabiliyoruz. Bununla beraber oyunda tuhaf yaratıklar, canavarlar, evrimleşmiş düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda nükleer bir saldırının sonrasında geçen bir dünyada bulunduğumuzdan dolayı elbette radyasyondan etkilenen tuhaf yaratıkların olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Dışarılarda normal olarak gördüğümüz canlıların burada radyasyon etkisi ile beraber tuhaf bir hal aldığını aktarabiliyor ve durum böyle olunca oyunda aslında bir nevi korkutucu ve gerilim dolu unsurlarla karşı karşıya kalabileceğimizi söyleyebiliyoruz. Oyun ilk etapta bildiğiniz üzere üçleme şeklinde karşımıza çıktı ve serinin temelini bu şekilde oluştu. İkonik ve kült bir seri olarak karşımıza çıkan bu yapımlar içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de türlü olaylarla karşı karşıya kaldık. Şimdi ise bu serinin Switch konusunda geleceğini aktarabiliyoruz. Elbette konsolun özel olarak çeşitli güçlendirmelerin, geliştirmelerin, iyileştirmelerin, kontrollerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebilir ve elinizdeki Switch konsoluyla beraber istediğiniz şekilde oynadığınız yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Durum böyle olunca bu tarz oyunlarda elbette konsol özel geliştirmelerle beraber daha rahat bir şekilde nefes alabiliyor, hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve düşmanları bu şekilde öldürebiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmek için elinize farklı silahlar alabiliyor, hayatta kalmanın ne demek olduğunu da oradan gözlemleyebiliyor ve diğer karakterlerle ve müttefiklerle birlikte çeşitli görevleri ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bu görevleri tamamladıkça daha fazla güçlendirme, silahın kaynağını ve çok daha fazlasının sahibi olabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca Çernobil bölgesine doğru adım atabiliyor, burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek için türlü mücadeleler verebiliyoruz. Oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde keşfedebileceğimiz ortamlar, zorluklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda oyunda gelişen olayları deneyimleyebiliyor, farklı ve rastgele olayların olduğundan bahsedebiliyor ve her bir olaya farklı şekillerde tepki vermek durumunda kalabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her şeyi başlatan Çernobil probleminin ardından elbette yapabileceklerimiz burada değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda farklı hayatta kalan grupları ve insanları bulunuyor ve radyoaktif enkazlara ve anomalilerle dolu bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Etrafta dolaşırken elbette cesaretimizi test edebiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığı süre boyunca türlü yaratıkların ve tuhaf unsurların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Oyunda daha çok karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve işlerimizi genel olarak gündüzleri halletmek oldukça önem arz ediyor. Gece ve gündüz döngüsünün bulunduğu yapım içerisinde elbette işlerimizi gündüz yapmak daha sağlıklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü geceleri daha da tuhaf yaratıkların karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz ve bu yaratıkları elbette geceleri daha az bir şekilde görebiliyor, onların bizleri gördüğü esnada ne yazık ki açık bir av olarak onların karşısına çıkabiliyoruz. Farklı görevler üstlenebileceğimiz ve hem ana görevlerden hem de yan etkinliklerden ilerleyebileceğimiz yapımda ne kadar çok görevi tamamlarsak o kadar çok kaynağın sahibi olabiliyoruz. Böylece düşmanlara karşı en iyi şekilde gelmek durumunda kalabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca elimizdeki silahları alabiliyor, tabancalarla ilerleyebiliyor, pompalı tüfeklerle geçiş yapabilir ve daha farklı silahlarla oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda bu silahlar arasında geçiş yapabiliyor ve silahlara çeşitli eklentiler takabiliyoruz. Bu eklentilerle beraber kendi atış deneyimimizi özelleştirebiliyor, kişiselleştirebiliyor ve daha güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Oyunda daha çok yukarıda bahsettiğimiz gibi karanlık bir atmosfer bulunduğundan dolayı etrafı aydınlatmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu etrafı aydınlattıktan sonra yolumuza devam etmek durumunda kalıyor ve görevleri tamamlamak için türlü zorluklarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevlerle karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde tüm bu zorlukları aşmak için elimizdeki kaynaklara ve silahlara güvenmek durumunda kalabiliyoruz. Ekonomi içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda yer aldığımız esnada elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, etrafı keşfederken tuhaf ipuçları ile karşılaşılabiliyor ve bu metinleri okurken daha önce burada yaşanılan olayları öğrenebiliyor ve bu tarz detaylarla elbette hikaye konusunda daha fazla bilgi sahibi olabiliyoruz.

Çeşitli mutantlarla karşı karşıya kalabileceğimiz ve bunları ortadan kaldırabileceğimiz yapım içerisinde insanlığın ümidi olmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyor ve Stalker macerası yaşamak için elimizden geleni yapmak durumunda kalabiliyoruz. Açlıktan gözü dönmüş mutantların burada bulunduğu yapım içerisinde tuhaf yeraltılarına doğru inmek durumunda kalıyor, akıl sağlığımıza mal olabilecek tuhaf bölgelerde kendi yolumuza bakabiliyor ve karanlık gizemlerin yanıtlarını burada aramak durumunda kalabiliyoruz. Doğu Avrupa atmosferi ile bezeli bir dünyada yer aldığımız süre boyunca Çernobil bölgesinde bulunan Pripyat şehri içerisinde bulunduğumuz esnada buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, nükleer santrallere geçiş yapabiliyor, Jüpiter fabrikası içerisinde neler olup bittiğini görebiliyor ve daha birçok bölgeden esinlenilerek oluşturulmuş açık dünyada gezip tozabiliyoruz. Bu topraklarda elbette görebildiğiniz üzere ıssızlık ve kasvetin olduğunu söyleyebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken elbette oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü sağda solda bulunan türlü düşmanlar sizlere sıkıntı verebiliyor ve oyun içerisinde tüm bu unsurların üstesinden gelmek durumunda kalabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı silahları kullanabiliyor, her bir silahla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve bu silahları kullanmak tamamen sizin tercihinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca türlü hünerlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanırken aynı zamanda sağlıklı bir şekilde yerinize almak durumunda kalabiliyorsunuz. Yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda farklı bombalar atabiliyor, düşmanları yani mutantları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor veya türlü tuzaklar kurarak onları yok edebiliyorsunuz. Zaten oyunda tamamen hayatta kalma sistemi bulunduğundan dolayı kendi karakterimizi hayatta tutmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda burada canımız azalabiliyor. Canımız azaldığında etraftan bulduğumuz kaynaklarla beraber ürettiğimiz sağlık çantalarını kullanabiliyor ve canımızı tazeleyebiliyoruz.
 
 
 
Bununla beraber oyunda elbette hayatta kalan gruplar bulunuyor. Bu gruplarla beraber içli dışlı olabiliyor, onların yanlarına gidebiliyor, gece boyunca onların yanında kalabiliyor ve onlarla farklı görevlere doğru adım atmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bununla beraber onlardan çeşitli görevler alabiliyor ve görevleri tamamladıkça daha yeni unsurların, hazinelerin ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda tüm hayatta kalma deneyimini sonuna kadar yaşayabiliyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız muhakkak oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Bununla beraber oyunun şu anda yepyeni bir devam oyunu yolda. Devam oyunu içerisinde üst düzey grafiklerin, teknoloji desteklenen ve çok daha fazlasının olacağından bahsedebiliyor ve büyük beklentilerle beraber karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Seri içerisinde yer alan oyunlar, oynanması gereken projeler arasında bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Red Dead Redemption PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı Resident Evil 2 Remake iPhone, iPad ve Mac'e Geliyor

BSC Misafiri

10.10.2024 13:33:18

0
Bu oyunlar Nintendo Switch'te oynanmaz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız