Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Predator: Hunting Grounds'ın PS5 ve Xbox Series Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Geliştiriciliğini IllFonic ekibinin üstlendiği çevrimiçi odaklı nişancı aksiyon oyunu Predator: Hunting Grounds'ın PlayStation 5 ve Xbox Series sürümleri daha önce duyurulmuştu. Şimdi ise bu sürümlerin çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre 1 Ekim tarihinde yeni versiyonlar piyasaya sürülecek.
 
Konsol sürümlerinin ön siparişleri açık 
 
 
 
Oyunun sadece dijital olarak değil aynı zamanda fiziksel sürümleri de yayınlanacak. Açıklanan detaylara göre 12 Kasım tarihinde Skybound Entertainment tarafından PlayStation 5 için fiziksel sürümler satışa sunulacak. Fiziksel sürümün ön siparişleri ise 24 Eylül yani bugünden itibaren başlayacak.
 
Predator: Hunting Grounds bildiğiniz üzere ilk olarak 24 Nisan 2021 tarihinde PlayStation 4 ve PC için piyasaya sürüldü. Oyunun PC sürümü ise Steam ve Epic Games Store üzerinden yayınlandı. Oyunun konsol sürümlerinde farklı paketler bulunuyor. Standart sürüm çeşitli bonusları içerirken, Jungle Edition hayranların sevdiği Predator'ları içeriyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Nişancı olup avlayıp veya av olduğumuzu yapım içerisinde çok oyunculu bir yapı yer alıyor ve elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir ekibin parçası olarak ilerlemek durumundayız ve vahşi av bizi bulmadan önce görevleri tamamlayabiliyor. Bu sayede aslında zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda bir avcı olabiliyor ve diğer oyuncuları avlamak durumunda kalabiliyor veya diğer takımlarda yer alan hayatta kalanlarla beraber avcının sizi avlamasına izin vermeden görevleri tamamlamak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla iki farklı takımın burada olduğunu aktarmakta fayda var. Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda avcı ya da av olmak için büyük bir mücadele verebiliyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde hangi tarafta bulunuyorsak ona göre seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor ve bunun bir parçası olarak hızlı bir şekilde ilerlemek durumundayız. Oyun içerisinde iki farklı takımın bulunduğundan bahsettik. Birinci takım elbette avcıya görünmeden görevleri tamamlamak durumunda kalıyor ve bu sayede hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor.
 
Aynı zamanda diğer oyuncularla iş birliği içerisine girebilir ve böylece daha kolay bir şekilde görevleri tamamlamak isteyebiliyor. Ancak diğer taraftan avcı grubunda olursanız diğer oyuncuları avlamak tamamen sizin işiniz oluyor ve böylece onların görevlerinin tamamlanmasını engellemek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda aslında iki farklı takımın kendilerini engelleme üzerine kurulu bir sistemle karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. Dikkat çekici içeriklerle ve nişancı unsurları ile beraber yer alabileceğimiz yapımda kullanabileceğimiz farklı silahların olduğundan bahsedebiliyor ve bu hamlelerle beraber elbette hangisini kullanabileceğimizi seçebiliyoruz. Zorlu bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerin ne kadar değerli olduğunu vurgulayabiliyor ve ölümcül uzaylı silahlarını kullanarak düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Yapım içerisinde ava çıkabiliyor ve kendimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Her bir takımın farklı gereksinimleri ve görevleri bulunuyor. Bu görevleri yapmak için elimizden geleni yapmak durumundayız ve oyunda bir Predator olursanız elbette rakip Fireteam adlı bir ekibi avlamak durumunda kalıyorsunuz. Böylece ölümcül uzaylı silahlarınızı kullanarak avınızın izini sürmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber helikoptere gidebiliyor ve 4 kişilik bir ekibin parçası olabiliyorsunuz. Avcı'nın karşısında yer aldığınız süre boyunca 4 kişiyle beraber ilerleyebiliyor ve istediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bununla beraber elbette diğer oyun konseptlerine benzer bir şekilde bu oyunun içeriğinin olduğundan bahsetmekte fayda var.
 
Oyunda iki takımın olduğunu söylerken elbette bir takım gerçekten de zorlu bir yapı içerisinde bulunuyor. Ve eğer avcı modunda olursanız daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısına çıkabiliyor ve diğer oyuncuları avlamak elbette oldukça eğlenceli bir yapıyı beraberinde getiriyor. Eğer normal bir takım içerisinde yer alırsanız elbette daha zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Çünkü bir yandan size avlamak isteyen bir avcının olduğundan bahsedebiliyor, diğer yandan ise görevleri yerine getirmeniz ve bu bölgeden ayrılmanız gereken bir durumun olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca zorlu görevleri tamamlayabiliyor ve kaçmak için büyük bir mücadeleye giriş yapabiliyorsunuz. Elbette kaçmak için ortamda bulunan helikopteri doğru adımlarla helikoptere ulaşmak için zorlu bir mücadele vermeniz gerekiyor. Ve insanların ve uzaylı silahlarının bulunduğu yapım içerisinde iki farklı takımla beraber yer alabiliyorsunuz ve her bir takım burada son teknoloji ürünü silahlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyor. Ek olarak oyun içerisinde elbette sürekli olarak çarpışabileceğiniz bir savaş sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve pek çok ölümcül silahla beraber omuz omuza mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde aksiyonun dozunun gitgide artış gösterdiğini ve yapacağınız hareketlerin oldukça çevik ve hızlı olduğunu söyleyebiliyoruz. Avcı sizi bulmadan görevleri tamamlayabileceğiniz ya da bir avcı olarak ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde hangi takıma geçiş yapmak istiyorsanız elbette lobiye giriş yaptıktan sonra takımlar otomatik atılıyor ve buna göre kendi hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca hangi hamleleri yapmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor ve daha fazla detaylı gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Zaten bu tarz farklı haritalar bulunuyor ve her harita içerisinde yapacağınız hamlelerin ne kadar zorlu olduğunu görebileceğiniz bir sistemle karşı karşıya gelebiliyorsunuz.

Avcı veya av olabileceğimiz yapımda insan ve uzaylının mücadelesini konu alan bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz ve burada yapacağımız hamlelerin ne kadar zorlu olduğunu aktarabiliyoruz. En zorlu avını bile takip eden bir avcı ile karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde ıssız ormanlardan geçebiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Oyun içerisinde bahsettiğimiz gibi farklı ortamlar bulunuyor ve her harita içerisinde farklı hamleler gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bir noktada elbette oyun içerisinde ortamların ve yerlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek oldukça önem arz ediyor.
 
Çünkü ezberlediğiniz her bir küçük detay ile beraber kaçışınıza en iyi şekilde planlayabiliyor ve kafanızda tasarlayabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyunda elbette bir yandan görevleri tamamlarken diğer yandan ise bölge bilginizi en iyi şekilde elinize alabiliyor ve bu detayların oldukça kritik olduğunu vurgulamakta fayda var. Bu oyun içerisinde bildiğiniz üzere çok oyunculu bir yapı bulunuyor ve bu çok oyunculu yapıyla beraber yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyor veya dünya çapındaki diğer oyuncularla oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde nişancı ve aksiyon unsurları ile karşı karşıya kalabiliyor ve 4 kişilik seçkin Fire Team takımıyla beraber ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Bu kapsamda avcı yani Predator sizi bulmadan bu bölgeden sıyrılmak ve görevleri tamamlamanız gerekiyor. Oyun tamamen bu sistemden ibaret olarak karşımıza çıkıyor ve her bir karakterin burada farklı yetenekleri, becerileri, silah tutuş şekli ve çok daha fazlası ön plana çıkıyor. Dolayısıyla bunların seçimleri ise tamamen size ait oluyor.
 
 
 
Oyunda kullanabileceğiniz silahlarla, tuzaklarla ve çok daha fazlasıyla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi ekipmanlarınızı en iyi şekilde kullanabiliyor ve daha fazla detaylı gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Çok kapsamlı ölümcül görevlere adım atabileceğiniz yapımda kapsamlı ölümcül uzaylı teknolojileri ile karşı karşıya kalabiliyor, aralarında seçim yapabileceğiniz sistemleri ön plana çıkarabiliyor ve avcı olarak oynadığınız esnada elbette ödülleri tek tek toplamak durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir karakterin burada farklı bir yeteneği bulunuyor ve bu yetenekleri ön plana çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda neler yapabileceğinizi görebiliyor ve buna göre hamlelerinizi ve bir sonraki planınızı tasarlayabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde ilginç uzaylı silahları ile karşı karşıya kalabileceğiniz için elbette bu uzaylı silahlarını nasıl kullanılacağı konusunda fikir sahibi olmak isteyebilirsiniz. İşte bu noktada her bir silahı elinize alabilir, istediğiniz gibi kullanabilir ve buna göre kendi gidişatınıza yön verebilirsiniz. Aynı zamanda hangi silahı kullanmak istiyorsanız ona göre seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kapsamlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz ve değerli bir av olarak yer alabileceğiniz yapımda yaptığınız hamleleri en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve ağaçların tepesinde iken yanıp sönen ışıklarla ve uğursuz çatırdama sesleri ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette tuhaf unsurlarla, ses efektleri ile korkutucu detaylarla ve çok daha fazlasıyla yerinize alabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde istediğiniz gibi ölümcül rakiplerle karşı karşıya kalabiliyor, zorlu evrenlere doğru adım atabiliyor, farklı bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve onun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Oyuna özgü tema şarkılarının bulunduğu yapım içerisinde aynı zamanda efektlerin ne kadar düzgün bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Zaten bu tarz oyunlarda arka plan müzikleri, sesleri ve efektleri oldukça önem arz ediyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirirken aynı zamanda bu efektlerle ve seslerle beraber ön plana çıkmak oyuna daha iyi bir şekilde kendinizi kaptırmanızı sağlayabiliyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde rakiplerle istediğiniz gibi karşı karşıya olduğunuz süre boyunca aksiyonun dozunun gitgide artış gösterdiğini söyleyebiliyor ve bu sistemin ne kadar zorlu olduğunu aktarabiliyoruz. Uzaylı silahlarına karşı insan silahlarının kullanıldığı yapım içerisinde elbette iki farklı takımın kullanabileceği çeşitli detaylar yer alıyor ve bu araçları ve unsurları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Çekici detaylarla ön plana çıkabileceğiniz yapım içerisinde ağır silahlardan hafif silahlara kadar oldukça farklı tüfekleri elinize alabiliyor, silahlarla ilerleyebiliyor ve daha fazla sistemlerle oyunda ilerleyebiliyorsunuz. Elbette her bir silah farklı sekme detayı, hassasiyeti, nişanı alma tekniği, şarjör kapasitesi ve çok daha fazlasıyla beraber değişkenlik gösterebiliyor. Bu tarz detaylarla oyunda hangi silahı almak istiyorsanız seçim yapabiliyor ve buna göre çok sayıda son teknoloji ürünle karşı karşıya gelebiliyorsunuz.
 
 
 
Tabancalardan saldırı tüfeklerine kadar oldukça farklı sistemlerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Orman savaşlarına adım atabileceğiniz yapımda istediğiniz gibi Güney Amerika'nın tehlikeli sık ormanlarına geçiş yapabiliyor ve yaygın çalılıklar içerisinden kendi yolunuzu bulmaya çalışabiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda çok sayıda çatışma bölgesi bulunuyor ve her çatışma bölgesinde elbette yapacağınız taktiklerin ve stratejinin ne kadar önemli olduğunu görebiliyorsunuz. Yapım içerisinde gerilla askerleri, su kenarındaki savunma barınaklarının arasında iyice kaybolabiliyor ve hedefe ulaşmak için birlik olabiliyor veya tamamen tek başınıza stratejik bir şekilde hareket edebiliyorsunuz. Eğer avcının karşısında yer alan takımda bulunuyorsanız elbette bu durumları ve taktikleri en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra oyunda elbette çevreye dağılmış çeşitli stratejik noktaların olduğundan bahsedebiliyor ve daha fazla detaylı oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı strateji benimseyebiliyor ve kendi stratejinizi oyuna dahil ederken aynı zamanda oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Yapım içerisinde eğer bir avcı olursanız doğaüstü güçlerinizi kullanabiliyor, ağaç ve ağaçlara tırmanabiliyor ve avınızı korkutucu bir hızla takip etmek amacıyla farklı şekillerde gücünüzden faydalanabiliyorsunuz. Durum böyle olunca elbette avcı olurken çok daha hızlı ve çevik bir şekilde hareket edebiliyor ve kendi yeteneklerinizi daha da ön plana çıkarabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi deneyiminizi ön plana çıkararak hangi stratejiyi yapmak istiyorsanız ona göre katılım sağlayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun çok oyunculu bir yapıya sahip olduğundan dolayı elbette yapacağınız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabileceğimiz bir dünyada yer alıyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız tavsiye edilen yapımlar arasında bulunuyor diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
ESL Pro Lig Sezon 20 Şampiyonu Natus Vincere Oldu! Sega, Sonic Odaklı Yeni Canlı Yayın Etkinliği Düzenleyecek

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız