Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hayatta Kalma Oyunu Sengoku Dynasty'nin Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
Yayıncılığını Toplitz Productions ve geliştiriciliğini Superkami ekibinin üstlendiği Uzak Doğu temalı açık dünya hayatta kalma simülasyon oyunu Sengoku Dynasty'nin tam sürüm çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun Kasım ayında Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden PC için ardından 2025 yılında ise konsollar için piyasaya sürülecek.
 
Sengoku Dynasty çok olumlu etiketine sahip
 
 
 
Sengoku Dynasty bildiğiniz üzere ilk olarak 10 Ağustos 2023 tarihinde PC için erken erişim olarak piyasaya sürüldü. Şu anda oyun tam sürüme PC platformunda kavuşuyor aynı zamanda 2025 yılında konsollar için yayınlanmayı bekliyor. Hangi konsollara çıkacağı henüz açıklanmadı ancak PlayStation Store üzerinden şu anda istek listesine ekleyebiliyorsunuz.
 
Toplitz Productions CEO'su Matthias Wunsche oyun hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Sengoku Dynasty'nin 16. yüzyıl Japonya'sı büyüleyici bir dünyayı ayaklarınızın altına seriyor. Zengin bir tarihi dönemi ve kültürü yansıttığımız yapımda nefes kesici manzaralar bulunuyor ve sizlerin bu dünyayı keşfetmenizi istiyoruz.”
 
Oyunda hayatta kalmak için kendi evinizi inşa edebiliyor, topluluğunuzu büyütebiliyor, savaş ve ekonomi dengesini sağlayabiliyor ve sıradan bir karakterden liderliğe yükselmeye çalışıyorsunuz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Hayatta kalma oyunlarına bir yenisi daha eklenmeye hazırlanan yapım içerisinde farklı bir tema bizleri bekliyor. Feodal Japonya'da geçen açık dünyada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi kendi köyümüzü kurmaya hazırlanıyor. Göllerden nehirlere, ağaçlık alanlardan oldukça güzel yeşilliklere kadar farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda, hangi bölgeye doğru köyümüzü kurmak istiyorsak ona göre hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor ve kendi seçimimizi yapabiliyoruz.
 
Tamamen bizim seçimlerimize göre ilerleyebileceğimiz yapının içerisinde feodal Japonya'da geçen açık dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu zorlu dünya içerisinde hayatta kalmanın ne kadar zor olduğunu doğrudan görmek durumunda kalabiliyoruz. Oyunda elbette hayatta kalma oyunlarında olan tüm mekaniklerin bulunduğundan bahsedebiliyor ve karakterinizin yemesinden, içmesinden yaralanmasına kadar oldukça fazla unsuru ile karşı karşıya kalabilir ve bunlarla ilgilenmek durumunda kalıyorsunuz. Durum böyle olunca elbette hem kendinize barınacak bir yer bulmaya çalışırken görebiliyor, hem de avlanırken bulabiliyorsunuz.
 
Durum böyle olunca oyunda yapacağınız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurguluyor ve yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda hangi bölgeye köyü kurmak istiyorsanız ve hangi bölgeye yerleşmek istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor ve daha çok korunaklı alanlara bu yerleri kurmanız elbette çok daha önem arz ediyor. Çünkü bu tarz detaylarla beraber oyunda dışarıya karşı açık bir hale gelebiliyor ve vahşi hayvanların ve diğer düşmanların da burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyunda hem eğlenceli hem de zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Tamam, bu zorlukları en iyi şekilde aşmak için hem tek başınıza hem de çok oyunculu eşli modla beraber yanınıza arkadaşlarınızı davet edebilir ve bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerlerken, aynı zamanda yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşınızla beraber elbette çok daha eğlenceli bir deneyime adım atabiliyorsunuz. Bununla beraber arkadaşınıza bir iş verebiliyor, onunla bir iş bölümü kurabiliyor, sohbet edebiliyor ve farklı işlerle beraber daha hızlı bir şekilde oyuna adapte olabiliyorsunuz. Bununla beraber aynı zamanda oyunda bir iş yapılacaksa elbette iki kişinin yaptığı işle beraber çok daha fazla zamandan tasarruf edebiliyor ve hızlı bir şekilde kendi bölgenizi kurmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Bununla beraber elbette hangi kaynakların toplanması gerektiğine karar verebiliyor, her topladığınız kaynakla beraber farklı üretimler yapabiliyor, kendi bölgenizi inşa edebileceğiniz yapılarla karşı karşıya kalabiliyor ve heyecanlı bir deneyimin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Heyecanlı bir feodal Japonya'nın bulunduğu yapım içerisinde, hiç karışıklığın ve siyasetin kaos olduğu bir dönemde yer almak durumunda kalıyor ve burada başlayarak kuracağımız hanedanın lideri olmak durumunda kalabiliyoruz. Bir yandan köy lideri olduğumuz, diğer yandan ise köyümüzü büyütüp daha da fazla topluluğa sahip olduğumuz yapının içerisinde çok oyunculu eşli mod ile beraber istediğimiz gibi kamera bakış açıları arasından geçiş yapabiliyoruz. Oyunda ister birinci şahıs istersek de üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve bu seçimlerin tamamen bize ait olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde gece ve gündüz döngüsünün olduğunu aktarmakta fayda var. Bu tarz oyunlarda zaten dinamik bir gece ve gündüz döngüsünün bulunması olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca işlerimizi gündüz halletmek durumunda kalıyor, geceleri ise elbette karakterimizi dinlendirmek ve uyumak durumundayız. Bununla beraber oyunda gerçek hayatta neler yapabiliyorsak aynı şekilde burada yapmaya çalışıyor ve gerçekçi bir yapının da burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Her bir yapıyla ve hamle ile beraber karakteriniz yorulabiliyor, dinlendirmeye çalışabiliyor, kaynaklar toplamaya çalışıyor ve çok daha fazlasıyla beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Bir yandan heyecanlı, diğer yandan ise zorlu bir yapıyla karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda açık dünyayı istediğiniz gibi deneyimleyebiliyor ve burada aksiyon ve rol yapma deneyiminin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda kendi köyümüzü inşa etmek durumunda kalıyor ve bununla beraber kendimize ait bir hayat kurmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Muhteşem açık dünyayı keşfederken hayatta kalmanın ve köy topluluğunu desteklemenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber oyunda üretebiliyor, kaynakları toplayabiliyor ve zanaatkar yaparak istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Kıtlık ve savaşın harap ettiği bir dünyada yer aldığımız süre boyunca burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerledikçe her bir ortamın farklı manzaralara, kaynaklara ve çok daha fazlasına sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda tek başınıza ilerlemek yerine arkadaşınızı yanınıza davet edebiliyor ve bu sayede daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda arkadaşınızla beraber sohbet edebiliyor, onunla neler yapabileceğinize karar verebiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde iki farklı kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebiliyor, hangisi kolayınıza geliyorsa onu seçebiliyorsunuz. Zorlu düşmanlarla savaşabileceğiniz yapım içerisinde aynı zamanda aksiyon sisteminin de olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Üst düzey bir lider olabileceğimizi yapım içerisinde bir yandan kendi mirasımızı korumaya çalışıyor ve kendi bölgemize inşa etmek durumundayız. Bir lider olarak oyunda yer aldığımız süre boyunca etraftaki kaynakları toplayabiliyor, her bölge içerisinde farklı kaynakların olduğundan bahsedebilir ve bu kaynakları bazen ele geçirmenin zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırdığını söyleyebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde zanaatkarlık yapabiliyor, topladığımız kaynakları birleştirebiliyor, üretim mekanizması içerisinde değerlendirebiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. İlgi çekici bir Orta Çağ dünyasında yer aldığımız süre boyunca oyunda zorlu düşmanlarla savaşmak için elimizdeki aletleri en iyi şekilde değerlendirebiliyor, üretebiliyor ve karakterimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Hanedanlığın lideri olmaya çalışabileceğimiz ve kuracağımız topluluğu büyütmeye başlayacağımız yapımda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve dikkat çekici ortamlarda kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken diğer taraftan efsanevi bir maceraya adım atmak durumunda kalıyor ve savaşçı veya keşif arasından istediğimizi seçebiliyoruz. Yapım içerisinde köy topluluğumuzu desteklemek için elbette kaynaklar toplayabiliyor, üretebiliyor, avlanabiliyor, farklı yapılar inşa edebiliyor ve tarım yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hem simülasyon unsurları hem de inşa etme unsurları bulunuyor. Bu sistemlerle beraber etraftaki kaynakları en iyi şekilde topladıktan sonra burada zanaatkarlık mekaniği ile beraber üretim aşamasına geçiş yapabiliyor ve ek olarak ürettiğimiz yapılarla gidişatımıza yön verebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok kaynak toplarsak, o kadar çok avantajlı konuma geçebiliyor ve bu sayede çeşitli bonuslardan yararlanabiliyoruz. Kendi mirasımızı koruyabileceğimiz yapımda avlanmak için elbette türlü aletler geliştirmek gerekiyor ve bu aletleri oluşturmak için de kaynakları toplamamız lazım. Dolayısıyla oyundaki her bir unsur bizlere yararımıza olacak şekilde tasarlanmış durumda.
 
 
 
Oyunda avlandıktan sonra yeme ve içme sistemlerimizi geliştirebiliyor ve daha fazla kaynağın sahibi olduktan sonra karakterimizi hayatta tutmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bunları topladıktan sonra ve ne kadar çok kaynağa sahip olduğumuzu gördükten sonra hayatta kalma şansımızı buna göre değerlendirebiliyoruz. Farklı yapılar inşa edebileceğimiz yapım içerisinde her bir yapının farklı şekillerde avantajları bulunuyor ve bunlarla beraber elbette kendi bölgemizi kurduktan sonra barınabiliyor ve buralarda yatabiliyoruz. Bu sayede gece boyunca türlü zorluklarla karşı karşıya kaldığımız esnada inşa ettiğimiz yapılarla diğer tehlikelerden korunabiliyoruz ve bununla beraber mevsim geçişlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Oyunda sadece gece ve gündüz döngüsünün dinamik olarak değil, aynı zamanda mevsim geçişlerinin de dinamik olarak bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde kendi hanedanlığımızı sıfırdan kurmaya çalışıyor ve mevsimler geçiş yaptığı süre boyunca tüm mevsimlerin zorlu yapıları beraberinde geliyor. Dolayısıyla kışın boyunca sıcak yerler aramak durumunda kalıyor, inşa ettiğimiz ev içerisinde elbette sıcaklığı korumaya çalışıyor ve bu sayede soğuktan korunmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla mevsimlerin getirmiş olduğu dinamik unsurların ve zorlukların olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Mevsimler sadece etraftaki ortamlara, atmosferlerine ve temaya değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda kendi dinamik unsurları ile beraber geliyor. Durum böyle olunca mevsimlerin getirmiş olduğu bu zorluklardan kurtulmak için elbette türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve o mevsime göre hareket etmek durumunda kalıyorsunuz. Geniş bir maceraya atılabileceğiniz yapım içerisinde istediğiniz role bürünebiliyor ve isterseniz bir lider, isterseniz zanaatkar ve çok daha fazlasıyla beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyorsunuz. Bu seçimlerle beraber elbette hangisi olacağınızı seçebilir ve bununla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi seçimlerini yaparak farklı bir oyun deneyimine adım atmak durumunda kalıyor.

Çeşitli canlılarla dolu bir dünyaya adım atabileceğimiz ve buralarda ormanlara, dağlara, bahçelere ve çok daha fazlasına adım atabileceğimiz yapımda açık dünyada köy kurma deneyimiyle ortaya çıkmaya çalışıyor. Oyunda elimize baltalar alabiliyor, baltalarla beraber ağaçları kesebiliyor, ağaçların dallarını budayabiliyor, avcılık yapabiliyor ve çok daha fazla detayla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendi deneyimlerimizi oyuna dahil edebiliyor, üretip inşa edebiliyor, savaşabiliyor ve etrafı en iyi şekilde yönetmek durumunda kalabiliyoruz. Sıfırdan başlayıp köyümüzü geliştirebildiğimiz ve konu içerisinde vadi'nin dört bir yanına yayılan bir topluluğu kurmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve buralarda yer aldığımız süre önce istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Her bir oyuncunun farklı bir deneyimle karşı karşıya kaldığı oyun içerisinde açık dünyada köy kurma deneyimini en iyi şekilde yaşayabiliyor ve burada yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Tek başınıza veya çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz yapım, hemen hemen her oyuncu kesimine hitap ediyor. İster kendi yolunuzdan ilerleyin, isterseniz de farklı şekillerde yer alın; bu tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişeceğini gösterebiliyor. Büyük köyler kurabileceğiniz ve bu köylere en iyi şekilde yönetebileceğiniz yapım içerisinde farklı kamera bakış açılarıyla beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Son olarak, yapım içerisinde elbette ne kadar çok etrafı keşfederseniz, o kadar çok kaynağın sahibi olabilir ve kaynağın sahibi olduktan sonra da hayatta kalma şansınızı arttırabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Monster Hunter Wilds İçin Başlangıç Rehberi Videosu Yayınlandı Final Fantasy 16'nın PC Sürümü İçin İlk Güncelleme Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız