Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Two Point Museum Çıkış Tarihi Açıklandı: Ön Siparişlere Açıldı

 
 
Yayıncılığını SEGA ve geliştiriciliğini Two Point Studios’un üstlendiği müze yönetim simülasyon oyunu Two Point Museum'un çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre 4 Mart 2025 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek.
 
İki farklı sürümle bizlere sunulacak 
 
 
 
Two Point Museum iki farklı sürümle bizlere sunulacak. Şu anda ön siparişlere açık olan oyunun standart sürümü ülkemizde 25 dolar, Kaşif sürümü ise 35 dolardan satışta. Oyunun Kaşif sürümü, ana oyunu 5 günlük erken erişimi, özel bir bölgeyi, özel bir meydan okumayı, nadir sergiler içeren Prestij paketini, Explorer Items & Cosmetics paketini ve 5.000 şanpara'yı (oyun içi para birimi) içeriyor.
 
Oyunu ön sipariş verirseniz aşağıdaki içeriklere erişim kazanabiliyorsunuz:
 
- Dekoratif Sonic heykeli
- Dekoratif Shadow heykeli
- Etkileşimli Sergi - Kıskaç Makinesi
- Sonic, Tails ve Shadow personel kıyafetleri
- Özel Hediyelik Eşya Dükkânı Nesnesi - Sonic, Tails ve Shadow Tulumları
- Özel Hediyelik Eşya Dükkânı Nesnesi - Sonic ve Shadow Peluşları
- Sonic seviyesi temalı 2 zemin deseni
- Sonic seviyesi temalı 1 duvar kâğıdı
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici serinin yeni oyunuyla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi müzeye kaptırabiliyoruz. Oyunda yönetim unsurları, müze teknikleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Yapım içerisinde misafirlere eğlendirebiliyor, onların nasıl bir RP'ye sahip olduğunu görebilir ve onlardan yüksek puanlar almak isterken elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici bağışlar elde edebileceğimiz ve müzeyi en iyi şekilde koordine edebileceğimiz yapım içerisinde farklı planlamalar yapabiliyor ve dikkat çekici ortamlarla kendimizi bulabiliyoruz.
 
Oyun hem müzenin elbette oldukça geniş olduğunu görebiliyor, farklı odalar ekleyebiliyor, müzeyi daha da derin hale getirebiliyor ve daha fazla müşteriyi kendimize çekebiliyoruz. Acemi bir küratör olarak yer alabileceğimiz yapının içerisinde istediğimiz gibi ilerlerken, aynı zamanda yapacağımız hamlelerin ve planlamaların oldukça dikkat çekici olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber yapının içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi farklı eğlencelere dalış yapabiliyor, misafirleri eğlendirebiliyor, hamlelerimizi düşünebiliyor ve eserlere sahip çıkmak durumunda kalıyoruz.
 
Müziklerini planlayıp tasarlayabileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde elbette her bir oyuncu bu tarz oyunlarda farklı bir dönem elde edebiliyor ve bununla beraber kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu kendi deneyimine özelleştirirken müzeyi farklı şekillerde değerlendirebiliyor. Aynı zamanda kendi tasarımını yapabiliyor, personelini mutlu edebileceği ve personelden müşterilere kadar her bir detay ile beraber ilgilenebileceğini yapım içerisinde bu detaylarla beraber misafirleri eğlendirebiliyor, bağışları cebe atabilir ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Serginizi keşfedebileceğiniz ve her bir sergi unsuruyla beraber daha fazla detay ile beraber yer alabileceğimizi zaten içerisinde dikkatinizi ona vermeniz gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapının olduğundan bahsediyoruz.
 
 

Serinin en yeni oyunu içerisinde etrafı temiz tutmanız gerekiyor ve aynı zamanda müşterileri memnun ederek elbette gelecek olan kişileri daha da fazla değerlendirebiliyorsunuz. Bununla beraber her bir müşteriyi en iyi şekilde değerlendirdikten sonra elbette onlardan farklı bahşişleri alabiliyorsunuz. Böyle bahşişlerle beraber müşterilerin memnuniyetinin ne kadar önemli olduğunu görebiliyorsunuz. Sergileri aynı zamanda çocuklardan koruyor, vereceğiniz diğer taraftan uzak diyarları keşfe gönderip bulabileceğimiz yapımda uzmanlarımızı en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve bu uzmanlarla beraber aynı zamanda farklı şekillerde müzenin içerisinde sergileyebileceğimiz unsurları bulabiliyoruz. Kimse sistemi durdurmak üzere oyunda derinlemesine bir deneyimin bizlere sunmayı hedefliyor.
 
Dikkat çekici unsurlarla yer alabileceğimiz yapımda elbette serinin önceki oyununda yer alan sistemlerin daha da fazla gelişmiş halleri burada yer alıyor. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz, kendimizi tasarlayıp geliştirebileceğimizi, hayal gücümüzü açığa çıkarabileceğimiz yapımda farklı sanatsal sistemlerle karşı karşıya gelebiliyor ve kalabalıkların müzeye akın etmesini sağlamak durumunda kalıyorsunuz. Misafirler burada hem eğlenmek hem de bilgilenmek istiyor. Dolayısıyla burada rehberle tutabiliyor, uzmanlarınızı en iyi şekilde işe alabiliyor ve daha fazla detay ile beraber büyük bir müze haline gelebiliyorsunuz. Müze içerisinde farklı odaların bulunduğunu ve her müze odasıyla beraber farklı şekillerde sanat eserlerinin ve unsurların sergilendiğini söyleyebiliyoruz. Elbette bu sanat eserleri gerçekten de tarih açısından oldukça önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber bilgiye aç kalabalıkların müzeye akın etmesini sağlayabiliyor ve çocukları da dinozor kemiklerinden uzak tutmanız gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde hem ebeveynler hem de çocuklar bulunuyor. Dolayısıyla bu sistemlerle beraber gerçekten çocukları aslında bir nevi gözetim altında tutmanız gerekiyor.
 
Uzmanlarınızı buna göre eğitebilir ve bu hamlelerle beraber kendinizi en iyi şekilde koruyabiliyorsunuz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca çocuklar etrafa zarar verebiliyor ve durum böyle olunca müzedeki eserleri en iyi şekilde korumanız lazım. Bu koruma işiyle beraber dikkatinizi elbette çocuklara verebilir ve daha fazla detaylarla beraber gidişatımıza yön verebiliyorsunuz. Oyunda sergilerinizi keşfedebileceğiniz ve bunları keşif unsurları ile beraber harmanlayabileceğiniz yapımda kısmen eğitimini uzmanlardan oluşan bir kadroyu elinizde tutabiliyor ve ekibinizi eserlerin peşinden göndererek keşfe geçiş yaptırabiliyorsunuz. Maceralardan dönen uzmanların getirdiği fantastik bulgularla beraber bunları müzede sergileyebiliyor ve daha fazla müşterinin müzemize gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Ne kadar çok ilgi çekici detaylarla karşı karşıya kalırsanız, o kadar çok fazla para kazanma şansını elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda bu keşif detaylarına da bir göz atmanız gerekiyor.
 
  

Yeni maceralara helikopterinizle beraber gidebileceğiniz ve bu sistemlerle beraber yeni konumlara geçiş yapabileceğiniz yapımda elbette keşfetmeniz gereken çeşitli bulguların olduğunu söyleyebiliyoruz ve serüvenlerinizle beraber yaptığınız keşiflerin aynı zamanda hatıralarla dolu olduğunu aktarabiliyorsunuz. Bu keşiflerle dolu ortamlarda bulduğunuz unsurları müzenize doğru getirebiliyor, burada sergileyebiliyorsunuz. Elbette ne kadar çok sergi unsurlarıyla karşı karşıya kalırsanız ve ne kadar çok ilgi çekici unsurlarla yer alabilirsiniz, gıcır gıcır müziğinizi kullanıcılarla beraber çevirebilirsiniz. Kıymetli koleksiyonunuz için elbette hiçbir güvenlik önlemi almadan ne yazık ki ilerlememeniz gerekiyor. Durum böyle olunca elbette tüm bu detayları ve güvenlik unsurlarını sağlayacak elemanları almanız ve bunlarla beraber elbette kendi müzenizi en iyi şekilde korumanız gerekiyor.
 
Dizayn edebileceğiniz, etrafa şekillendirebileceğiniz özelleştirme sistemlerinden kişiselleştirme detaylarına kadar çok farklı simülasyon unsurları ile ve düzenleme detaylarıyla karşı karşıya kalabileceğiniz yapım içerisinde elbette yapacağınız hamlelerle hırsızların ve genellikle çocukların sergileri elleyip kurcalamadığından emin olmanız gerekiyor. Ama dolayısıyla tüm bu iki detay aslında oyunun temelini oluşturuyor. Zaten geliştirici ekip bu durum üzerinde oldukça fazla duruyor ve muhakkak oyuncuların hem çocuklardan hem de hırsızlardan uzak durması ve onları müzeye sokmaması gerektiğini vurguluyor. Durum böyle olunca oyunda elbette sürekli olarak tetikte durmamız gerekiyor ve bu tetikte durum sistemleri ile beraber serginin bakımının da oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bu sergiyle beraber uzmanlarımızı en iyi şekilde değerlendirebiliyor, farklı uzmanları işe alabiliyor ve tüm uzmanların farklı alanları bulunuyor. Bu tarz hatalarla beraber kendimize en iyi şekilde işletebiliyoruz.

Yaratıcılığımızı konuşturabileceğimiz, hayalimizdeki müzeyi ortaya dikebileceğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda tarih öncesi farklı unsurları müzeye getirebiliyor ve sergileyebiliyoruz. Dekorasyon özgürlüğümüzün bizim elimizde olduğu yapım içerisinde misafirlere özel anlar yaşatacak çeşitli alanlar düzenleyebiliyor ve bu odalarda gerçekten de müşterilere en iyi şekilde yer verebiliyoruz. Dekorasyon sistemleri ile beraber oyunda elbette özelleştirebileceğiniz oldukça fazla unsurun olduğundan bahsedebiliyor ve ideal atmosferi yapmak için istediğiniz gibi odaları ve serginizi değerlendirebiliyorsunuz. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere tepeden bakış açısıyla beraber bir kamera sistemi bulunuyor. Bu kamera sistemi ile beraber elbette istediğiniz gibi yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyor ve müzedeki gelişmeleri yakından veya uzaktan takip edebiliyorsunuz. Eğer oldukça yakın bir takibe almak istiyorsanız elbette o karakterin üzerine gelerek fare tekerleğinizi döndürebilir ve böylece yakınlaşabiliyorsunuz. Bununla beraber çocukları elbette müzeden uzak tutmak için büyük bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Ek olarak kameraya yakınlaştırabiliyorsunuz.
 
 
 
Tematik alanlar düzenleyebileceğimiz ve bu alanlarla beraber tarih öncesi keşiflerle dolu ortamları gelen kişilere sunabileceğimiz yapımda elbette bu ortamlarda neler olup bittiğini görmeye çalışıyor ve ister duvarları boyayabiliyor, isterseniz de yerleri halı ile kaplatabiliyorsunuz. Bu tamamen sizin tasarım sisteminize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken, aynı zamanda farklı özelleştirme sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyor. İdeal atmosferi oluşturduktan sonra elbette uzmanların doğru şekilde doğru hamle yapmasını sağlamak durumunda kalıyorsunuz.
 
Özel ve rehberli turlar düzenleyebileceğiniz ve uzmanlarınızı en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz yapımda turlar olmadan misafirlerin doyurucu bir müze gezisi yaşaması oldukça olanaksız görünüyor. Dolayısıyla bu turlarla beraber elbette müzenin her bir noktasına keşfedebiliyor, müşterilere en iyi şekilde rehberlik hizmeti verebiliyor ve müze gezisi içerisinde yaşanabilecek en güzel içeriklerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Farklı sanat stilleri ile karşı karşıya gelebileceğiniz ve yeterince bilgilendirici bir rehberlik türü ile karşı karşıya kalabileceğiniz yapım içerisinde güzel dekore edilmiş odalar elbette daha fazla beğeni kazanabiliyor ve bununla beraber sergilerin alacağı bağışta bu dekorasyon unsurlarına ve göze hitap etme sistemleri ile beraber daha da fazla değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada özelleştirme sistemlerinin oldukça ön planda olmasını sağlayabilir ve dikkat çekici tasarımlarla karşı karşıya kalmanız gerekiyor.

Oyun içerisinde misafir ağırlama kısımları bulunuyor ve burada müzemizi ziyaret edebilecek kişilerin geçiş yapacağı kısımlar yer alıyor. Uzmanlar eşliğinde ilerleyebilecek bu misafirlerle beraber elbette müzemizi ziyarete gelecek çeşit çeşit kişilerle etkileşime girebiliyoruz. Her bir karakterin ve müşterinin elbette türlü ilgi alanları bulunuyor ve bazı ortak noktalarında burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Her zaman ortalığı temiz ve yiyeceği içeceği bol bir şekilde tutmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde onlara hizmet etmemiz daha da üst seviye olabilir ve tuvaletleri de aynı zamanda düzgün bir şekilde temizlememiz gerekiyor. Sergiye gelenler gerçekten de güzel işlerle beraber karşı karşıya kaldıklarında daha da fazla bağış yapabiliyor ve bir sonraki gelişlerinde elbette müşteri memnuniyetinin ne kadar önemli olduğunu burada da oradan gözlemleyebiliyorsunuz. Bakımlarımızı ihmal etmeden uzmanlarımıza en iyi şekilde değerlendirebileceğimiz yapımda müşterileri kızdırmamak ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi almak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, dikkat çekici bir yönetim deneyimi sunan bu yeni müze simülasyonu, oyunculara müze yönetiminin detaylarını keşfetme fırsatı veriyor. Müze küratörü olarak başladığınız bu oyunda, sergi alanlarını tasarlayıp yönetmek, eserleri koruyup sergilemek ve ziyaretçileri memnun etmek gibi görevlerle ilgileniyorsunuz. Oyunda yönetim unsurları, müze teknikleri ve misafir deneyimi üzerine odaklanan sistemler, oyunculara farklı stratejiler ve planlamalar sunuyor. Müzenizi büyüterek farklı odalar ekleyebilir, misafirlerin ilgisini çekecek sergiler düzenleyebilir ve onları eğlendirerek yüksek puanlar toplamaya çalışabilirsiniz. Ayrıca, müzeyi genişletirken bağışlar toplamak ve bu bağışlarla müzenizi geliştirmek de önemli bir hedef. Müze personelini yönetmek, onları motive etmek ve misafirlerin her ziyaretinden memnun ayrılmasını sağlamak oyundaki başarı için kritik öneme sahip.
 
Her oyuncu, müzeyi kendi tarzına göre özelleştirip kişiselleştirebilir, sergi planlamaları yapabilir ve müzenin tasarımını dilediği gibi şekillendirebilir. Oyun içerisinde ilerlerken misafir memnuniyeti ve personel mutluluğu dengesi kritik rol oynar. Çünkü mutlu bir personel daha verimli çalışırken, mutlu ziyaretçiler müzeye geri dönecek ve daha fazla bağış yapacaktır. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber serinin hayranları elbette oyuna muhakkak göz atacaktır.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
PowerWash Simulator İçin Shrek DLC'si Geliyor: İşte Fragman Monospaced Lovers, 31 Ekim'de PS5, Switch ve PC için Çıkıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız