Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sid Meier’s Civilization VII Resmi PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

 
 
Firaxis Games tarafından biz oyun severlere sunulacak olan strateji serisinin en iyi oyunu Sid Meier's Civilization VII için resmi PC sistem gereksinimleri açıklandı. 11 Şubat 2025 tarihinde piyasaya sürülecek yapım, tartışmalı koruma teknolojisi Denuvo’yu kullanacak.
 
Sid Meier’s Civilization VII 20 GB boş alan istiyor
 
 
 
Sid Meier's Civilization VII için yayınlanan PC sistem gereksinimlerine bakacak olursak, oyunu 1080p düşük ayarlarda 30 fps'de oynamak için 8 GB RAM'e, Intel Core i3-10100 veya AMD Ryzen 3 1200 işlemciye ve NVIDIA GeForce GTX 1050 / AMD Radeon RX 460 veya Intel Arc A380 bir ekran kartına ihtiyacınız olacak. Bununla beraber oyunu kurmak için 20 GB boş alana sahip olmanız gerekecek. Aynı zamanda geliştirici ekip SSD kullanmanızı öneriyor.
 
Oyunu 1080p orta ayarlarda 60 fps ile oynamak için 16 GB RAM'e, Intel i5-10400 veya AMD Ryzen 5 3600X işlemciye ve NVIDIA GeForce RTX 2060 / AMD Radeon RX 6600 veya Intel Arc A750 ekran kartlarından birine sahip olmanız gerekecek.
 
Son olarak oyunu yüksek ayarlarda 4K 60 fps'de çalıştırmak için 32 GB RAM, Intel i7-14700F veya AMD Ryzen 9 5950X işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 4070 veya AMD Radeon RX 7800 XT bir ekran kartına ihtiyacınız olacak.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Ödüllü strateji serisinin en yeni oyunu olarak karşıma çıkmaya hazırlanan bu yapım gerçekten de oyuncular tarafından bir hayli bekleniyor ve hem hayranlar hem de yeni gelecek oyuncular tarafından oyuna atılmak için çıkış tarihine gün sayılıyor. Yapım içerisinde bir deniz üzere, seri içerisinde yer alan tüm orijinal detaylar yenilenmiş bir sürümüyle karşımıza çıkmaya hazırlanırken, yepyeni bir bölüme doğru adım atmak durumunda kalabiliyoruz. Oyun içerisinde gelmiş geçmiş en büyük imparatorluğu kurmak durumunda kalıyor ve bu sayede gücümüze güç ekleyerek diğer imparatorluklara karşı büyük bir hamle yapabiliyoruz. Oyun, farklı şekillerde ve sürümlerde karşımıza çıkmaya hazırlanırken aynı zamanda kendimizi oyuna kaptırabiliyor, oyunda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve bu sayede kendi imparatorluğumuzu kurarak medeniyetler arasında gelişmişlik sağlayabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hem standart, hem deluxe hem de founders sürümü karşımıza çıkıyor. Bu sürümlerle beraber oyunda farklı deneyimler elde edebiliyor ve farklı şekillerde paket içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Ödüllü strateji serisinin çığır açan yepyeni bir bölümüyle beraber karşı karşıya kalmaya hazırlandığımız yapımda, gelmiş geçmiş en büyük imparatorluğu kurmaya çalışıyor ve burada gücümüze güç katmaya hazırlanmak durumunda kalıyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı stratejiler benimseyebilirsiniz, kendi planlarınızı ortaya koyabilirsiniz ve medeniyetin temel taşlarını nasıl atmak istiyorsanız ona göre kendi sistemlerinizi oyuna dahil edebilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebilir, kendi deneyiminizi daha da hızlı bir şekilde oyuna adapte edebilir ve farklı liderliklerle oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Zaten yapacağınız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu oyun içerisinde doğrudan görebilir ve bunu sürekli olarak teyit etmek durumunda kalabilirsiniz.

Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz yapının içerisinde yapacağımız ve vereceğimiz stratejik kararların ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Yepyeni ve çığır açan bir bölümle karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda farklı ve açık bir dünyaya adım atmak durumunda kalıyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda gelişen bir imparatorluğun başına geçebiliyor, kültürel mirasımızı burada şekillendirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber birçok efsanevi liderden biri olarak hüküm sürmek durumunda kalıyoruz. Zaten burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verirken aynı zamanda farklı sonlara doğru ulaşabiliyor ve medeniyetimizin hangi yöne doğru gelişmesini istiyorsanız ona göre hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda elbette dünyaya hakim olmak için türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyor, bazı müttefik devletleri elde etmek durumunda kalırken diğer taraftan düşmanlarla mücadele ederek müttefiklerinizi düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde ve seri içerisinde bildiğiniz üzere Çağlar Boyu Savaş denilen bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz; yani medeniyetin burada yavaş yavaş atladığını ve medeniyetin yükseldiğini doğrudan deneyimleyebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda medeniyetinizi yükseltirken aynı zamanda teknoloji geliştirmelerin de medeniyeti yükseltmede ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda benzersiz ve kültürel miras ortaya koyabiliyor, birçok efsanevi liderden biri olarak hüküm sürebiliyor ve tarihi bir deneyimin de yanından geçmek durumunda kalabiliyoruz. Farklı uygarlıklar seçerek kendi hikayemize yön verebiliyor ve aynı zamanda bu hikayeyi yön vermek durumunda kalabiliyoruz. Şehirler inşa edip mimari harikalar tasarlayabiliyor, topraklarımızı genişletebiliyor, teknolojik geliştirmelerle gidişatımızı yön verebiliyor, uygarlığımızı daha da üst seviyeye taşıyabiliyor ve bilinmeyen dünyanın uzak köşelerine doğru adım atmak durumunda kalabiliyoruz.
 
Elbette burada sadece siz değil, yukarıda bahsettiğimiz gibi düşmanların, yani diğer uygarlıkların ve rakip imparatorlukların yer aldığını aktarmakta fayda var. İstediğimiz şekilde onlarla savaşabiliyor, mücadele edebiliyor ve düşman kesilebiliyor; istediğimiz şekilde ise onlarla ticaret yapabiliyor, müttefiklerimizin yanına alabiliyor ve daha fazla detay ile beraber gidişatımızı buna göre benimseyebiliyoruz. Bununla beraber oyunu hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Sürükleyici tek kişilik deneyimle beraber ilerleyebileceğiniz yapıda yapacağınız hamlelerle ne kadar çok topraklarınızı genişletirseniz, o kadar çok imparatorluğunuzu genişletebilir ve medeniyetinizi daha da üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda ne kadar çok kaynağı, bilgiye ve ipucuna sahip olursanız, o kadar hızlı bir şekilde gelişebilir ve kendinizi liderler arasında daha da üst seviyeye koyabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kendinize oyuna kaptırarak buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve aynı zamanda liderliğinizi daha da üst seviyelere çıkarabilirsiniz.

Gidişatınıza yön verebileceğiniz ve kendi yönümüzü bulabileceğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda dikkat etmemiz gerekiyor çünkü bu tarz oyunlarda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyor. Bu vurgulama ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca zamana meydan okuyan bir imparatorluk kurmak durumunda kalıyor; bu imparatorluğu hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu mod içerisinde değerlendirebiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca başarımların peşinden koşmaya çalışırken aynı zamanda diğer oyuncularla beraber de kapışmak durumunda kalıyoruz. Oyunda açık bir dünyada bulunduğumuzdan dolayı elbette kendimizi oyuna kaptırabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, dünyanın keşfedilmeyen uzak bölgelerine doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve rakip uygarlıklarla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi hangi yöne geçiş yapmak istiyorsanız ona göre kendi hamlelerinizi değerlendirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda Çağlar Boyu etkisini sürdürebilecek bir medeniyet kurmak durumunda kalıyor ve bu medeniyetle beraber hangi başarılara imza atabileceğinize siz karar verebiliyorsunuz. İmparatorluğunuz aslında insanlık tarihine yön verebiliyor ve çağlar boyunca bu imparatorluğunuzu yönetmek durumunda kalıyorsunuz. İmparatorluğunuzu aynı zamanda hangi yöne çevirmek ve hangi yöne doğru yükseltmek istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyorsunuz. Bundan kastımız elbette istediğiniz şekilde oyunda ekonomik anlamda güçlü bir şekilde yer alabiliyor veya tamamen askeri tarafa yönelerek bu tarafta güçlü olmak durumunda kalıyorsunuz. Veya dengeli bir politika izlerseniz elbette ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir strateji deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.

Şehirler inşa edip kök salabileceğimiz ve kendimizi oyuna daha da hızlı bir şekilde kaptırabileceğimiz yapımda ister tarihe uzanan köklü bir yolculukta doğrudan savaşları da alalım, istersek de farklı bir politika benimseyelim; bu tamamen bizim bakış açımıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu sayede yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuncular hemen hemen her bir oyun içerisinde farklı stratejiler benimseyebiliyor ve kendi gidişatına yön verebiliyor. Aynı zamanda deneme içerisinde olduğunuz süre boyunca hangisi stratejiyi benimsemek istiyorsanız ona göre hamleler yapabiliyor. Eğer bir strateji ters geldiyse bir sonraki oyunda elbette tam tersi bir yapı benimseyebiliyorsunuz. Oyunda aslında bir nevi deneme yanılma yöntemi ile beraber kendi planlamalarınızı oyuna dahil edebiliyor ve çağlar boyu etkisini sürdürecek olan mükemmel bir miras bırakmak durumunda kalabiliyorsunuz.
 
Serinin içerisinde yer alan iyi mekanikler ve ön plana çıkan sistemler yeni oyun içerisinde yer buluyor ve ancak burada daha gelişmiş bir şekilde bizlere sunuluyor. Bununla beraber yeni mekaniklerin, içeriklerin, özelliklerin ve çok daha fazlasının da yine yeni oyun içerisinde olacağını aktarabiliyoruz. Oyunda yine bahsettiğimiz gibi açık bir dünya bulunuyor; açık dünyayı dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, insanlık tarihindeki geçmişe doğru gidiş yapabiliyor ve çağlar boyunca kendi imparatorluğumuzu yönetebiliyoruz. Çağa ilerlemeye çalıştığımız yapımda benzersiz oynanabilir medeniyetlerle beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve burada kullanılabilecek kaynakları, keşfedilecek toprakları ve hatta bütün bir oyun sistemi ile beraber diğer ayrıntılara doğru adım atmak durumunda kalabiliyoruz. Yapım içerisinde derin ve tarihsel bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve bu tarihsel sistemin nasıl işlediğini doğrudan oyun içerisinde görebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı alanlarda stratejiler benimseyebilir ve bu alanlar arasında bilim, kültür, askeri, ekonomi ve çok daha fazlası yer alıyor. Çağlar boyu etkisinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabileceğimiz yapımda ince ayrıntılarla beraber yolculuğa doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Her çağda önemli avantajları elde edebiliyor ve kendimizi farklı çağlara doğru ilerletmek durumunda kalabiliyoruz. Dönüm noktalarına doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda elbette bir sonraki çağa geçmek için belli bir düzeye, yani seviyeye gelmemiz gerekiyor. Tüm bu detayları oyun içerisinde zaten görmek durumunda kalıyoruz. Bir sonraki çağa ulaştıktan sonra teknoloji geliştirmelerinin ve çok daha fazlasının hangi seviyede olduğunu görebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda her çağda imparatorluğumuzu daha da geliştirebiliyor, farklı avantajlar ve bonuslar içerisine giriş yapabiliyor ve her çağın başında geçmiş oyun başarılarınıza göre farklı uygarlık seçenekleri havuzundan çeşitli özellikler seçebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca önemli unsurlarla beraber ilerleyebiliyor; isterseniz bilimsel anlamda daha da fazla ilerlemeye çalışıyor, isterseniz de doğrudan askeri anlamda ordunuzu güçlendirebiliyor ve daha fazla müttefik veya savaşlara katılım sağlayabiliyorsunuz. İmparatorluğunuzu geliştirerek elbette yeni bonusların ve benzersiz yapıların kilidini açabiliyor ve bu da sizlere farklı avantajlar ve bonuslar sağlayabiliyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde elbette daha dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalmak için sürekli olarak kendinizi geliştirmek durumunda kalıyor, elinizden geleni yaparak buralarda neler olup bittiğini görebiliyorsunuz.

Herkesin sevdiği bir lider olarak yer alabileceğiniz yapımda askeri güçleriniz veya siyasi hünerlerinizle beraber ön plana çıkabiliyor ve geleneksel devlet başkanlarından felsefe, bilim ve diğer alanlarda etkin olan diğer liderleri takip edebiliyorsunuz. Kalıcı bir şekilde etkiler bırakabileceğiniz yapımda neler yapabileceğiniz oldukça önem arz ediyor ve bununla beraber dikkat çekici detaylara sahip bir dünyada izler bırakmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi açık bir dünyada neler olup bittiğini öğrenirken, aynı zamanda kendi hikayenizi yazabiliyor, imparatorluğunuzu nasıl yükseltmek istiyorsanız ona göre hamlelerinizi gerçekleştirebiliyor ve bu detayların nasıl gerçekleşeceğine tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Her serinin bir hayranıysanız muhakkak bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz; bununla beraber yeni bir oyuncuysanız ve strateji serisine geçiş yapmak istiyorsanız elbette yeni teknoloji destekleriyle ve özelliklerle bezelye bu yapımı bir bakış atabilirsiniz.
 
 

Son olarak çok oyunculu mod içerisinde bildiğiniz üzere diğer oyuncularla beraber meydan okumalara geçiş yapabiliyor, büyük bir lider olarak önerilerinizi sergileyebiliyor ve aslında burada zamana karşı yarışmak durumunda kalıyorsunuz. Çünkü ne kadar hızlı bir şekilde medeniyet yani seviye atarsanız, o kadar hızlı bir şekilde yükselebiliyor ve böylece diğer oyuncuların karşısında daha da güçlü bir şekilde yer alabiliyorsunuz. Oyunun çevrimiçi kısmında PC ve konsollar arasında çapraz oyun desteği yer alıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
The First Berserker: Khazan'dan Dikkat Çekici Sinematik Fragman Star Wars Outlaws İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı: 100'den Fazla Düzeltme

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız