Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FF16 Yönetmeni: Bir Sonraki Seri Oyunları İlk Gün PC'ye Gelecek

 
 
Aksiyon rol yapma serisi olarak karşımıza çıkan Final Fantasy’nin en son oyunu bildiğiniz üzere şu an için sadece PlayStation 5 konsolu için mevcut. Ancak açıklanan detaylara göre oyunun PC sürümü 17 Eylül tarihinde yayınlanmaya bekleniyor. Şimdi ise Final Fantasy XVI yönetmeni Hiroshi Takai oyunun PC sürümü konusunda çeşitli açıklamalarda bulunuyor.
 
Hiroshi Takai çeşitli söylemlerde bulundu
 
 
 
Hiroshi Takai serinin geleceği hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Bu kapsamda, serinin yeni oyunlarının ilk günden PC platformuna da çıkış yapabileceğini belirtti. Bildiğiniz üzere belli başlı seri oyunları öncelikle belli bir konsola özel olarak çıkışını gerçekleştiriyor ve daha sonrasında ise PC'ye geliyor. Ancak bu durumun FF serisi için değişeceğini aktarabiliyoruz.
 
GamesRadar+’a konuşan Takai, PlayStation 5 oyununun yayınlanmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra oyunu PC'ye getirme kararı hakkında konuştu. Takai, Final Fantasy serisinin gelecekteki oyunlarının aynı anda birden fazla platformda piyasaya sürülme ihtimalinin olduğunu ve bunun muhtemelen gerçekleşeceğini vurguladı.
 
İlk olarak Haziran 2023 tarihinde PlayStation 5 için piyasaya sürülen FFXVI, şimdi ise PC yolcusu. Oyunu standart PC sürümü dünya çapında 50 dolardan piyasaya sürülecek. Ülkemizde ise Steam platformunda 40 dolar, Epic Games mağazasında ise 1.650 Türk lirasından satışta. Standart sürümünün yanı sıra tüm DLC'leri içeren Complete paketi de ön siparişlere açık durumda.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Aksiyon rol yapma serisinin en yeni ve en son oyunu olarak karşımıza çıkan Final Fantasy 16, genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve eleştirmenler tarafından da beğenilen bir yapıyı içeriyor. Daha önce sadece PlayStation 5 konsolu için çıkışını gerçekleştiren bu yapım, şimdi ise PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. Oyunun PC sürümü ile beraber, elbette istediğiniz cihazla oyun oynayabiliyor ve dilediğiniz deneyimi burada yaşayabiliyorsunuz. Kaderlerin cilvesi ile ilerlemeye çalışabileceğimiz ve gizemli bir varlık tarafından ele geçirilen bir dünyada bulunduğumuz yapımda, tam teşekküllü bir aksiyon rol yapma deneyimi bizleri bekliyor ve bu deneyim içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. İri ve ufaklı düşmanların haricinde, bir de patron savaşları ile karşı karşıya kaldığımız yapımda, dilediğimizi gerçekleştirmek, gidişatımıza yön vermek ve kaderimizi belirlemek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Farklı becerileri ön plana çıkarabileceğimiz yapımda, kendimize ait bir beceri ağa ile beraber farklı yetenekleri düşmanlara karşı kullanabiliyor, ultilerimizi ve kombolarımızı ön plana çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber destansı bir maceraya atılabiliyoruz.
 
Nefes kesici ortamlarda yer aldığımız ve her bölge içerisinde farklı karakterlerin, ortamların, atmosferlerin, düşmanların, patronların ve çok daha fazlasının bulunduğu yapımda dikkat çekici unsurlara karşı karşıya geliyor ve ilgi çekici bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda bir yandan ilerlerken, diğer yandan etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere tek oyunculu bir deneyim bizleri bekliyor ve aynı zamanda arka planda bir hikaye bizlere aktarılıyor. Bu hikaye içeriği ile beraber tek oyunculu sinematik deneyimle karşı karşıya kalabiliyor ve üst düzey bir yapıyla ilerlemek durumunda kalıyoruz. Felaket bırakan gizemli bir varlığı ortadan kaldırabileceğimiz yapımda, intikam almaya yemin eden bir savaşçı olarak oynamak durumunda kalıyor ve seri içerisinde bu oyunun elbette farklı bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliyoruz.

Arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Oyunda büyük bir travmanın olduğunu söyleyebiliyor ve bu felaket içerisinde neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Seri içerisinde yer alan ikonik baş düşmanın bizlere sunulacağını söyleyebilir ve intikam almaya yemin ettiğimiz esnada elbette büyük bir maceraya atılım sağlayabiliyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz kılıçlarla ve diğer unsurlarla hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve elimizden geleni yapmak durumunda kalırken farklı komboları ortaya çıkarabiliyoruz. Bu kombolarla beraber dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapımda, gizemli varlığı ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye katılabiliyor ve akabinde ise farklı grupların ve düşmanların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Burada her bir düşmanın farklı şekillerde saldırı stilleri ve özellikle boss savaşlarında dikkat etmemiz gereken hususlar yer alıyor.
 
 
 
Öncelikle patronların nasıl saldırdığını öğrenmek durumunda kalıyor ve onların saldırılarını kesmek ve aynı zamanda kendi saldırımızı ön plana çıkarmak bir hayli önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber dikkat çekici içeriklerle ilerlediğimiz yapımda, kendi kombolarımızı ortaya çıkarabiliyor, hangi aksiyon sistemini kullanmak istiyorsak ona göre seçimlerimizi yapabiliyor ve burada farklı kombolar ortaya çıkarmak için karakterimizin yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanmak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve patronlara da kendi tarzınıza göre karşı koymak durumunda kalıyorsunuz. Patronları keserken, elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi, öncelikle onların nasıl saldırdığını ezberlemeniz ve hareket kabiliyetlerini öğrenmeniz gerekiyor. Ardından, karakterimizin temel hareketleriyle beraber düşmanların saldırılarını savuşturduktan sonra karşı saldırıya geçebilir ve böylece yavaş yavaş düşmanı ortadan kaldırabilir ve canını azaltabilirsiniz.
 
Bu taktikle hemen hemen her patron ortadan kaldırılabilir. Ancak bazı patronların oldukça zorlu bir yapıya sahip olduğunu ve birden fazla kez ölmek durumunda kaldığımızı söyleyebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan zorlu unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle beraber elbette zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz diyebiliriz. Bunun yanı sıra oyunda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu düşmanlar bizleri bekliyor ve bunları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahları geliştirebiliyor, karakterimize seviye atlatabiliyor, daha nadir silahlarla ve unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve bunları envanterimize ekleyerek gidişatımıza yön verebiliyoruz. Dikkat çekici içeriklerle yer alabildiğimiz yapımda farklı bölgelere doğru ilerlerken, aynı zamanda buradaki düşmanları ortadan kaldırabilir ve onları ortadan kaldırırken de hikaye konusunda ilerleme sağlayabiliyoruz.

Nefes kesici bir savaş içerisinde yer aldığımız yapımda, düşmanlara karşı elbette üst düzey bir performans gösterebiliyor ve yapacağımız hamlelerle beraber sadece bir düşmanı değil, birden fazla düşmanı ortadan kaldırabiliyoruz. Toplu bir şekilde hasar verebileceğimiz ve alan hasarlı becerilerimizi kullanabileceğimiz yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerdeki düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde çöllerle dolu bir diyara, sadece dağların bulunduğu dağlık alanlara, ovalara, zindanlara ve çok daha fazlasına doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve buraları keşfederek etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyunda kanatlarımızı çıkarabileceğimiz, yukarılardan aşağıya doğru saldırılar gerçekleştirebileceğimiz ve kılıcımızı birden fazla kez döndürebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalıyoruz ve aslında burada fantezi bir saldırı stilinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Uzak doğu karakter tasarımı ve aksiyon sistemi ile ön plana çıkan bu yapımda, nefes kesici savaşlara doğru adım atmak durumunda kalıyoruz ve kendi güçlerimizi kullanarak aksiyon dahilinde hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Seçim yapmakta zorluk çekiyorsanız, elbette yükseltmeler otomatik olarak açılabiliyor ve bununla beraber de kendi becerilerimizi yükseltebiliyoruz.
 
 
 
Bu sayede hangi becerileri öğrenmek istiyorsanız onu seçebiliyor veya tamamen otomatik bir şekilde bu seçimi bilgisayara bırakabiliyorsunuz. Bu sayede dikkat çekici ortamlara geçiş yaparken bu becerilerden faydalanabiliyor ve oyunda becerilerin kilidini açabileceğiniz yapılarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Yapımında kullanabileceğiniz farklı becerilerle beraber düşmanlara karşı aman vermemeye çalışıyor. Düşmanlar ortadan kaldırırken büyük oranda zorlanabiliyor, ancak oyuna ne kadar çok ısınırsanız ve ne kadar çok oyunu oynarsanız o kadar alışabiliyor ve böylece kendi gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Savaş içerisinde farklı yükseltmelerle beraber düşmanlara karşı gelirken, aynı zamanda farklı yetenekleri ön plana çıkarmak için çeşitli kombolar gerçekleştirebiliyor ve bu kombolarla beraber düşmanların canlarını alabiliyorsunuz. Seçim yapmakta zorluk çekiyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz gibi yükseltmeleri otomatik olarak açabiliyor ve herhangi bir şekilde tuşlama yapmak durumunda kalmıyorsunuz.

Savaş esnasında oyunda etrafın kaosu sürüklendiğini, kırıldığını ve çok daha fazlasının gerçekleştirildiğini söyleyebiliyoruz. Hikaye odaklı yapımında elbette tek oyunculu mod içerisinde dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, hikayenin bizlere neler sunduğunu görebiliyor ve hikaye öğelerine daha fazla odaklanmak isteyen oyuncular bu moda geçiş yapmak durumunda kalıyor. Bu mod ile beraber ana karakterimizi kontrol ediyor, saldırılardan otomatik olarak kaçınmak durumunda kalıyor ve destansı kombolar yaparak düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Basit tuş atamaları ile beraber oyunda daha aktif bir şekilde rol alabiliyor ve ana karakterimizi kontrol ederken her eylemin sonucunu buradan doğrudan hissedebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı modlar bulunuyor ve hikaye moduyla beraber, elbette daha fazla seçeneğe ve kilide erişime ulaşabiliyoruz. Bu sayede farklı oyun modları ve tarzları ile
ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve becerilerine güvenenler veya bunu test etmek isteyenler doğrudan tüm kontrolü eline alabileceği zorluk seviyesini seçebiliyor. Eğer kendinize güvenmiyorsanız ve bu tarz oyunlarda yeniyseniz, bazı durumlarda ve çoğu durumda düşmanlardan otomatik olarak kaçınabileceğiniz ve saldırıları istediğiniz gibi ve otomatik olarak gerçekleştirebileceğiniz bir zorluk seviyesinin ve sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla bu seçeneklerle beraber oyundaki yerinize alabiliyor ve daha kolay veya daha zor bir oyun deneyimi elde etmek tamamen sizin seçimlerinizle değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
Bu sayede oyunda her oyuncu kesimine hitap eden sistemlerin ve mekaniklerin olduğundan bahsedebiliyor ve basit tuş atamaları ile beraber kendi tarzınızı oynayabilirsiniz. Aksiyon odaklı sistemle beraber dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz yapımda, düşmanlara karşı gelmek için elinizdeki kılıcı savurabiliyor, ani ataklar gerçekleştirebiliyor, yüklü ataklarla beraber düşmanlara daha fazla hasar verebiliyor ve burada düşman çeşitliliğinin oldukça fazla olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü yapım içerisinde gerçekten de oldukça fazla düşmanın olduğunu ve her birinin farklı şekillerde saldırıları ve çok daha fazlasının sizleri beklediğini söyleyebiliyoruz.

İlgi çekici içeriği ve daha fazla sistemi ile beraber oyun genel olarak aksiyon ve rol yapma deneyimini bizlere sunuyor. Bu tarz detaylarla ilerleyebileceğimiz yapımda senaryo görevlerine doğru adım atabiliyor ve oyunda farklı silahları kullanmak durumunda kalıyoruz. Her bir silahın burada farklı şekillerde istatistikleri, vuruşları ve çok daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette bu tarz detaylarla ilgi çekici bir deneyime adım atmak durumunda kalıyor ve kendimize serinin en yeni oyunlarına kaptırabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerlerken, aynı zamanda buralardaki hikaye unsurlarını bulmak durumunda kalıyor ve etrafı keşfederken neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Ara sahnelerin ve sinematik anlatımın bulunduğu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı zorluklara ve kolaylıklara sahip bir oyun deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Hangi oyuncu tipine uygunsanız, ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebilir ve ona göre oyuna adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada farklı seçimler yapabiliyor, ana karakterin gidişatını yönlendirebiliyor, farklı silahlarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve aynı zamanda düşmanlara karşı nasıl bir saldırı yapmak istiyorsanız ona göre hamlenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detayları hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapım aksiyon ve rol yapma oyunlarından hoşlananlara hitap ediyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Final Fantasy 16, aksiyon rol yapma serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkıyor ve oyuncular tarafından oldukça sevilen, eleştirmenler tarafından da beğenilen bir yapıya sahip. İlk olarak PlayStation 5 için çıkışını gerçekleştiren oyun, şimdi ise PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. PC sürümü ile birlikte, oyuncular diledikleri cihazda bu destansı deneyimi yaşayabilecekler. Oyun, gizemli bir varlık tarafından ele geçirilen bir dünyada geçiyor ve oyunculara tam teşekküllü bir aksiyon rol yapma deneyimi sunuyor. Oyuncular, hayatta kalmanın yollarını ararken irili ufaklı düşmanlarla ve büyük patron savaşlarıyla karşılaşıyorlar. Gidişatınıza yön vermek ve kaderinizi belirlemek için çeşitli beceriler kullanarak, düşmanlara karşı özel yetenekler ve kombolar gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Dead Cells İçin Final Güncellemesi Yayınlandı EMEA Masters Summer 2024'te Yarı Final Karşılaşmaları Belirlendi!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.8.2024 10:57:59

0
ffleri konsola özel yaparsan böyle olur.Gowmusun la sen,adam akıllı PC'ye çıkar ilk günden zaten seri kan kaybediyor.Bari potansiyellierini öldürtme.

BSC Misafiri

21.8.2024 10:56:37

0
Playstation 5'te sınırlı süreli özel oyun diye 70 dolardan satmaya çalıştılar, eğer bu kadar kısa sürede PC'ye gelip üstüne 50 dolar fiyat belirlemişlerse oyun yapım sürecindeki masrafları bile karşılamamış olabilir. Büyük ihtimalle ondan dolayı tekrardan sınırlı süreli özel oyun olarak çıkış yapmak yerine tüm platformlara çıkmaya karar almışlardır. Bu oyun geliştiricileri gerçekten oyun yapmaya odaklanmaktan piyasayı okuyamadığını düşünmeye başladım, özel oyunlar eskiden çok önemli bir durumdu fakat şuanda playstation kendi stüdyosu yapmadığı sürece kimsenin gidip te bu oyunu oynayayım diye PS5 alacağını veya PS5'i olan birisinin özel oyun diye hemen almaya koşacağını sanmıyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız