Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft, Masa Oyunu Monopoly'i Piyasaya Sürdü: Neler Sunuyor?

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Ubisoft ekibinin üstlendiği masa oyunu Monopoly çıktı. Dikkat çekici detaylarıyla ön plana çıkan oyunda günleri ve hava koşullarını takip edebileceğiniz sistemler, tam animasyonlar, mülkleri takas edebileceğiniz seçenekler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
 
Klasik Monopoly deneyiminden daha fazlasını sunmayı hedefliyor 
 
 
 
Yeni nesil bir görüntü kalitesi sunmayı vadeden Monopoly, şu anda Steam platformu üzerinde çoğunlukla olumsuz bir etikete sahip olarak karşımıza çıkıyor. Masa oyunu hissiyatı yaşayabileceğiniz yapım içerisinde, arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor, çevrimiçi modda ailecek oyuna geçiş yapabiliyor ve hamlelerinizi en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor.
 
Attığınız zar sonrasında piyonlarınızı hareket ettirebiliyor, etrafı dolaşabiliyor ve bölgeleri satın alıp kiralayabiliyorsunuz. Lobinizde en fazla 6 oyuncu ile beraber oynayabileceğiniz ve tüm dünyadaki bölgeleri satın alabileceğiniz oyunda ne kadar çok mülke sahip olursanız o kadar çok kazançlı duruma gelebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunun çevrimiçi çok oyunculu moduna erişim sağlamak için bir internet bağlantısı ve Ubisoft hesabı gerekiyor.
 
 
 
Masa oyunu neler içeriyor?
Monopoly masa oyununu hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Çocukluğumuzun oyunu olarak karşımıza çıkan ve elimizdeki zararları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığımız yapım içerisinde attığımız zar kadar kare kare ilerliyor ve çıkacak olan yeri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Farklı bölgeleri ve şehirleri satın alabileceğimiz ve buraları diğer oyunculara kiralayabileceğimiz yapım içerisinde elbette farklı kartlar çekebiliyor ve her kartın avantajı ve dezavantajı bulunuyor. Dolayısıyla burada oldukça stratejik ve planlamalı bir şekilde davranmamız gerekiyor.
 
Şimdi ise Monopoly oyununun elbette farklı versiyonları ortaya çıkmış durumda. Daha önce mobil versiyonları, konsol ve PC versiyonlarının ardından şimdi ise yepyeni bir sürümün Ubisoft ekibi tarafından bizlere sunulduğuna aktarmakta fayda var. Fakat oyunu Steam platformundaki sayfasına bakacak olursak, çoğunlukla olumsuz etiketine sahip olduğunu aktarabiliriz. Oldukça az yorumlarla beraber de karşımıza çıkan bu yapım, ne yazık ki isteneni veremiyor gibi görünüyor. Genel olarak bakacak olursak ve sayfa içerisinde belirtilen bilgilere göre, yepyeni bir deneyimle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz.
 
Aynı zamanda yepyeni bir görünümün ve geliştirilmiş oyun deneyiminin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Monopoly oyununun bu versiyonu içerisinde en yeni ve gelişmiş görsellerle karşı karşıya kaldığımız esnada animasyonların da oldukça akıcı bir şekilde karşımıza çıktığını aktarmakta fayda var. Tam animasyonda sistemlerle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapının içerisinde şehirler içerisinde satın alımlar yapabiliyor, mülkleri takas edebiliyor ve kendi imparatorluğumuzu daha da büyütmek durumunda kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı stratejiler benimseyebiliyor ve kendi planlamalarınızı ön plana çıkarabiliyorsunuz. Durum böyle olunca her biri farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Ek olarak yapacağınız hamleleri elbette önceden tartabiliyor, ancak bazı durumlarda şans faktörünün önünde bir hayli önde olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada bir yandan şans faktörü, diğer yandan ise kendi stratejiniz oyunun temelini oluşturan unsurlar arasında bulunuyor.
 
 

Monopoly imparatorluğunuzu kurabileceğiniz yapım içerisinde zarları atıp oyuna başlayabiliyor ve heyecan dolu bir macera ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya gelebileceğimiz yapım içerisinde hayat bulan bir oyun deneyimiyle ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Geliştirici ekip Ubisoft tarafından bildirilene göre, oyun içerisinde yeni nesil bir görüntü kalitesinin olduğundan bahsedebiliyor ve şehirlerin ise üç boyutlu bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Monopoly klasik serisine yepyeni bir seviyeye taşımayı hedefleyen bu yapının içerisinde şehirlerin ve birbirinden farklı mahallelerin olduğundan bahsedebiliyor. 3 boyutlu yapısıyla beraber elbette ilgi çekici ortamlarla, bölgelerle ve ikonik yapılarla karşı karşıya kalabiliyor ve aslında sadık bir şekilde oyunun bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Hepimizin çocukluğuyla beraber ön plana çıkan ve ardından geldiğimiz noktada daha farklı versiyonlarının ve sürümlerinin bulunduğu yapının içerisinde zarımızı atabiliyor ve çıkan zarın sayısına göre elbette nereye doğru ilerleyebileceğimize karar vermek durumunda kalabiliyoruz.
 
Oyun bildiğiniz üzere döngüler halinde devam ediyor ve her bir tam turdan sonra yapılacak hamlelerin ne olduğunu az çok kestirmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber şans faktörünün bir hayli ön planda olduğunu, aynı zamanda elinizdeki kartları en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Hayat bulan bir oyunla beraber ilgi çekici masa oyunu deneyimiyle ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde yanımızdaki arkadaşlarımıza çağırabiliyor ve hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oyuna oynayabiliyoruz. Zarımızı atıp ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde şehrin ve birbirinden farklı mahallelerin burada olduğunu görebiliyor, keşfetmek için oyun alanına doğru bir gezinti yapabiliyor ve bir sonraki hamlelerinizi elbette önceden rakiplerimiz ile beraber kestirmek ve izlemek durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla masa tahtasını en iyi şekilde değerlendirebiliyor, burada hangi hamleleri yapabileceğimizi önceden karar verebiliyor ve yapacağımız hamleleri önceden kestirdikten sonra kendimize ait bir plan ortaya çıkarabiliyoruz.
 
Bununla beraber klasik serinin yepyeni bir versiyonu ile beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek yerine masaüstü hissi yaşamak adına daha orta derecede bir hızla ilerlemek durumunda kalıyor ve oyun içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca tüm hamlelerimizi değerlendirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve bu değerlendirmelerle beraber oyun içerisinde yapacağımız planlamaları diğer oyunculardan farklı şekillerde yapmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde diğer oyuncuların önüne geçebilir ve alacağımız her bir kararla beraber daha fazla kazanca sahip olabiliriz.
 
 

İlgi çekici şans faktörü ile beraber yer alabildiğimiz yapının içerisinde zarımızı attıktan sonra piyonumuzu ileriye doğru taşıyabiliyor ve alım satım yaparken aynı zamanda takas ederken zenginliğe giden yolda elimizden geleni yapmak durumunda kalabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde gece ve gündüz döngüsünün bulunduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda hava durumu gibi çeşitli döngülere sahip bir şehir içerisinde yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Bu da oyuna farklı bir bakış açısı katan unsurlar arasında bulunuyor ve aynı zamanda gece ve gündüz döngüsü arasında gerçekten de değişkenlik gösteren ortamlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Güneşte gündüzlerle beraber fırtınalı gecelere doğru adım atabileceğimiz yapım içerisinde ortamın atmosferine oyun tahtasının ne kadar değiştiğini burada gözlemlemeye çalışabiliyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde elbette artık piyonumuzu hareket ettirebiliyor, etrafta dolaştırabiliyor ve hatta zıplatabiliyoruz.
 
Kazancımıza kazanç eklemeye çalıştığımız ve piyonları devirmeye başladığımız yapım içerisinde ailecek oyun gecelerinin vazgeçilmezi artık elimizin altında bulunuyor. Kendi evimizde en fazla 6 oyuncuyla beraber oyun oynamak durumundayız ve imparatorluğa doğru gidecek yolda elimizden geleni yapmak durumundayız. Çapraz oyun desteği ile beraber diğer oyuncularla karşı karşıya kalabilir, çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve zar setimizi istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor, favori piyonlarımızı da burada seçebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yine kısıtlı bir şekilde karşımıza çıkan bir özelleştirme sisteminden bahsedebiliyoruz. Çevrimiçi çok oyunculu dahiline geçiş yapmak istiyorsanız, elbette öncelikle bir internet bağlantınızın olması gerekiyor. Ardından Ubisoft hesabı açarak oyuna geçişinizi sağlayabiliyorsunuz. Bu iki unsurla beraber çevrimiçi kısmına doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunu tek oyunculu bir şekilde oynamak durumunda kalıyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, Monopoly, hemen herkesin çocukluğundan hatırladığı ve dünya genelinde sevilen bir masa oyunudur. Oyunda, oyuncular zar atarak ilerledikleri bir platformda şehirler ve mülkler satın alarak bunları geliştirmeye ve diğer oyunculara kiralayarak gelir elde etmeye çalışır. Aynı zamanda, şans kartları ve kasa kartları gibi ek unsurlar sayesinde oyuna strateji ve sürprizler eklenir. Oyunun temel mantığı, doğru yatırımlar yaparak en büyük mülk imparatorluğunu kurmak ve rakip oyuncuları iflas ettirmek.
 
 

Ubisoft tarafından geliştirilen yeni Monopoly sürümü, dijital platformlarda bir adım daha atarak PC ve konsol versiyonlarıyla oyunculara ulaşmayı hedefliyor. Ancak, bu yeni sürümün Steam platformunda çoğunlukla olumsuz geri bildirimler aldığını görüyoruz. Oyuncular, beklentilerinin altında kalan oyun deneyimi ve yeterince akıcı olmayan sistemlerden şikayet ediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
The Last of Us'ın 2. Sezonundan Yeni Fragman Yayınlandı Final Fantasy 16 Complete Edition PS5 Konsoluna Çıktı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız